חדשות ואירועים

" הסוד שלי: לשלב לימודים עם עבודת סטודנט בתעשייה "

  
שאולי זאבי, בן 30 מהוד השרון, ידע כבר כילד קטן שהוא יהיה סוג של טכנולוג. כשבגר פנה ללימודי הנדסאי אלקטרוניקה  בתחום תקשורת מחשבים, ושמע על המכון מעמיתים לעבודה. במסגרת שירות הקבע שלו בצה"ל ניתנו לו שנתיים ושמונה חודשים לצורך לימודים.
האם הצליח לסיים תואר של 4 שנים בפרק זמן זה?
 
שאולי זאבי ובתו הבכורה הילי
שאולי זאבי ובתו הבכורה הילי. "תעודת התואר מוענקת לי גם בזכותה"

שאולי זאבי, בן 30 מהוד השרון, נשוי לקרן ואבא להילי ואביב, לקח על עצמו אתגר לא מבוטל: לסיים תואר שבד"כ נלמד ב 4 שנים, בשנתיים ושמונה חודשים בלבד.

כשהיית קטן, מה חשבת שתעשה כשתיהייה גדול?
שאולי: "מאז שאני זוכר את עצמי היה לי ברור שכשאהיה גדול, אני אהיה טכנולוג. תמיד העסיקו אותי שאלות גדולות הקשורים לנושאים טכנולוגיים.  ההתאהבות הראשונה החלה כבר בגיל צעיר, בתקופת בית-הספר היסודי, כשקיבלתי את המחשב הראשון שלי (היה זה ה-286), כבר אז עשיתי עליו הרבה ניסיונות ושיפורים. אולי היום זה נשמע טרוואילי,  אבל בשנות ה- 90 של המאה הקודמת זה לא היה כל-כך טריוויאלי.  רק בדיעבד אני מבין שעשיתי כבר אז reverse engineering".
 
מה הוביל אותך ללמוד הנדסת חשמל ואלקטרוניקה? ומדוע בחרת ללמוד תחום זה דווקא ב HIT ?
"לפני לימודי ההנדסה עסקתי כ-7 שנים כהנדסאי אלקטרוניקה בתחום תקשורת מחשבים. היה ברור לי כל הזמן שזה עניין של זמן עד שאמשיך ללמוד ולהפוך למהנדס אלקטרוניקה- בדגש על מהנדס תקשורת. על המכון שמעתי מעמיתים לעבודה".
 
"את הלימודים ביצעתי מטעם מקום העבודה שלי בצבא. כחלק מתוכנית הכשרה ניתנו לי שנתיים ושמונה חודשים (!!) להשלים את לימודי ההנדסה. הייתי חייב למצוא מקום שיתחשב בצרכים המיוחדים הללו ויספק לי את הגמישות המתאימה. המכון סיפק לי מסגרת מתאימה והיה קשוב לצרכי. הסגל האקדמי והמנהלי עשה מעל ומעבר כדי שאעמוד בלוח הזמנים המאתגר".

במה עסק פרויקט הגמר שלך?
"פרויקט הגמר שלי התחיל כהוכחת היתכנות לאלגוריתם לשיפור ביצועים של מערכות wifi. אחרי עבודה רבה הבנתי עם השותף שלי, אלכס צלב שרגא, שאנחנו בעצם הולכים להוכיח שהאלגוריתם לא רק שלא מציג שיפורים, אלא מכיל הרבה טעויות ושגיאות  קונספטואליות. מהר מאוד מצאנו עצמנו מפתחים אלגוריתם חלופי שהוביל לשיפור מהותי בביצועים.
הפרויקט בוצע בהנחיית מר עין צבי גולן.
 
שאולי זאבי
 
במה אתה עוסק כיום?
"היום אני קצין בצבא ואני משמש כמהנדס RF בתחום הסלולר"
 
האם יש מישהו שסייע לך בתקופת הלימודים לו אתה רוצה להודות באופן מיוחד?
"בהחלט. אני  רוצה להודות במיוחד לשלוש דמיות מרכזיות שבלעדיהן אני חושב שלא הייתי מגיע להישגים שהגעתי : בראש ובראשונה- אשתי ובתי הבכורה, שבאמת סבלו אותי גם בתקופות לחץ מבחנים....  בסמסטר השלישי שלי ללימודים בתי הבכורה נולדה, והיום, כשהיא בת פחות משלוש  היא תלווה אותי בטקס הסיום.
ברור לי מעל לכל ספק כי תעודת התואר מוענקת בראש ובראשונה לשתיהן!"

"וכמובן, תודה גדולה, איך לא, לאסתי טל - רכזת תחום הנדסת תקשורת. בלי התמיכה, הגמישות וההבנה שהיא הרעיפה, אני בספק אם הייתה לי אפשרות לסיים את התואר כ"כ מהר. תודה אסתי!"

איך הרגשת לקראת טקס הענקת התארים?
"התחושה הכללית שלי לקראת הטקס היתה "וואו כ"כ מהר?"  תקופת הלימודים היתה תקופה קצרה יחסית אבל סופר אינטנסיבית! התחושה הזו מובילה אותי למסר חשוב שאני רוצה להעביר לכל אותם חברה שרוצים להתחיל ללמוד אבל מעט חוששים. תואר להנדסת חשמל מספק שפע של רגעים קשים ומלחיצים - אבל במיוחד ברגעים הקשים הלו, במקום להאט או לעצור, נדרש מאיתנו להאיץ, כי רק ככה אנחנו יכולים להשיג את הדבר הבלתי יאומן!  כדי לאפשר את מאמץ-העל הזה, עלינו לשלב תוך כדי לימודים פעילות עם זיקה ברורה ללימודים . טיפ שלי: אין כמו לשלב לימודים עם עבודת סטודנט בתעשייה".

 
 
סיפורי בוגרים נוספים