חדשות ואירועים

הצצה לפרויקטי הגמר של קורס ״ראייה ממוחשבת״ 

 

קורס ״ראייה ממוחשבת״ (Computer Vision) של מחלקת מדעי המחשב בפקולטה למדעים במכון מנפיק מדי שנה פרויקטים מרתקים. מרצה הקורס, ד"ר יונתן רובין הפיק סרטון קצר אשר מציג הצצה מהירה לתוצרים הסופיים.

 

 

בקורס ״ראייה ממוחשבת״ (Computer Vision) הסטודנטים במכון לומדים להכיר בעיות ואלגוריתמים קלאסיים בתחום הראייה החישובית: מורפולוגיה בינארית, פילטרים וגרדיאנטים, זיהוי קווי מתאר (edge detection), חלוקת התמונה לאזורים (segmentation), טיפול בווידאו, הפרדת רקע, מציאה ותיאור של נקודות עניין (kerypoint), התאמה בין תמונות, טרנספורמציות אפיניות, תנועה, עקיבה, ומציאת אובייקטים.

 

הנושאים הנלמדים משמשים את הסטודנטים לפתרון בעיות בתחום עם דגש על ניסיון מעשי תוך שימוש ב Python וספריות קוד פתוח, כדוגמת OpenCV. ד"ר יונתן רובין, אשר מלמד בHIT   את הקורס בחמש השנים האחרונות, סיפר: "בסיום הקורס, הסטודנטים נדרשים להתמודד עם ״בעיה אמיתית״ ולהציג פרויקט המשתמש בכלים שלמדו. ואכן גם השנה הפרויקטים מדגימים את הכישורים אשר רכשו הסטודנטים במהלך הקורס."


רשימת הפרוייקטים (לפי סדר הצגתם בוידאו):

  1. עקיבת אנשים בתחנת רכבת (grand central station) - מציאת מסלולי הליכה נפוצים. 
    ביצוע פרויקט: שי מלכין וארטיום זיננקו.
  2. עקיבת אנשים בתחנת רכבת (grand central station) - מציאת מסלולי הליכה נפוצים.
    ביצוע פרויקט: יוסף ינאי.
  3. רישום כניסה ויציאה אוטומטי לבניין - שימוש במצלמת אבטחה בכניסה הראשית למבנה לשליטה בכמות האנשים הנמצאים בתוכו לטובת ניהול אירועי חירום.
    ביצוע פרויקט: עדי גולדרייך ורותם חיות.
  4. ניטור מהירות רכבים - יצירת כלי המסוגל להציג בזמן-אמת, באמצעות שימוש במצלמות תנועה קיימות, את המהירות של כלי הרכב הנוסעים בכביש.  
    ביצוע פרויקט: עומר אגרנוב.
  5. מערכת לזיהוי רכבים וספירתם בעזרת קלט שמתקבל ממצלמות דרכים - יישום זה יכול לסייע באיסוף נתונים סטטיסטיים ובקרת רמזורים.
    ביצוע פרויקט: יהונתן ארבל.
  6. זיהוי וסימון הרכבים הנקלטים ע"י מצלמת כביש וחישוב מהירות נסיעתן – הפרויקט עושה שימוש בכלים של ראייה ממוחשבת.
    ביצוע פרויקט: דניאל סבה.
  7. ניטור אוטומטי של חניון - ספירה של כניסה ויציאה של רכבים מהחניון.
    ביצוע פרויקט: יאיר חנינה.
  8. ניטור אוטומטי של חניון - מציאה ומעקב אחר מקומות החנייה הפנויים בחניון.
    ביצוע פרויקט: דן לוי וניר טיטלבום
  9. עקיבת מבט - ניטור של תנועות העיניים.
    ביצוע פרויקט: ולדיסלב גוטיינר.
  10. זיהוי פנים – המטרה: לזהות את כל הפנים המופיעות בסרטון ולסמנם על ידי מלבן ובכל רגע נתון להציג כמה פנים מוצגות בסרטון.
    ביצוע פרויקט: יובל עמירה וברקת אדרי.
  11. ״סנאפ צ׳ט״ -  זיהוי פנים וזיהוי תנועת יד. התוכנית מזהה פנים, מלבישה תמונה עליה, בהתבססות על האף (ביחס למיקום העיניים). אם זוהתה תנועת יד (פתיחת אגרוף לדוגמה), התמונה תתחלף.
    ביצוע פרויקט: רועי רייכנשטיין.
  12. Air Paint - הפרויקט מציג דרך חדשה לצייר על לוח עבודה וירטואלי, שיוצג על מסך המחשב, ללא שימוש באביזרי המחשב כלל. זאת באמצעות זיהוי אובייקט כלשהו שהמשתמש מחזיק.
    ביצוע פרויקט: שיר דאבול ותומר פרלמן.
  13. המטרה Reading Time - לאפשר לקרוא מסמך ללא שימוש בידיים: המצלמה של המחשב תזהה כאשר הקורא מסתכל לתחתית המסך ותגלול את המסך בשבילו.
    ביצוע פרויקט: אביב בר און.
  14. כלי ניתוח לזיהוי תבניות נהיגה בכבישים - בפרט מהירות רכבים.
    ביצוע פרויקט: ולד לוז׳קין.
  15. ניתוח תנועת הרכבים בצמתים - על ידי שימוש באלגוריתמים לזיהוי אובייקטים זזים, למשל במקרה זה נותחה התנועה בכיכר קוגל (חולון) בשעת צהריים - משתמשים בקובץ ווידאו מצולם על ידי המזל"ט וסופרים כמות הרכבים היוצאים ונכנסים לחולון.
    ביצוע פרויקט: אלכסנדר חוסאינוב.
  16. מעקב אחר מסלולי הליכה של אנשים.
    ביצוע פרויקט: אנה אבא. 
  17. זיהוי ועקיבה אחר תנועה במרחב - בדוגמא המוצגת: נמלה במבוך.
    ביצוע פרויקט: אנדריי גרסקו ועמית לוי. 

 

פורסם: 13/5/2020