שיחות קמפוס

"רוב הסטודנטים במכון משלבים לימודים עם עבודה"

לדבריה, אחד מן היתרונות של המכון הוא, שתכנית הלימודים בנויה בצורה חכמה. כלומר, "לא היה סמסטר קל מדי, או קשה מדי", היא אומרת. לדעתם זאת לאוריינטציה של המכון, שהוא מוכוון לעבודה, "רוב הסטודנטים באמת עובדים. גם לי זה היה חשוב, כי אני יודעת שהרבה יותר קל, כאשר מגיעים לעבודה עם ניסיון עוד מזמן הלימודים". וינר מספרת, שרבים מחבריה ללימודים עובדים בתעשייה האווירית ובחברת קומברס.

למה בחרת ללמוד דווקא ב-.H.I.T המכון הטכנולוגי חולון?
"בצבא שירתתי בחיל מודיעין עם הנדסאים ועם מהנדסי חשמל. חשבתי בתחילה ללמוד הנדסת חשמל, אבל אחרי זמן מה הבנתי, שזה לא בשבילי. עדיין רציתי ללמוד משהו ריאלי, כי אני יותר מתחברת לתחומים האלה. נתקלתי בצבא, באנשים שלמדו במכון והם סיפרו לי דברים טובים. הם אמרו, שההרצאות והתכנים הם ברמה גבוהה, ושרוב הסטודנטים עובדים בתחום. השילוב בין הדברים הוביל אותי ללמוד בפקולטה לניהול טכנולוגיה במכון".
 
איך התייחסו במקום העבודה לכך שאת סטודנטית ב-.H.I.T המכון הטכנולוגי חולון?
"לא הייתי החלוצה. יש כמה בוגרים וסטודנטים שעובדים כאן. היום אני רואה שאין שוני, גם במקומות עבודה אחרים, רוב הסטודנטים מן המכון עובדים ובמקומות מכובדים. באופן כללי, כאשר הייתי בראיונות עבודה, שאלו אותי שאלות רבות שהרגשתי, שיש לי כלים לענות עליהן בזכות הלימודים".
 
מה את אוהבת במכון?
"יש יתרון לכך שהמכון קטן יחסית. האינטראקציה עם המרצים קלה יותר והם נגישים יותר. אם יש לי שאלה, אפשר לפנות תמיד למרצה, וגם לראש המחלקה. היו לא מעט מרצים שהרגשתי, שהם נתנו הרבה מעצמם, מעבר למה שנדרש מהם, כדי שנגיע להבנה עמוקה של החומר, תוך שמירה על רמה אקדמית גבוהה. נוסף על כך, אישרו לנו תמיד שעות תגבור, אם היינו צריכים, כל עוד פנינו בזמן. זה אינו דבר שמקובל בעוד מקומות. יש מקום לסטודנטים בהשפעה על ההוראה בעתיד, ושיפרו דברים שהערנו עליהם. נוסף על כך, יש אווירה חברתית טובה. יש לי חברים רבים מן הלימודים, וכל אחד מצא את הנישה החברתית שלו".
 
איך זה להיות אישה בפקולטה לניהול טכנולוגיה?
"זה לא מפריע לי. יש אצלנו לא מעט בנות, לפחות 40% , זה לא כמו בהנדסת חשמל, ששם יש באמת מעט בנות".
 
היית פעילה בפרויקטים, מיוחדים במהלך הלימודים?
"השתתפתי בפרויקט של חברת סיסקו, במסגרת תכנית לעידוד נשים להיכנס לעבודה בהיי-טק. בפרויקט למדתי בקורס ניהול רשתות עם תלמידות תיכון ואח"כ אני וסטודנטיות נוספות שהשתתפו בקורס ישבנו איתן וליווינו אותן בלימודים למבחן ההסמכה בקורס. גם הן וגם אנחנו קיבלנו תעודת הסמכה ארצית ובין-לאומית. הקורס הזה נותן להן יתרון לצבא. תמורת ההשתתפות קיבלתי מילגה. הגעתי לקורס, כי התעניינתי בו, אבל שמחתי לתרום מעצמי ושכל התלמידות עברו את המבחן. אני יודעת, שיש פרויקטים של חברות נוספות, כמו מייקרוסופט, לעידוד נשים להיכנס להיי-טק".