חבר סגל מהפקולטה למדעים זכה במלגת למודים יוקרתית

מר' דמיטרי פטשוב, לשעבר סטודנט להנדסת חשמל ולמתמטיקה שימושית במכון וכיום איש סגל בפקולטה למדעים זכה במלגת למודים יוקרתית ותחרותית ביותר, אשר מממנת באופן מלא לימודים לתארים מתקדמים ביפן. מלגה זו מנתה 5 מקומות לכלל אזרחי ישראל ודמיטרי זכה באחד המקומות הללו למרות התחרות הקשה.

המיונים למלגה נמשכו שנה וכללו מבחנים בעל פה ובכתב. באחד השלבים המתקדמים של המיונים, המתמודדים שתרם נשרו נדרשו להתקבל לאוניברסיטה יפנית אחת לפחות, אך מותר היה לנסות להגיש מסמכים לארבע אוניברסיטאות לכל היותר. דמיטרי הגיש מסמכיו לשלוש אוניברסיטאות: Kyoto University, Nagoya University, University of Tsukuba והתקבל בשלושתן, מה שנתן לו אפשרות בחירה של אוניברסיטה בה הוא ירצה ללמוד.

דמיטרי מתוכנן להתחיל את לימודיו ביפן בחודש אוקטובר השנה. אנחנו, משפחת ה- HIT מאחלים לו הצלחה רבה בהמשך דרכו ומקווים לראותו שב אלינו לאחר סיום למודיו לדוקטורט.

פורסם: 21.1.19