יום המחקר והיצירה השני ביוזמת רשות המו"פ- התקיים ב- HIT

יום המחקר והיצירה השני, אשר נערך אתמול ביוזמתה של הרשות למחקר, פיתוח וקשרי חוץ ב- HIT, בראשות ד"ר רפאל ברכאן, נועד להציג את מיטב הפעילות בתחומי המחקר והיצירה, בסדרת הרצאות בהשתתפות עמיתים ומרצים ממוסדות אקדמיים נוספים.

בתחילת ההתכנסות צפו המוזמנים בתערוכת הפוסטרים ובמיצגים השונים פרי עבודותיהם של חברי סגל ותיקים וחדשים כמו גם סטודנטים מהפקולטות שונות מהתואר הראשון והשני.
המושב הראשון היה בנושא "טכנולוגיה כאמצעי למולטידיסציפלינריות". במהלך המושב נערכה סקירת פעילות הרשות למחקר, פיתוח וקשרי חוץ, מכוני מחקר ומעבדות.

שני מרצים אורחים ובעלי מוניטין התארחו במושב: ד"ר דן ארבל, מהפקולטה לרפואה, של האוניברסיטה העברית אשר העביר הרצאה מרתקת בנושא: "אתגרים טכנולוגיים בכירורגיה פדיאטרית", ופרופ' דוד הראל, סגן נשיאת האקדמיה הלאומית למדעים; המחלקה למתמטיקה ולמדעי המחשב, מכון ויצמן למדע, הרצה בנושא: "האם נצליח אי פעם "להקליט ולשדר" ריחות, וכיצד נבדוק זאת?"

ד"ר דן ארבל, מהפקולטה לרפואה, של האוניברסיטה העברית

המושב השני בנושא "חדשנות ומצוינות בחזית המחקר והיצירה ב-HIT" הציג "טעימות" מהנעשה בפקולטות ובמחלקות השונות, מחקרים פורצי דרך, פרויקטים מובילים, פעילויות ייחודיות ומבחר הטרוגני של הרצאות התקצירים הזוכים בתחומי המחקר והיצירה.

ד"ר רפאל ברכאן, ראש רשות המו"פ וקשרי החוץ : "אנו מנסים בכל עת לבצע אינטגרציה בין כל החלקים בפסיפס המורכב הזה של מדעים הנדסה, טכנולוגיה ועיצוב. זה לא פשוט לאגד את כולם תחת יום אחד של יצירה ומחקר ועל כך אני מודה לכל העוסקים במלאכה שארגנו את הכנס המורכב הזה."

ד"ר גיא יוסקוביץ, סגן ראש רשות המו"פ וקשרי החוץ: "יום המחקר והיצירה מהווה אירוע שיא שנתי במכון שמאפשר לחברי הסגל ליצור מפגשים בלתי אמצעיים, להציג את תחומי פעילותם השונים ולצפות בחברי סגל אחרים המציגים את פועלם. במקביל, יום זה מאפשר לכלל אנשיHIT להיחשף ולהכיר את המחקר והיצירה פורצי הדרך שנעשים במכון והפעילויות המולטידיסציפלינאריות המובילות, ליצור עניין ושיח בתחומים אלה ולבנות שיתופי פעולה תוך-מכוניים לקידום המחקר והיצירה".

רשימת הזוכים בקטגוריות השונות:
בתחום המחקר
  1. פרופ' יוג'ין קנציפר וד"ר רומן רייזר מהפקולטה למדעים (המח' למתמטיקה) Power-Spectrum Analysis of Long Eigenlevel Sequences in Quantum Chaology בשיתוף Dr. Vladimir Osipov מאונ'LUND משבדיה
  2. ד"ר דוד גרבר מהפקולטה למדעים On Left-Regular Bands and Real Conic-Line Arrangements, בשיתוף מיכאל פרידמן, Humboldt Universitat, Berlin
  3. ד"ר דוד רז מהפקולטה לניהול טכנולוגיהA Multi-objective Approach for Water Pump Scheduling Optimization

בתחום היצירה
  1. פדי מרגי מהמחלקה לעיצוב תקשורת חזותית Wheat is Wheat is Wheat - תערוכת יחיד בינלאומית
  2. נעמה בנזימן מהמחלקה לעיצוב תקשורת חזותית- כתיבה ואיור של ספר ילדים העוסק בכניסה לגן הילדים, בשיתוף דלית לב עורכת ספרות ילדים, הוצאת עם עובד.
  3. איתן ברטל ויוני עמית מהמחלקה לעיצוב תקשורת חזותית והמעבדה לאינטראקציה, "נאו ברטליזם"

בתחום המולטידיסציפלינרי
  1. ד"ר אלעד שגב, רועי יוסף ונועם צ'פניק מהפקולטה למדעים Automatic Jargon Identifier for Scientists Engaging with the Public and Science Communication Educators בשיתוף ציפורה רקדזון ואיילת ברעם-צברי מהטכניון
  2. עמוס בר-אלי מהמחלקה לעיצוב פניםRise of the Fallen: (New)Ruins Role in Shaping Cultural Understanding
  3. ד"ר מרינה שורר וד"ר גילי פלג מהמחלקה ללימודים כלליים, תוכנה לזיהוי הבעות פנים לבחינת אמינות הצהרות של מהגרים.

פורסם:18.5.17