פרופ' אמנון פרוכטמן מהמחלקה לפיסיקה בפקולטה למדעים זכה במענק NSF-BSF

פרופ' אמנון פרוכטמן מהמחלקה לפיסיקה בפקולטה למדעים זכה במענק NSF-BSF יחד עם עמיתים ממכון וייצמן למדע ומאוניברסיטת פרינסטון בארה"ב. המענק יממן מחקר משותף על דחיסה הידרודינמית של פלסמה עירבולית (טורבולנטית).

תוכנית המענקים NSF-BSF ממומנת בשיתוף על ידי הקרן המדעית הלאומית של ארה"ב (NSF) ועל ידי הקרן הדו-לאומית למדע ארה"ב - ישראל (BSF).

מיזוג תרמו-גרעיני, אם יושג, יהפוך למקור כמעט אינסופי של אנרגיה לאנושות. דחיסת פלסמה על ידי לחץ מגנטי היא אחת השיטות בהן מדענים מנסים להשיג מיזוג תרמו-גרעיני. קבוצת הפלסמה במכון וייצמן, בראשות פרופסור יצחק מרון, מובילה את המחקר בדיאגנוסטיקה של פלסמות נדחסות.

פרופסור פרוכטמן מ HIT נותן תמיכה תיאורטית למחקר של הקבוצה במכון וייצמן. לקבוצת הפלסמה בוייצמן הייתה לאחרונה תגלית מדהימה. הם גילו שהפלסמה כמעט ולא מתחממת בתהליך הדחיסה. במקום זאת, האנרגיה נאגרת בזרימה עירבולית.

לתוצאה בלתי צפויה זו יכולות להיות השלכות חשובות, כפי שהוסבר בתיאוריה שפותחה על ידי פרופסור נתניאל פיש מאוניברסיטת פרינסטון. במסגרת מענק ה NSF-BSF, המדענים משלושת המוסדות ילמדו את התפתחות העירבוליות (turbulence) ויחפשו דרכים לניצול התהליך לקידום מיזוג תרמו-גרעיני.

פורסם:30.7.18