ארועים

"אמנות עכשווית ומעבר לה: אמנות וקיברנטיקה"

12:30 31-12-2013
הרצאת אורח במסגרת הקולוקוויום של התואר השני בעיצוב משולב

"אמנות עכשווית ומעבר לה: אמנות וקיברנטיקה"

ג'ונתן איתן אילפלד, המייסד והמנהל של גלריית Tenderpixel בלונדון, אמן וחוקר של האמנות העכשווית.

ביום ג', 31.12.2013, בשעה 12:30, בבניין 7, כיתה 213.

ג'ונתן איתן אילפלד"אמנות עכשווית ומעבר לה: אמנות וקיברנטיקה"

ג'ונתן איתן אילפלד, המייסד והמנהל של גלריית Tenderpixel בלונדון, אשר שמה לה למטרה לקדם ולהציג עבודות מושגיות וביקורתיות של אמנים מתחילים, אמנים מבטיחים ואמנים בשלים.

אילפלד הוא גם אמן דיגיטלי, שעבודותיו הוצגו ב-Rhizome's ArtBase , ב- TEDxוב-Sedition.

בהסתמך על ספרו מעבר לאמנות העכשווית (Beyond Contemporary Art), ובהתייחס למחקריו ביצירותיהם של אמנים כגון דמיאן הירסט, גרהרט ריכטר וקטייה פטרסון, תיסוב הרצאתו על התחומים הבאים:
  • סצנת האמנות העכשווית, שבה האמנים ממציאים את עצמם מחדש ומטשטשים את הגבולות בין תחומיה המסורתיים של האמנות
  • התפתחותה של אמנות הרחוב
  • הקידמה הטכנולוגית שבזכותה התאפשרו ה- iPhone art apps, אמנות המציאות הרבודה, אמנות הביולוגיה הסינתטית והאמנות הממוחשבת
  • ההיברידיזציה המתרחבת והולכת של עולם האמנות העכשווית, הניו-מדיה, הקולנוע, המיצג והמיצב, המתפרס לתחומי המדע, העיצוב והאדריכלות

אילפלד מתעניין במיוחד בנקודות החיתוך שבין שדות האמנות, הטכנולוגיה והתקשורת. לאחר שסיים את לימודי התואר הראשון באוניברסיטת סטנפורד במתמטיקה ופיסיקה, הוסיף להכשרתו הרבגונית תואר שני בקולנוע באוניברסיטת דרום קליפורניה, ותואר שני בתקשורת אינטראקטיבית בקמפוס גולדסמית של אוניברסיטת לונדון.

מאמרו "Contemporary Art and Cybernetics: Waves of Cybernetic Discourse within Conceptual Video and New Media Art" נדפס במסגרת פרסומיו של הפסטיבל לאמנות דיגיטלית בברייטון, 2013.

סמינר מחלקתי - תואר שני הפקולטה לעיצוב משולב