ד"ר גילה אלברט

ראש החוג לתואר שני בפקולטה לניהול טכנולוגיה

לד"ר גילה אלברט -3 תארים מהטכניון:
  • תואר ראשון B.Sc. בכלכלה וניהול
  • תואר שני M.Sc. במדעי התחבורה
  • תואר שלישי Ph.D. בתחבורה מהפקולטה להנדסה אזרחית וסביבתית.

מתגוררת בשמשית, ישוב קהילתי בעמק יזרעאל.  את לימודי התיכון עשתה ב"אליאנס" חיפה בתקופה שבה הבנים למדו אלקטרוניקה ואילו את הבנות שלחו ללמוד כלכלת בית.  כישורי המנהיגות שלה  באו לידי ביטוי כבר בגיל הזה כאשר לאחר מחאה שהנהיגה שובצה גילה ללימודי אלקטרוניקה ובשנת הלימודים שלאחר מכן כבר אפשרו בבית הספר בחירה חופשית לבנות ולבנים. לדבריה הבן שלה טוען עד היום שהכריכים שהיא מכינה לבית הספר לא מוצלחים.

לאחר שהייה בת  שנתיים בארה"ב, עבדה בבית הספר להנדסה באוניברסיטת סנטה קלרה בקליפורניה,  שבה ד"ר אלברט ארצה ומשנת 2006 היא מלמדת ב HIT. "משך אותי מאוד השם 'ניהול טכנולוגיה'" היא מספרת, "חשבתי שזה יכול לשלב גם ידע מעשי וגם ידע הנדסי, ידע כלכלי וניהול מתקדם ועכשווי".

תחומי ההתמחות שלה הם ניהול ומדיניות תחבורה, התנהגות נהגים, ובעיקר: הערכת טכנולוגיות לבטיחות. "נחשפתי לנושא של בטיחות בדרכים שהיום הוא בנשמתי ובמיוחד הנושא של טכנולוגיות לבטיחות.  הטכנולוגיות מתקדמות בקצב אדיר.

כנהגים צריכים לעכל את ההיצע העצום של  הטכנולוגיות העכשוויות. השאלה היא כיצד אנו מאמצים את הטכנולוגיה ומשתמשים בה נכון" היא אומרת" מתכננים וקובעי מדיניות צריכים לתעל את הטכנולוגיה, למשל תשתיות חכמות וכלי רכב מתקדמים כדי לפתור את בעיות הליבה של מערכת התחבורה כמו  בטיחות, בטחון וגודש תנועה.

אחד הנושאים  האקטואליים העומדים על הפרק בתחום התחבורה הוא הסחת הדעת בזמן נהיגה בעיקר כתוצאה משימוש בסמארטפון. ד"ר אלברט מובילה מחקר חדשני הבוחן כיצד ניתן להפחית את הסחת הדעת של נהגים מהטלפונים הסלולריים באמצעות טכנולוגיה.

בשנה האחרונה פרסמה ד"ר אלברט ספר העוסק באבטחת מערכות הסעה המוניות כחלק מתחום התמחותה. הספר פורסם בהוצאה Wiley  היוקרתית וזכה להצלחה. ד"ר אלברט אוהבת ללמד. "ההוראה היא בעיני מתנה", היא אומרת " אני רואה את הסטודנטים כשותפים. היכולת לסקרן, לעניין ולתת להם כלים חדשים  היא האתגר".

על התואר השני בניהול טכנולוגיה אומרת ד"ר אלברט כי ניהול טכנולוגיה הוא מקצוע שמעניק מגוון רחב של כלים כמותיים, מדעיים וניהוליים שנדרשים בתפקידי ניהול ובתפקידים בכירים בארגונים עתירי טכנולוגיה וידע ועל כן ניתן ליישום במגוון רחב של תחומים.

מסלולי ההתמחות ותחומי הבחירה בתואר השני בניהול טכנולוגיה כוללים הנדסת מערכות, אבטחת איכות ואמינות וניהול טכנולוגיות מידע, כולם עם זיקה לניהול טכנולוגיה "רוב הסטודנטים לתואר שני הם סטודנטים עובדים במשרות מלאות ורובם בשלב של משפחה טרייה ולכן החוג הולך לקראתם ומקיים לימודים בשעות אחר הצהריים והערב ובימי שישי".