AI2 – Artificial Intelligence

כנס בינלאומי העוסק בנקודות המפגש בין התעשיה והאקדמיה בעולם

של בינה מלאכותית ולמידת מכונה

24.5.2021, 3:00pm-7:00pm

תחום הבינה המלאכותית (AI) חודר במהירות לתחומים השונים בחיינו ומאפשר למכונות לבצע משימות פורצות דמיון שהיו נחשבות בעבר כבלתי אפשריות או נחלתם הבלעדית של אנשי מקצוע. תחום הבינה המלאכותית ולמידת המכונה מתפתח בצורה מואצת בשנים האחרונות, ומלווה בפריצות דרך מחקריות-מדעיות מחד, ובישומים תעשייתים מעוררי השתאות מאידך.

מטרת כנס AI2  היא להציג את החידושים בעולם ה- AI ולמידת מכונה עם דגש על נקודות המפגש בין האקדמיה לתעשייה. הכנס משמש מקום מפגש לדיאלוג, שיתוף חידושים וצרכים, והחלפת דעות ורעיונות בין מומחים וחוקרים מתעשייה ואקדמיה העוסקים בתחומים אלה. הכנס מאורגן במשותף ע"י המחלקה למדעי המחשב בפקולטה למדעים במכון הטכנולוגי בחולון (HIT) וע"י SwissCognitive  שמייצג ארגונים וחברות בינלאומים העוסקים בתחום הבינה המלאכותית באופן גלובלי – ומהווה דוגמא ממשית לשיתוף הפעולה בין האקדמיה והתעשיה.

בכנס יהיו ארבעה דוברים מרכזיים ( keynote) שידברו ויציגו אספקטים שונים בתחום:

1. פרופ' שרית קראוס: פרופ' למדעי המחשב באוניברסיטת בר אילן. המחקר שלה מתמקד בסוכנים אינטליגנטים ובמערכות מרובות סוכנים (כולל אנשים ורובוטים). המחקר מיושם במספר תחומים, בינהם  אבטחה פיזית, מכוניות חכמות, אימונים אנושיים, מערכות המלצה, מערכות אוטומטיות לניהול מו"מ, מערכות שיקום ועוד. פרופ' קראוס זכתה בפרס IJCAI למחשבים, בפרס ACM SIGART, פרס EMET, וזכתה פעמיים בפרס המאמר המשפיע של IFAAMAS. היא עמית מחקר ב AAAI, ECCAI ו- ACM וזכתה בפרס אתנה למרצים של ACM 2020-2021.
  2. גב' דלית שטייגר: למדה מתמטיקה באוניברסיטת ציריך, הקימה יחד עם אנדי פיטס את חברת הסטארט-אפ עטורת הפרסים SwissCognitive ואת קרן CognitiveValley. דלית נולדה בישראל וגדלה בשוויץ. היא יועצת ומרצה בינלאומית בתחום ה AI, וחולקת את הידע והניסיון הרב שלה בתחום ה- AI ברחבי העולם. היא גם מנכ"לית פורום מנהיגות ה- IT השוויצרי, וחברה במועצה המייעצת של digital-liberal.ch. דלית יושבת בחבר הנאמנים של פרס הכלכלה הדיגיטלית, כמו גם ב- START Hack, היא יועצת ב- Kickstart Innovation, מנטורית במכון המייסדים, ומלמדת AI & Machine Learning במודול CAS באוניברסיטה היישומית בלוצרן שבשוויץ.
  3. ד"ר יוסי עדי: מדען מחקר ב- Facebook AI Research. לפני שהצטרף לפייסבוק, הוא סיים את הדוקטורט במדעי המחשב באוניברסיטת בר-אילן בהנחייתו של פרופ' קשת. תחומי המחקר של יוסי הם הן בעיבוד דיבור והן בשפה תוך שימוש בלמידת מכונה וטכניקות למידה עמוקה יחד עם אלגוריתמי למידה אמינים. המחקר של יוסי משתרע על אלגוריתמי למידת מכונה ולמידה עמוקה, היישומים שלהם בעיבוד דיבור ושמע, השפעת הטכנולוגיה שהיא מייצרת על מערכות חברתיות.
  4. דר' יניב אלטשולר: המייסד והמנכ"ל של אנדור, סטארט-אפ מוביל בתחום ה- AI וניתוח נתונים מתקדם. חברתו מפתחת פתרונות מוצרים לסוכנויות ממשלתיות ולשותפי פורצ'ן 500 ברחבי העולם. יניב הוא תומך נלהב של מחקר בין תחומי בתחומי AI, פיזיקה חברתית ואבטחת סייבר ולצד פעילותו המסחרית הוא מחבר למעלה מ -80 מאמרים מדעיים ו -15 פטנטים. הוא גם מחברם של כמה ספרי מחקר מדעיים כמו "Security and Privacy in Social Networks", "Swarm Intelligence", and "Applied Swarm Intelligence".

בנוסף יתקיימו הרצאות העוסקות באלגוריתמי למידת מכונה בתחומים של: חינוך, בריאות, סביבה, ניתוח ביצועים ועוד. למשתתפי הכנס תינתן גישה לפלטפורמה וירטואלית ליצירת מפגשים ונטווריקינג.
כנס זה מתקיים בשיתוף עם כנס  desAIgn המאורגן על ידי הפקולטה לעיצוב במכון הטכנולוגי חולון בנושא בינה מלאכותית בעיצוב ויתקיים  25/5/2021    https://design.hit.ac.il/desaign

ההשתתפות בכנס ללא תשלום

לרישום: https://design.hit.ac.il/ai2 (על לשונית registration)

לפרטים נוספים אודות הכנס