ברכות לפרופ' דוד פרי, זוכה פרס מפעל חיים מטעם האקדמיה בתחום הנדסה תעשיה וניהול!

פרס מפעל חיים מטעם האקדמיה בתחום הנדסת תעשיה וניהול יוענק לפרופ' דוד פרי, דיקן הפקולטה להנדסה תעשיה וניהול ב-HIT מכון טכנולוגי חולון, במסגרת הכינוס הלאומי ה-23 להנדסת תעשיה וניהול

פרופ' פרי

פרופ' דוד פרי

ע"פ הקריטריונים לבחירת הזוכה, פרס מפעל חיים נועד לציין את פועלו של המקבל ואת תרומתו המדעית והחינוכית לקידום תחום הנדסת התעשייה וניהול בארץ ובעולם. על הזוכה להיות חוקר ומדען בעל הכרה בינלאומית אשר היה פעיל במקצוע לפחות 25 שנה, תרומתו המחקרית באה לידי ביטוי במספר ובאיכות הפרסומים, בעברו עריכת ירחונים מדעיים, זימונים לכינוסים ומפגשים בינלאומיים לשם הצגת הרצאות מפתח בכינוסים אלו וכהונה כראש ארגון מדעי לאומי ובינלאומי בתחום.

פרופ' אהוד מניפז, יו"ר הכינוס הלאומי ה-23 להנדסת תעשיה וניהול, הודיע על הענקת פרס מפעל חיים בתחום הנדסת תעשיה וניהול לפרופ' פרי, דקן הפקולטה להנדסת תעשיה וניהול טכנולוגיה, HIT מכון טכנולוגי חולון. בין נימוקי ועדת פרס מפעל החיים המורכבת מנציגי המוסדות המייסדים של הכינוס הלאומי להנדסת תעשיה וניהול, צוין כי מחקרו של פרופ' דויד פרי כולל תרומות תיאורטיות משמעותיות בתחומים של הסתברות יישומית, חקר ביצועים והנדסת תעשייה וניהול. עבודותיו בתורת התורים ובתורת המלאי המתכלה, הפכו ליישומים מעשיים במגוון תחומים כמו ניהול דם, השתלת איברים, סיכוני ביטוח, וניהול כסף מזומן.

במהלך הקריירה שלו פרסם פרופ' דוד פרי למעלה מ- 115 מאמרים אקדמיים בכתבי עת מהשורה הראשונה. במשך ארבע עשרה שנים כיהן כעורך וכעורך-אורח בכתב העת Queueing Systems. כיהן כמרצה אורח בכנסים בינלאומיים רבים, והוזמן לכהן כחוקר אורח במוסדות מובילים בקנדה, בסין, בדנמרק, בגרמניה ובהולנד, שם זכה לתקציבי מחקר ושיתופי פעולה אקדמיים. פרופ' פרי היה שותף בארגון של כנסים רבים, והנחה מספר תלמידי מחקר, אשר חלקם נקלטו באקדמיה והפכו לחוקרים מובילים בעצמם. מעבר למחקר, פרופ' פרי מילא שורה של תפקידים אקדמיים ניהוליים בכירים, לרבות ראש המחלקה לסטטיסטיקה באוניברסיטת חיפה ודיקן הפקולטה להנדסת תעשייה וניהול טכנולוגיה בחולון, תפקיד שבו הוא מכהן עד היום.

בדברי הברכה ציין פרופ' אהוד מניפז, המכהן כיו"ר קרן עירא לעסקים, טכנולוגיה וחברה, וכיו"ר חבר הנאמנים, לשכת המהנדסים והאדריכלים והאקדמאים במקצועות הטכנולוגיים בישראל, כי פרופ' פרי מצטרף לשורה ארוכה של בכירי תחום הנדסת תעשיה וניהול בארץ מהטכניון-מט"ל ומאוניברסיטאות המחקר אשר קיבלו את הפרס במסגרת הכינוסים הלאומיים המתקיימים כבר מעל לחמישים שנה בתחום הנדסת תעשיה וניהול.

נשיא המכון, הפרופ' אדוארד יעקובוב, ציין כי HIT מכון טכנולוגי חולון גאה ומתברך בהישגיו ובמצוינות המדעית של פרופ' פרי שבאו לידי ביטוי בהענקת הפרס על מפעל חיים, שיש בו כדי לציין את תרומתו הלאומית והבינלאומית, בתחום הנדסת תעשייה וניהול, ומאחל לו המשך הצלחה.

הכינוס ה-23 הלאומי להנדסת תעשיה וניהול ייערך בתאריך 27.04.2023 באוניברסיטת אריאל שבשומרון