חדשות ואירועים

רוב הסטארט-אפים מתחילים בקרב סטודנטים...

 

ביום העיון התארחו הבעלים ומנכ"ל משותף בקבוצת מולדבסקי, מר יוסי מולדבסקי, וסגן נשיא PMI, מר אלכס דן, ושיתפו, בשתי הרצאות מרתקות, את הקהל מניסיונם בתחום ההקמה והניהול של פרויקטי סטארט-אפ.
 
באירוע נכחו כ- 300 סטודנטים ואורחים שחולמים/חושבים/מתכננים/בשלבי הקמה/הוגים/מפנטזים/ וסתם מתעניינים בהקמת סטארט- אפ.
 
לקראת יום העיון, על מנת לקבל טעימה קטנה, ישבנו עם מר אלכס דן, על מנת לברר כמה סוגיות.
 

מה ההבדל בין ניהול פרויקט כפי שאנו מכירים היום לבין ניהול פרויקט סטארט-אפ?מר אלכס דן

"בקהילה של מפתחי סטארט אפים נתפש ניהול פרויקטים כדבר השייך לעולם תוכן של פרויקטים ממוסדים מתחומים שהם לא יזמיים ולא חדשנים. לכל פרויקט מיזמי יש את המאפיינים האישיים שלו, הסיכונים אשר מאפיינים את הסטארט-אפ, היעדר נתונים קודמים, אך המתודה של ניהול פרויקטים דומה גם בפרויקטים מסוג זה ומתאימה גם להם."
 
מה המרכיבים שיש בסטארט-אפ העוזרים להצלחה?

"האתגר הראשון בפרויקט סטארט-אפ הוא הגדרת התכולה: מהו הפרויקט, מהי נק' הסיום שלו ומה הנקודה שבה פרויקט מסתיים ועובר למשהו אחר. מבחינת עבודה יש להגדיר את הפעילויות שנדרשות עבורו: גיוס מימון וסיכונים טכנולוגים. כל זה מתחיל במה שמאפיין פרויקט סטארט-אפ, שבד"כ נשען על תחזית של שוק. בהיעדר שוק, לסטארט-אפ אין זכות קיום, לכן נושא השוק משתלב היטב בנושא התכולה. במיזמי סטארט-אפ, אין נתונים קודמים, הסיכונים גבוהים, קשה להשיג מימון ולכן היזם צריך לנהוג בגישות חדשות מנת להצליח להגיע לאותו משולש קדוש: תכולה, משאבים וזמן."
 
מה תתרום ההרצאה לסטודנטים?

"המתודה היא יישומית ובאה בעיקר לידי ביטוי בקהילת הסטודנטים שמעוניינים להקים סטארט-אפ. מי שהולך להיות יזם בעצמו יכול ללמוד איך לאמץ את המתודה ולהתאימה אל תוך מיזם שהקים או בתור שותף. רוב הסטארט אפים מתחילים בקרב סטודנטים. אימוץ המתודה מאפשרת להגיע יחסית מהר לזיהוי כיצד להצליח, והצלחה מתחילה מהגדרת התכולה. המתודה מאפשרת ביצוע תהליך מושכל ולא מובנה לניהול פרויקט הסטארט-אפ ובעזרת זה להגדיל את סיכויי ההצלחה של המיזם."
 
 
רוצה לשמוע עוד ?
 
אירועים מרתקים, כמו יום עיון זה, מתקיימים ב- HIT מכון טכנולוגי חולון ואת/ה מוזמן/ת להתעדכן בלוח האירועים שלנו.
 
photo credit: jm3 via photopin cc