ארועים

במסגרת סדרת הההרצאות של חלון לחזון מטעם הפקולטה להנדסה

סמינר בנושא:
פיסיקת הרצף של מערכות מורכבות
Continuum physics of complex systems
ערן בוכבינדר, מכון ויצמן

Dr. Eran Bouchbinder, Weizmann Institute of technology

פיסיקת הרצף של מערכות מורכבות

ההשתתפות מותנית בהרשמה מראש

תקציר
העולם הסובב אותנו, על יופיו ומורכבותו, מכיל כמות עצומה של חלקיקי חומר (לדוגמא, מולקולות המים המרכיבות פתית שלג או הגרגירים המרכיבים דיונת חול). על מנת להבין, לחזות ולשלוט בתופעות פיסיקאליות מאקרוסקופיות, עלינו לתאר את ההתנהגות הקולקטיבית והממוצעת של חלקיקי חומר, ולא חלקיקים בודדים. זהו תחום עיסוקה של פיסיקת הרצף. הרצאה זו תדון בעקרונות הבסיסיים של פיסיקת הרצף, בהישגיה הגדולים ובאתגרים העומדים לפתחה, לצד דוגמאות ממדע החומרים, מכניקת המוצקים, גיאופיסיקה והנדסה ביומימטית.

ביוגרפיה
ד''ר ערן בוכבינדר סיים לימודיו לתואר ראשון בהצטיינות יתרה בפיסיקה ופילוסופיה באוניברסיטת תל-אביב במסגרת תוכנית למצוינים, לאחר מכן עבד במעבדות לנסלט וחברת אלישרא כחוקר בתחום עיבוד אותות ואלגוריתמיקה, בשנת 2001 עבר למכון ויצמן למדע וסיים שם את התואר השני (בשנת 2003) ואת לימודי הדוקטורט (בשנת 2007) בפיסיקה תיאורטית. בשלהי שנת 2009 לאחר שנתיים של מחקר בתר-דוקטוריאלי במכון רקח לפיסיקה שבאוניברסיטה העברית בירושלים, הצטרף ד"ר בוכבינדר למכון וייצמן למדע כמדען בכיר, מאז הוא מוביל קבוצת מחקר העוסקת בפיסיקה של חומרים ובפיסיקה של מערכות רחוקות משיווי משקל.

Abstract
The world around us, with all of its beauty and complexity, is composed of an enormous number of material elements (e.g. water molecules in a snow flake or grains in a sand dune). In order to understand, predict and control macroscopic physical phenomena, we need to describe how material elements behave collectively and on average, rather than individually. This is the realm of continuum physics. In this talk, I will discuss the basic principles of continuum physics, its great successes and challenges, along with various examples from materials science, solid mechanics, geophysics and bio-inspired engineering.

Biography
Dr. Bouchbinder received his MSc (2003) and PhD (2007) degrees in theoretical physical from the Weizmann Institute of Science. After two years of postdoctoral research at the Racah Institute of Physics, the Hebrew University of Jerusalem, he joined the Weizmann Institute of Science as a senior scientist toward the end of 2009. Since then he is leading a research group focusing on materials physics