בואו להכיר את ד"ר אבי לוי

ד"ר לוי הגיע למכון הטכנולוגי לפני כשנה לאחר שירות צבאי וביטחוני ממושך ושנות עבודה בחברות היי טק. ב- 28 שנות שירות ביטחוני בחיל-האויר ובמשרד ראש הממשלה התנסה בניהול תוכניות ופרויקטים מבצעיים ותשתיתיים, פרויקטי מחקר ופיתוח מאתגרים, הנדסת מערכות, פיתוח מערכות מידע קריטיות ופיתוח חליפות אבטחת מידע (סייבר) לפרויקטי טכנולוגיות מידע מתקדמים. בין ההישגים אותם ניתן לציין: פרס ראש הממשלה, פרויקט טכנולוגי מצטיין (בחברת אלתא), תעודות ומענקי הצטיינות וציון לשבח.

הוא מחזיק בתואר ראשון ושני בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה מאוניברסיטת תל אביב, בתואר שני במנהל עסקים ובדוקטורט באסטרטגיה וניהול מאוניברסיטת בר אילן.

כראש תחום פרויקטים וטרנספורמציה דיגיטלית במטה המיזם הלאומי "ישראל דיגיטלית", ניהל פורטפוליו פרויקטים ומנהלי מוצר לאפיון ופיתוח מוצרים ומערכות מידע לשירותים ממשלתיים.

כאשר החל לעבוד במסגרת "ישראל דיגיטלית" נוצר הקשר עם המכון. "הכרתי את המכון ואת הפקולטה לניהול טכנולוגיה היטב", אומר ד"ר לוי ,"בעיקר בזכות המהנדסים, בוגרי המכון, אשר עבדו במחיצתי בכל מקום בו שירתתי ועבדתי".

במסגרת תפקידו בסגל הפקולטה לניהול טכנולוגיה, מרצה ד"ר לוי בקורסים שונים בתחום ניהול פרויקטים, של התואר הראשון והשני וכן מלמד קורסי יסוד וקורסים מתקדמים בניהול.

אחד הקורסים החדשים שפיתח הוא "נושאים מתקדמים בקבלת החלטות ויישומם בניהול מוצר טכנולוגי" אשר יילמד במסגרת התואר השני החל משנה"ל הקרובה.

ד"ר אבי לוי : "האני מאמין שלי מתמקד בעשייה שיש בה תרומה ומשמעות. כאשר אדם קם בבוקר אל תפקיד ומקום עבודה שבו הוא מגיע לידי ביטוי אישי, שיש בו מיצוי של הכישורים והיכולות שלו באופן שהוא משמעותי למקום ובנוסף, שמהות העבודה במקום היא ערכית ומשמעותית, המשוב שהוא מקבל מהעשייה נותן סיפוק ודרייב להמשך עשייה משמעותית.

לדבריו אחת החוזקות של לימודי התואר הראשון בהנדסת תעשייה וניהול טכנולוגיה" היא היכולת של המכון לשלב הניסיון רב השנים בפן הניהולי יחד עם  הכרות מעמיקה עם עולם העשייה בשוק העדכני. "אנו שהתחלנו מניהול טכנולוגיה והתרחבנו לתעשייה וניהול יכולים להעניק מבט חדשני יותר, לשבור מסגרות שנבנו על תיאוריות ופרקטיקה של תעשייה וניהול מסורתיות וישנות ולספק פרספקטיבה חדשנית ועדכנית ביחס לשוק המתפתח וזו הזדמנות אדירה לפקולטה להעניק ערך מוסף לכל מי שבא ללמוד כאן".

פורסם: 10/8/2020