חדשות ואירועים

עדי אריה -סטודנט לתואר שני בעיצוב משולב זכה במקום הראשון


עדי אריה, סטודנט לתואר השני בעיצוב משולב, זכה במקום הראשון בקטגוריית הרב תחומי בקרב הסטודנטים, בתחרות עבודות שהוגשו ביום המחקר והיצירה הראשון שנערך ב HIT.
 
 
 

הפרויקט "LIGHEN – קעקוע היברידי"  נעשה במסגרת מעבדת העיצוב השלישית של התוכנית לתואר השני בעיצוב משולב ב-HIT, מעבדת ההיברידיזציה, בהנחיית ד"ר דרור ק. לוי. התוכנית קבעה את נושא-הדגל שלה השנה – ההיברדיזציה בעיצוב והיא נידונה במסגרות שונות שלה, בין היתר בסדרת ההרצאות בקולוקוויום של התואר השני.

מדובר בפיתוחו של תא-דלק ביולוגי חדשני המאפשר לשלב בין תהליך הפוטוסינתיזה של  החזזית להולכה חשמלית בגוף האדם דרך כתובות הקעקוע. 
 
בשלב הראשון, תמיסה לא רעילה המכילה את תאי הדלק הביולוגי בשילוב תרכובת מהונדסת של אצה ופטריה, נלגמת על ידי המשתמש, חודרת אל התאים בשכבת הדרמיס של העור ונקלטת על ידי יוני המתכת של הקעקוע.
 
בשלב השני, האצה והפטריה מייצרים את החזזית הבוקעת את שכבת האפידרמיס של העור ומתחילה את תהליך הפוטוסינתיזה. בתהליך הפוטוסינתיזה החזזית ממירה את אנרגיית השמש לאנרגיה כימית- פחמן דו-חמצני ומים מומרים לגלוקוז וחמצן. בשלב השלישי, תאי הדלק הביולוגיים ממירים את האנרגיה הכימית לאנרגיה חשמלית, יוני מתכות הקעקוע אוגרים חשמל ומזרימים אותו לשאר תאי הגוף לפי הצורך. כתובות הקעקוע משמשות כתחנות כח לפעילות חשמלית מוגברת של הגוף.

מה היתרון בכך ?
 מניעת התקף לב, הנובע מהפרעת קצב חשמלית כמו פרפור פרוזדורים, על ידי הזרמת חשמל מיידית ללא התערבות חיצונית. מערכת החושים פועלת באמצעות אותות חשמליים- שליחת פולסים חשמליים באמצעות כתובות הקעקוע יכולה לסייע ללוקים בקליטת אחד החושים. שיפור איכות החיים בחולים בניוון שרירים. קטועי גפיים יכולים לשלוט על גופם טוב יותר באמצעות תגבור של אותות חשמליים מהמח לפרוטזות מתקדמות. התועלת תהיה לכלל האנשים המעוניינים בשיפור היכולת הגופנית והשכלית המופעלת על ידי אותות חשמליים, יפיקו תועלת רבה באמצעות תגבור חשמלי של כתובות הקעקוע המשמשות כמאגרי חשמל.
 
על הזכייה בפרס אמר עדי : "השילוב בין מחקר ויצירה הינה המהות בלימודיי בתואר שני בעיצוב משולב במכון והכיוון המקצועי אליו מועדות פני. הכרה באיכות העבודה הינה אישור לכך ומחזקת מאד. יותר מכך- מבחינתי יום המחקר והיצירה הראשון הוא ביטוי להבנה וליוזמה מבורכת מאד במכון כי מחקר ויצירה אחד הם. אני בטוח שזהו צעד ראשון לשיתופי פעולה אינטר-דיסציפלנריים בתוך המכון ומחוצה לו".