מלגות לימודים במכון חולקו לתלמידי תיכון שהשתתפו בהאקתון TOMHOLON

יוזמה משותפת למחלקת החינוך של עיריית חולון וראשי הרשות למחקר פיתוח וקשרי חוץ של HIT  ד"ר רפאל ברכאן וד"ר גיא יוסקוביץ, הביאה לשיתוף פעולה מיוחד ומרגש עם עיריית חולון.

האקתון TOM הוא יוזמה של מכון רעות ו-XLM, שמטרתו היא רתימת קהילת המייקרים העירונית והארצית למציאת פתרונות לצרכים נקודתיים לשיפור חיי התלמידים ויצירת מציאות טובה יותר. זו הפעם הראשונה שהאקתון נעשה בחסות רשות עירונית ובשיתוף מספר בתי ספר לחינוך מיוחד הנמצאים בעיר חולון - עוז, הרצפלד ועמל.

ההאקתון התקיים במשך 48 שעות רצופות (!) והפגיש בין מהנדסים, מפתחי תוכנה, מעצבים, מנהלי פרויקטים, אנשי שיווק, אמנים, סטודנטים, תלמידים, אנשי חינוך ועוד, לצורך שיתוף פעולה בפיתוח של פתרונות לאתגרים מוגדרים במסגרת זמן מוגדרת ורציפה.

צילום: בן יגבס

יעל אבני – מנהלת מעבדת MADE  ב- HIT : כששמענו על כוונת העירייה להפיק האקתון TOM בעיר שמחנו מאד על ההזדמנות להצטרף וללוות מקצועית את האירוע. מעבדת MADE שהוקמה במכון לפני כשנה וחצי עוסקת בדיוק בקו התפר שבין עיצוב, טכנולוגיה וצרכים מיוחדים. אנחנו מכירים אישית את צוות ותלמידי בית ספר הרצפלד ועוז מעבודתנו הרציפה במהלך הסמסטר מכאן ששיתוף הפעולה היה טבעי, מתבקש ומשמח מאד.

באירוע השתתפו כ- 60 מייקרים מתחומים שונים שהיו מחולקים ל-11 צוותים. כל צוות עבד על מציאת פתרון לאתגר ספציפי – בניהם: התאמת כלי נגינה לילדים עם מוגבלות מוטורית, סד מותאם לשימוש באייפד, זרוע רובוטית המאפשרת צילום בסמארטפון לתלמיד מוגבל בתנועה, עכבר מחשב מותאם לרגל, ועוד ועוד.

צילום: אסף סופרין

מבין המשתתפים ייצגו את המכון בכבוד כ- 17 מייקרים, מנטורים ומתנדבים ביניהם סטודנטים, בוגרים ואנשי סגל מהפקולטות לעיצוב, הנדסה, מדעי המחשב, והיחידה ללימודי חוץ.

צילום: בן יגבס

ההאקתון הוא פרי שיתוף פעולה בין אגף חדשנות במינהל החינוך, מחלקת צעירים ומרכז הצעירים אליעזר, HIT ,ארגון TOM ובתי הספר עוז, הרצפלד ועמל.

צילום: אסף סופרין

בטקס הסיום של ההקאתון  TOMHOLON שהתקיים במכון חולקו מלגות לימודים בגובה שכר לימוד בן שנה אחת לתלמידי התיכון אשר נטלו חלק  בהאקתון אמר פרופ' אדוארד יעקובוב כי שיתוף הפעולה  המתמשך בין HIT  לעיריית חולון הנמשך זה 30 שנה, הוא מפתח להצלחה וכי הוא  משוכנע שהוא רק ילך ויגבר.

במפגש נכחו ראש עיריית חולון מר מוטי ששון, נשיא המכון פרופ' אדוארד יעקובוב, משה לייבה מנהל אגף החדשנות בחינוך, הילה דרכלר מנהלת  "אליעזר"  מרכז הצעירים החדש של חולון  ומלכה חרותי מנהלת גימנסיה "קציר".

האקתון TOM (תיקון עולם)

מוטי ששון, ראש עיריית חולון: "אני מודה לפרופ' יעקובוב על שיתוף הפעולה המתמשך עם העירייה. מדובר בשת"פ מיוחד ושונה המתאפיין ברצון המתמיד להשקיע בחינוך הדור הצעיר של חולון".

יואב בן נון, רכז המגמה להנדסת מערכות בגימנסיה "קציר" :" המגמה הוקמה ביוזמתו ועידודו של סטף וורטהיימר והיא נתמכת ע"י עיריית חולון. ייחודו של הפרויקט הוא בחיבור של ילדים מבתי ספר עיוניים בעלי יכולות אקדמיות גבוהות, לפרויקט טכנולוגי ברמה גובהה עם ייעוד חברתי. ילדי המגמה פגשו את הילדים הנכים ויד עם הצוות החינוכי פיתחו פרויקט הנגשה של כלי נגינה לנכים".

פורסם: 9.5.17