פרופ' שויחט השתתף בכנס בינ"ל למתמטיקה בפולין

הכנס השישי למתמטיקה טהורה ויישומית Congressio-Mathematica Conference שנערך בפולין לאחרונה, התנהל, ברוח התקופה, בזום.

פרופ' דוד שויחט, סגן נשיא HIT לעניינים אקדמיים ופרופסור מן המניין בפקולטה למדעים, הוזמן זו השנה הרביעית, כנציג המכון, להרצות בנושא האנליזה המרוכבת, תחת הכותרת: מערכות דינמיות מרוכבות.

פרופ' דוד שויחט

צילום: סיון פרג'

הכנס, אשר אורגן ע"י הפקולטה למתמטיקה ומדעי המחשב באוניברסיטת ורמיה ומזורי בעיר אולשטין, פולין, איגד את מיטב המומחים בתחום המתמטיקה היישומית מרחבי תבל.
בין השאר השתתפו מומחים מאוניברסיטאות מובילות בהודו, צ'כיה, הונגריה, ארה"ב, בולגריה, אוקראינה, מלזיה וכמובן פולין.

ענפי המתמטיקה השימושית עוסקים בהגדרות מתמטיות לבעיות מעשיות, כדי לנסח שפה, שתאפשר טיפול בבעיות הקשורות אליהן, לעומת המתמטיקה הטהורה, העוסקת בנושאים, תיאורטיים מתוך כוונה אקדמית.

פרופ' שויחט הוא מחברם של 8 ספרים בנושא, ביניהם:

• Numerical Range of Holomorphic Mappings and Applications

Birkhäuser