פברואר 2023

הספרייה מציעה לקוראיה מידי חודש רשימת ספרים וכתבי-עת חדשים שנוספו לאוספיה כל רשומה מכילה:
מס' מיון, מחבר, כותר, מוציא לאור, שנת הוצאה , נושאים, מס' מערכת תוכן עיניינים ותקציר.
כדי לראות מצב ההשאלות יש ללחוץ על כותר.

7.032.53 תנך
התנ"ך והאמנות.
ירושלים : מוזיאון ישראל, 1965
Art and religion -- Israel
Bible stories
אמנות ודת
אמנות ודת -- ישראל

7.05-51(73) APP (DES)
Designed by Apple in California
Cupertino, California : Apple Inc., 2016
Apple Computer, Inc
Apple computer
iPhone (Smartphone)
iPod (Digital music player)
Product design
Industrial design -- California -- Santa Clara Valley (Santa Clara County) -- History
תיאור/תקציר
"Chronicles 20 years of Apple's design, expressed through 450 photographs of past and current Apple products. Covers products from 1998's iMac to 2015's Apple Pencil, and also documents the materials and techniques used by Apple's design team over two decades of innovation." -- publisher's description.

7.05(480) FIN
Finnish design yearbook 08-09 : borderlands, responsibilities, ressources, playgrounds
Helsinki : Design Forum Finland, 2008
Industrial design
Finland

(569.4)72.036 דרו (לוי)
לוין, דפנה
בית אינו אפס עיר : שיחות עם אדריכל זאב דרוקמן
חיפה : מרכז לחקר המורשת הבנויה ע"ש אבי ושרה ארנסון, הפקולטה לארכיטקטורה ובינוי ערים, הטכניון - מכון טכנולוגי לישראל, תשפ"ג 2022
Druckman, Zeev
Architecture -- Israel
Architects -- Israel
תיאור/תקציר
ספר זה, השני בסדרת 'אסופה', הוא יומן מסע המאיר את התגבשותו המקצועית של אדריכל פרופ' זאב דרוקמן. חלקו הראשון והמרכזי של הספר מבוסס על סדרת דיאלוגים שהתקיימו בין דרוקמן לתלמידתו, ד"ר דפנה לוין. בשיחות המאתגרות שלהם נפרסת, לראשונה בכתובים, משנתו המעשית והפדגוגית של דרוקמן. לוין מעמתת את העמדה הדרוקמנית עם ההיסטוריה המקצועית והאישית שלו, עם המרחב המקומי ועם העשייה האדריכלית בת זמננו, ומבססת את התדמית שדבקה בדרוקמן כפילוסוף קיומי חסר נחת ובלתי נלאה של המרחב. חלקו השני של הספר מציע הצצה בכתבות, צילומים ובשרטוטים, שבמשך השנים נפוצו בין מגוון אכסניות. הוצאת הספר היא הזדמנות לקבץ את שלל החומרים והסימנים, ולשזור זה בזה את עולמות המחשבה והמעשה. העמדה המקצועית העולה ללא הרף מן האסופה מעידה על נחישותו של דרוקמן לפרק, להרכיב ולנסח ללא הרף את משמעותו המוסרית של מעשה התכנון האדריכלי ואת האחריות של האדריכל על המרחב הציבורי. אחרית הדבר של הספר נכתבה בידי תלמידו של דרוקמן, ד"ר רועי קוזלובסקי. קוזלובסקי ממפה מחדש את פועלו של דרוקמן בהיסטוריה של האדריכלות הישראלית, ומציב את עבודתו בהקשר תקופתי, רעיוני ומקומי. -- דף הספר

739.2 נאו

Neo gemo : תכשיטים גמולוגיים עכשוויים
רמת השרון : המוזיאון הגיאולוגי ע"ש זיוה בלקין, 2011
Jewelry -- Israel

744.9 ספר

ספר הפונטים 2012
תל-אביב : מסטרפונט, 2012
Catalogs
Graphic design (Typography) -- Israel -- History -- 20th century
Hebrew type
Lettering
Printing
תוכן עניינים
פונטים חדשים -- אותיות טקסט -- אותיות ראווה -- אותיות כתב רהוט -- אותיות גרפיות -- אותיות מקורות -- אותיות כתב ספר -- אינדקס.

