מערכת חירום חדשנית לסיוע לבני הגיל השלישי הוצגה בסימפוזיון בינלאומי ביפן

בוגרי תואר שני במכון הציגו את המערכת החדשנית שפיתחו במסגרת עבודת הגמר שלהם, בסימפוזיון בינלאומי שהתקיים באוניברסיטת צוקובה ביפן.

תמונה של מיכאל גוטליב
מיכאל גוטליב

תמונה של מורן שנטל
מורן שנטל

מורן שנטל ומיכאל גוטליב, בוגרי תואר שני בפקולטה להנדסת תעשייה וניהול טכנולוגיה, בהנחיית ד"ר מיכאל וינוקור, הציגו את המערכת החדשנית שפיתחו במסגרת עבודת הגמר שלהם, בסימפוזיון הבינלאומי "מדעי החיים X מדעי הנתונים" שהתקיים באוניברסיטת צוקובה ביפן.

אנשים מבוגרים או אנשים עם מוגבלות יכולים להגיע בקלות למצבי חירום מסכני חיים עקב מצבם הרפואי ובמקרים מסוימים אף אינם יכולים להזמין עזרה. אמנם קיימות כיום מערכות המופעלות על ידי בני אדם, אך במקרה חירום המערכות אינן מסוגלות לנתח את המצב ולקרוא לעזרה.

המערכת הזו מסוגלת לזהות מקרה חירום רפואי בבית המשתמש, לתת מענה ראשון באופן אוטונומי, לקרוא לעזרה, לפתוח את הבית כדי לאפשר גישה נוחה לצוותי חירום, לעקוב אחר מצבו של המשתמש עד להגעת העזרה ולהפנות את צוות החירום מיקום המשתמש בתוך הבית.

מערכת זו היא תוצאה של תהליך תכנון שכלל: סקר ספרות וטכנולוגיות רלוונטיות, איסוף ותעדוף צרכים, קביעת אוסף דרישות, הגדרת תרחישי מערכת, הגדרת חלופות פתרון, בחירת הפתרון והדמיית פעולת המערכת.

המערכת מורכבת מ -3 יחידות עיקריות: חיישן אופטי תרמי לזיהוי, יחידת בסיס ויחידת תקשורת ותנועה רובוטית.
מקרה השימוש העיקרי במערכת הוא:

1. איתור מצב חירום
  2. אימות מקרה חירום
  3. התקשרות לשירותי חירום

המערכת שנבחרה הייתה הפתרון החדשני ביותר. היא משתמשת בטכנולוגיות וחדשניות לביצוע משימותיה העיקריות. כפתרון עדיף הוחלט על ניצול שטח, שלרוב שאינו בשימוש, במגורי אנשים, התקרה. ההצעה היא להתקין מסילות על פני אזורי המגורים של הבית כאשר יחידת הנע רובוטית צריכה לעבור למיקום החירום על המסילה ולמדוד אינדיקטורים רפואיים ולסייע לו במידת האפשר.

מורן שנטל: "ההשראה לפרויקט התבססה על אירוע אמיתי שבו אישה מבוגרת נפלה בבית ולא הצליחה לפתוח את הדלת בפני המחלצים. זה עודד אותנו לחשוב על פתרון שימושי".

ד"ר מיכאל וינוקור: "אני גאה מאוד בתלמידים שלי שחשבו על פתרונות יצירתיים כאלה של סיוע רובוטי שבהחלט יכולים להיות ישימים בעתיד בבתי אבות".

פורסם: 07/10/2021