פרס מפעל חיים לפרופ' עודד מימון

איגוד מהנדסי התעשייה והניהול בלשכת המהנדסים, האדריכלים והאקדמאים החליט להעניק פרס מפעל חיים מטעם האקדמיה לפרופסור עודד מימון מהפקולטה להנדסת תעשייה וניהול טכנולוגיה, על תרומותיו הבולטות והרבות בתחום.

פרופ' מיימון

פרופ' מימון מחזיק בדוקטורט מאוניברסיטת PERDUE, ארה"ב בתחום בינה מלאכותית ומערכות רובוטיות. הוא מכהן כפרופ' אמריטוס בפקולטה להנדסה באוניברסיטת תל אביב וראש "קתדרת "ORACLE והצטרף לסגל המכון בשנה האחרונה, כאן הוא מרצה על "בינה מלאכותית ואנושית".

פעילותו הענפה בתחום הבינה המלאכותית חובקת עולם ואף זיכתה אותו בצל"ש מהמוסד לתפקידים מיוחדים בשנת 2008.

פרופ' מימון כתב 20 ספרים בנושא והכשיר באופן אישי כ-100 סטודנטים בתחום זה. אלגוריתמים שפיתח בתחוום למידת מכונה, מיושמים במספר חברות מובילות.
"אני נרגש מאוד מההודעה על הזכייה" אומר פרופ' מימון. "זו הכרה בתהליך של שנים רבות בהן הובלתי את הנושא של תעשייה וניהול בארץ".

יחד עם היותו מומחה בינלאומי לבינה מלאכותית, חוזר פרופ' מימון ומדגיש כי יש חשיבות רבה לפיתוח תחומים נוספים בבינה האנושית. "אנו צריכים לפתח את התחומים הנוספים החשובים לנו כבני אדם. צריך ללמוד, ללמד ולהכיר את מדעי הרוח, הפילוסופיה והספרות ולא להתמקד אך ורק בשיפור היכולות הטכנולוגיות. אסור שהבינה המלאכותית תחליף את המוח האנושי. חייבת להיות סינרגיה בין הדברים". מציין פרופ' מימון.

הפרס יוענק לו בכינוס ה-22 להנדסת תעשיה וניהול שייערך ב-2 ביוני 2021.

ברכות לפרופ' מיימוןן

פורסם: 10/05/2021