חדשות ואירועים

"פרויקט 'מהנדסים 2020' המיועד לסטודנטים מצטיינים הכין אותי טוב יותר לדרישות בחוץ"

 
אוהד שפינדל הוא בוגר הפקולטה להנדסה. הוא רק בן 28 אך כבר יש לו תפיסה די מגובשת לגבי החיים, מקריות, תהליך של למידה והדרך להצלחה.
 
 
אוהד שפינדל
 
 
"זה אולי מוזר, אך עד התיכון בכלל לא העסיקה אותי המחשבה על מה אעשה כשאהיה גדול. נדמה לי שבתקופה הזו עלתה לי מחשבה להיות אולי פסיכולוג...."
 
החיים , ובכן, הובילו את אוהד שפינדל, בן 28 מרחובות במסלול קצת שונה.
 
אוהד: "כשאני מסתכל לאחור, נראה שאני אדם שפשוט זורם עם החיים, שמצליח להוציא את המיטב ממצבים קיימים ותמיד ממשיך לחתור קדימה".
 
"בצבא מאד רציתי להיות לוחם על סטי"ל בחיל הים, אך לאחר הטירונות, לאכזבתי הרבה, שובצתי לקורס טכנאי מערכות מחשוב. בהתחלה התנגדתי וחיפשתי את הדרך החוצה, אך בהמשך אמרתי שאם הגעתי לשם כנראה יש סיבה טובה. בקורס התחברתי לצד הטכני שבי (הסתבר שיש לי אחד כזה) ושובצתי לבסיס בנמל אשדוד, אחד הבסיסים השכונתיים והכיפיים ביותר. זכיתי בשירות כייפי ומעשיר שאף הוציא אותי מהצבא עם מקצוע ביד".
 
מתי שמעת לראשונה על המכון?
על המכון שמעתי לראשונה בכנס משתחררים. למען האמת הראש שלי לא היה בכיוון של לימודים באותה תקופה, אך התחומים שהציג המכון בכנס מאוד עניינו אותי, בעיקר תחום RF ותקשורת לוויינית. מאז המכון נשאר לי בתודעה".
 
"לאחר הצבא שלוש שנים עבדתי בחברת יורוקום פנסוניק, ועסקתי בIT ותקשורת. די מהר הבנתי שבלי תואר אין ממש אפשרות להתקדם בחיים, ולמרות התעסקותי הרבה במחשוב בחרתי לעשות מעיין הסבה מקצועית לתחום האלקטרוניקה והתקשורת שיותר עניין אותי".
 
"רציתי ללמוד הנדסת מערכות תקשורת באוניברסיטת בן גוריון, אך הם דרשו ממני לעשות מכינה במשך שנה לפני שאוכל להתקבל. חברים שלמדו במכללות עודדו אותי לבחור בלימודים בHIT. הם ציינו את היחס האישי לסטודנטים, את האווירה התומכת והמחויבת להצלחת הסטודנטים. וכך, עם המחשבה שיש לי ניסיון תעסוקתי שיסיע לי להתקבל לעבודה לאחר הלימודים, בחרתי ללכת ללמוד בHIT מכון טכנולוגי חולון".
 
"די מהר חשתי ש'בחרתי נכון'. התברר לי שבמכון מכניסים שינויים במערך הלימודי, פותחים קורסים שמתאימים לטכנולוגיה המתפתחת ולדרישות חברות ההייטק. לי באופן אישי זה חשוב".
 
מה יש לך לומר לסטודנטים החדשים, שרק החלו את הלימודים בפקולטה?
"הכניסה למעגל הלימודים אינה פשוטה לכולם: שינוי אווירה ואורח חיים באופן פתאומי, הפעלה מחדש של מקומות במוח ששוהים בתרדמת ובעיקר הקושי ב'לשבת' ולהשקיע. שיתוף פעולה עם חברים טובים בעלי רצון ושאיפה משותפת להצליח- יכולים מאד לסייע. בזכות סגל מרצים ומתרגלים אכפתי ומשקיע הכניסה הופכת להרבה יותר פשוטה".
 
"השנה הראשונה היא זמן קריטי בעיני לקבלת מוטיבציה להמשך התואר, ואולי פה זה המקום להודות לפרופ' אנטולי גולברג, אשר היה שם בשבילי בנקודת זמן זו. פרופ' גולדברג הוא מרצה אשר רמת ההשקעה שלו בסטודנטים גבוהה ביותר, תמיד באופן נעים ועם חיוך, אינה מובנת מאליה. יכולתו להעביר את החומר בצורה ברורה עם המחשת התועלת להמשך התואר מעוררת התפעלות ויראת כבוד".
 
