סטארטאפ של בוגר HIT נרכש ע"י חברת Cisco בסכום של כ-250 מיליון דולר

חברת Lightspin שפיתחה מערכת הגנה על תשתיות ענן, נרכשה על ידי ענקית הטכנולוגיה Cisco בסכום עתק של כ-250 מיליון דולר.

ולאדי סנדלר ואור אזרזר
בתמונה: ולאדי סנדלר ואור אזרזר | צילום: ליהי בנימין

מייסד החברה, ולאדי סנדלר, הוא בוגר בית הספר למדעי המחשב של HIT אשר יחד עם שותפו, אור אזרזר, פיתחו במשך שלוש שנים את המערכת אשר מבוססת על ניתוח סיכונים בנושא הגנה על תשתיות ענן.

ולאדי סנדלר הוא בוגר מחזור 2016 של המכון. עם סיום לימודיו עבד כחוקר סייבר בכיר בחברת GE Digital ולאחר מכן כראש צוות הגנת ענן בחברת CYMOTIVE. ברזומה שלו מופיעה גם שנת לימודים של משא ומתן באוניברסיטת הארוורד .

הרכישה מעידה על החשיבות הרבה שמייחס עולם הטכנולוגיה לנושא פתרון האחסון בענן והסכנות האפשריות הכרוכות בכך.

בית הספר למדעי המחשב בראשות ד"ר יהונתן שלר הוא אחד מבתי הספר המובילים בארץ . בכל שנה , מסיימים את לימודיהם בוגרים בתחומי התכנות, הפיתוח והמחקר המשתלבים וממלאים תפקידי מפתח בתעשיית הטכנולוגיה הישראלית והבינלאומית.

בתשובה לשאלתנו מהו הטיפ שלו לסטודנטים של מדעי המחשב הקוראים את הידיעה הזו אמר- "סטארט אפ אינו מיועד לאנשים צעירים. אני ממליץ לבוגרים להתחיל לעבוד בתעשייה, לצבור ניסיון וידע ואז להתחיל".

חברת Cisco אשר שוויה מוערך כיום בכ- 206 מיליארד דולר, מעסיקה למעלה מ 80,000 עובדים , כולל 800 בששה מרכזי מחקר ופיתוח בישראל. החברה רכשה עד כה עוד שלוש חברות ישראליות.

פורסם: 30/03/2023