HIT מארח כנס אלגברה בינלאומי

הכנס ה-13 בנושא אלגברת קליפורד ויישומיה בפיזיקה מתמטית, מתקיים ב-4-9 ביוני 2023, HIT מכון טכנולוגי חולון.

הכנס ה-13 בנושא אלגברת קליפורד ויישומיה בפיזיקה מתמטית

בתמונה (מימין לשמאל): ד"ר לונה אליזרארס, מרצה בפקולטה למדעים, פרופ' אלה זאק, דקנית הפקולטה למדעים, פרופ' אדוארד יעקובוב, נשיא המכון, אירן ספדיני, ראש הוועדה המארגנת ב"פוליטכניקה", מילאנו, איטליה ופרופ' אנטולי גולברג, ראש בית הספר למדעי המתמטיקה

כ-100 משתתפים, מומחים, חוקרים ומרצים ללימודי מתמטיקה מהשורה הראשונה מכל רחבי העולם הגיעו ל-HIT מכון טכנולוגי חולון על מנת לקחת חלק בכנס הבינלאומי לאלגברה. את הכנס פתח נשיא המכון, פרופ' אדוארד יעקובוב שאמר כי: "מרגש מאד לארח כנס בקנה מידה כזה גדול עם אורחים כה נכבדים אצלנו במכון. אני מאחל לכולם כנס מלמד ופורה".

דקנית הפקולטה למדעים, פרופ' אלה זאק, אמרה כי: "אני אמנם לא מתמטיקאית אבל אני חובבת מתמטיקה ולומדת אותה. החיבור הזה בין תחומים שונים כמו פיזיקה, מתמטיקה ובינה מלאכותית הוא מה שנמצא בבסיס ההתפתחות המקצועית של המחקר".

פרופ' אנטולי גולברג, ראש בית הספר למדעי המתמטיקה אמר כי: "נרגשים מאד לארח כאן במכון את בכירי עולם המתמטיקה לכנס שמוקדש לאחד הנושאים המעצבים ביותר את הטכנולוגיה של היום – אלגברה".

הוועידה הבינלאומית קליפורד לאלגברה ויישומי הפיזיקה המתמטית (ICCA) נוסדה בשנת 1985 על ידי ג'ון סטיבן רוי צ'יזהולם (1926-2015) מאוניברסיטת קנט בקנטרברי. בכנס ה-13 שנערך בחולון השתתפו מומחים מ-21 מדינות כמו: אוסטרליה, בלארוס, בלגיה, סין, צ'כיה, אקוודור, צרפת, גרמניה, גאנה, הודו, ישראל, איטליה, יפן, קזחסטן, מקסיקו, פרו, פורטוגל, רוסיה, ספרד, בריטניה וארה"ב.