(52)745:687.01 קימ

קימונו : מסורת יפאנית נמשכת
חיפה : חברת המוזאונים, 1993
Clothing and dress -- Japan
Costume -- Japan
Kimonos -- Japan

(569.4)745.5 חומ
חומר כשפה - ספל כספר

תל אביב-יפו : בית בנימיני - המרכז לקרמיקה עכשווית, 2022
Ceramic sculpture -- Israel
Ceramic sculpture, Israeli -- 21st century
Ceramics -- Israel -- 21st century
Industrial design -- Israel
Material culture -- Israel
Potters -- Israel
Pottery -- Philosophy
Pottery, Israeli -- 21st century
תיאור/תקציר
הספר 'חומר כשפה – ספל כספר' הוא ספר שני בסדרה, המבקש להוות מקראה על יצירה קרמית ותרבות חומרית בעברית. אסופה חדשה זו מבוססת על טקסטים של התערוכות שהוצגו בגלריה בית בנימיני בחמש השנים האחרונות, והורחבו באופן מיוחד עבור ספר זה. לצידם, נוספו טקסטים חדשים בנושאי דיון משיקים.במבט לאחור ניתן לראות כי התערוכות עסקו בשש תמות עיקריות: מלאכה (קראפט), עיצוב ואמנות; פוסט-קולוניאליזם; מקומי – גלובלי; טבעי וטכנולוגי; מופע החומר; עבר, הווה ועתיד. תמות אלו שורטטו כתובנה בדיעבד ולא היו ביטוי למחשבה מאורגנת מראש, ואולם במבט לאחור הן מייצגות את תמצית פעילותה של הגלריה. שדות ידע אלו הם רק תחילתו של מסע שעיקרו דיון על מה שניתן לכנות 'ידע חומרי'. זהו מסע רחב יריעה, שאיננו מתיימר לסכם את עצמו, אלא אולי לרמוז על כיווני מחשבה נוספים וחדשים שהם רק נקודת מוצא להמשך הדיון.בשנים האחרונות מתחוללים שינויים בזירה הבינלאומית והמקומית הנוגעים להיררכיה בין תחומי היצירה, וניכרת מגמה של ניסוח מחדש של שדות כמו אמנות, עיצוב וקראפט. בהקשר זה אנו עדות להתערערות מושגי יסוד כמו 'גבוה' ו'נמוך', או שינוי של המטען הערכי של מושגים כמו 'אמנותי' ו'קראפטי'. לשינויים אלה סיבות רבות שקצרה היריעה מלפרטן, אבל אין ספק כי הם משפיעים על היחס לשדה הקרמי, שבהדרגה הופך למושא של תשוקה עבור יוצרים וקהלים רבים – המקום שבו אנחנו, היוצרים והיוצרות בחומר, היינו תמיד. אין ספק כי לבית בנימיני חלק חשוב בשינוי זה בזירה המקומית.הספר 'חומר כשפה – ספל כספר' מבקש לכתוב על היצירה הקרמית ועל ההקשרים הרחבים בה היא פועלת, כתשובה למחסור הגדול בכתיבה ומחקר על תחומים אלו הן בזירה הבין לאומית בכלל, ובזירה המקומית בפרט. כמו כן, הספר מבקש לפתח שפה ייחודית המתייחסת ליצירה קרמית כתחום עצמאי העומד בפני עצמו, שיש לו שפה עצמאית משלו. לפיכך, ספר זה מבקש לראות גם בספל – ספר. ואם לא ספר, אז לבטח שיר.

745.57 PLA
Plastics + design : Die Neue Sammlung, Staatliches Museum fur Angewandte Kunst, Munchen
Stuttgart : Arnoldsche, 1997
Industrial design
Plastics as art material
Plastics in interior decoration
Plastics

747 WAL

Walton, Sally, Walton, Stewart

Newrooms : a practical home makeover guide
UK : Parragon Pub., 2003

Industrial design - Netherlands

75.036(47) KAN
Zeri, Federico
Kandinsky : the first abstract watercolour painting
Richmond Hill, Ont. : NDE Pub., 1999
Kandinsky, Wassily, 1866-1944
Watercolor painting, Abstract -- Russia
Watercolor painting, Abstract
Painters -- Russia -- 20th century
תיאור/תקציר
Focusing on his "First Abstract Watercolour," chronicles the artist's experimentations with form, color and technique, and examines his educational background and influences as he traveled between Russia, Germany and France.

75.036(51) CHE

תל אביב : חרגול, 2007
Photography -- Israel
תיאור/תקציר