נמצאו 11 תוצאות דף 1 מתוך 2
מזכר הבנות נחתם בין HIT לאוניברסיטה הלאומית של לטביה LU . טקס החתימה התקיים במהלך ביקורם של פרופ' אדוארד יעקובוב, נשיא HIT וד"ר רפי ברכאן ראש רשות המו"פ וקשרי החוץ, בלטביה.
יום המחקר והיצירה השני, אשר נערך אתמול ביוזמתה של הרשות למחקר, פיתוח וקשרי חוץ ב- HIT, בראשות ד"ר רפאל ברכאן, נועד להציג את מיטב הפעילות בתחומי המחקר והיצירה, בסדרת הרצאות בהשתתפות עמיתים ומרצים ממוסדות אקדמיים נוספים.

יוזמה משותפת למחלקת החינוך של עיריית חולון וראשי הרשות למחקר פיתוח וקשרי חוץ של HIT ד"ר רפי ברכאן וד"ר גיא יוסקוביץ, הביאה לשיתוף פעולה מיוחד ומרגש עם עיריית חולון.

ד"ר רפי ברכאן, ראש הרשות למחקר פיתוח וקשרי חוץ בHIT וד"ר ניסים הראל מהמחלקה למדעי המחשב בפקולטה למדעים במכון, זכו במענק בסך 300,000 ₪ מטעם "ישראל הדיגיטלית" ,יחד עם ד"ר אפרת שדמי מאוניברסיטת חיפה ומכון המחקר של שירותי בריאות כללית ".
ד"ר רפאל ברכאן, ראש רשות המו"פ וקשרי חוץ ב- HIT הרצה במפגש ייחודי שנערך ביוזמת IBT וCARE – במטרה לבחון כיצד יכולה הטכנולוגיה לסייע בהתמודדות עם אתגרי הטיפול הרפואי והרווחה של בני הגיל השלישי.
הביקור הינו חלק מתהליך בינלאומי מקיף בו החל המכון לפני כמה שנים, והואץ מאוד בשנה האחרונה. כחלק מתהליך זה, המכון לוקח חלק בתכניות מחקר ופיתוח רבות, בהן ERASMUS+.
פרויקט הגמר של מיכל שטיינר, בוגרת התואר השני בעיצוב משולב בהנחיית, ד"ר דרור ק' לוי, "אימוג'י כתחליף בעידן ללא פנים"- זכה במקום הראשון בתחום היצירה בקרב הסטודנטים במסגרת תחרות עבודות שנערכה לקראת יום המחקר והיצירה הראשון של HIT.
עדי אריה, סטודנט לתואר השני בעיצוב משולב, זכה במקום הראשון בקטגוריית הרב תחומי בקרב הסטודנטים, בתחרות עבודות שהוגשו ביום המחקר והיצירה הראשון שנערך ב HIT.
אורח הכבוד באירוע היה פרופסור כריסטופר ג'יימס, פרופסור להנדסה ביו-רפואית בבית הספר להנדסה של אוניברסיטת Warwick בבריטניה שהרצה על מחקריו ועבודתו.
קבוצת מחקר חדשה בנושא אנרגיה חלופית ורשת חכמה, בראשה עומד ד"ר יובל בק מהפקולטה להנדסה עוסקת בנושאים הקשורים באנרגיה בצורותיה השונות, החל במערכות של אנרגיה חלופית, ועד נושאים של רשת החשמל העתידית "Smart Grid". חברי הקבוצה זכו להשתתף במחקר יוקרתי שממומן על ידי המדען הראשי, ושואפים להקים מרכז ארצי בתחום.