איך שמעת על פרויקט מהנדסים 2020? מה משך אותך בפרויקט? מה הערך המוסף שלו עבור סטודנטים כמוך?
"במהלך הלימודים התפתח בי הרצון לעשות משהו מעבר לתכנית הרגילה. רציתי להיכנס לפרויקט שישנה את האווירה ואולי גם ייתן לי יתרון בחיפוש עבודה לאחר שאסיים את התואר. די במפתיע, נפתח 'פיילוט' לפרויקט חדש המיועד לסטודנטים מצטיינים- "מהנדסים 2020".
 
הפרויקט אותו מובילים דקאן הפקולטה להנדסה ד"ר יוסף בן עזרא ופרופ' אורי מחלב, מציע תכנית לימודים 'משודרגת' ושונה. הליווי, התמיכה וההשקעה של יורי יורנצ'קו ושל אסתי טל, רכזת תחום תקשורת בפקולטה להנדסה ראויים גם הם לציון מיוחד. קשה לדמיין את הצלחת הפרויקט ללא התרומה שלהם".
 
"פרויקט 'מהנדסים 2020' מעמיד בוודאות דרישות הגבוהות מאלה של שאר הסטודנטים ויש צורך להשקיע לאורך כל זמן הפרויקט. לי זה התאים. כך, לדוגמא, בפני הסטודנטים נתנה האפשרות לעבור ארבעה קורסים מתקדמים בתקשורת ובמקום מבחן התבקשנו להכין עבודות מחקר עבור כל קורס, אותה הצגנו לשאר חברי הפרויקט. נדרשנו ללמוד נושא באופן עצמאי ולהציג אותו לשאר חברי הצוות, קיבלנו מושג על אופן ההתנהלות של חברת סטרטאפ, על עמידה ביעדים, על שיתוף פעולה עם שאר חברי הפרויקט וראיה מעבר לחומות האקדמיה. אני חש שאני, כמשתתף בפרויקט, יצאתי מצויד באופן טוב יותר לדרישות בחוץ".
 
"העובדה שפרויקטי הגמר מתבצעים בשיתוף עם מספר חברות היי-טק, אשר מספקות את הרעיונות לפרויקטים ומסייעות בהצלחתם- נותנת יתרון עצום שחיבר אותנו מיידית לצרכים אמיתיים שעלו מהשטח".
 
במה עסק פרויקט הגמר שלך?
"אני ושותפי לפרויקט ראובן שאולוב, פיתחנו אלגוריתם משולב סימולציה של מערכת SON-SDR, מערכת לניהול תקשורת סלולרית באופן אוטומטי, המשיגה איזון עומסים, חיסכון באנרגיה וכיסוי יעיל לרשת הפרוסה באמצעות רפיטרים (משחזרי אותות)".
 
מה אתה עושה כיום?
"לאחר סיום הפרויקט פניתי ביוזמתי לחברת MER-CellO איתה ביצענו את הפרויקט, וכיום אני עובד בחברה כמהנדס R&D (מחקר ופיתוח), לוקח חלק בפרויקטים של החברה בשליטה על מערכות אל-חוטיות וממשיך בפיתוח סימולציות כפי שביצעתי בפרויקט האקדמי".
 
שאיפות לעתיד?
"אני אומר, שכל עוד כוחנו במותנינו ורעל בעיננו, מומלץ להרחיב כמה שיותר את תחומי הידע. סיום התואר הינו רק ההתחלה של הלימודים... עולם הטכנולוגיה עצום ביותר, כל אחד יכול למצוא בו את תחום העניין המועדף עליו. לא סתם אומרים שידע הוא כוח. יותר תחומי ידע מעלים את הסיכוי למצוא מסלול מתאים ולהתפתח בו".
 
"לא פעם אנחנו נתקלים בקשיים ומכשולים בחיים, עניינים לא מתנהלים חלק, ודברים משתבשים בדרך למטרה. רבים מאתנו ישאלו בייאוש "למה דווקא לי זה תמיד קורה?" לפעמים גם יאשימו את מרפי (אדם דגול). אבל אם נלמד לומר תודה גם על הרגעים הקשים שאנחנו זוכים לחוות, על הרגעים שטיפה מוציאים אותנו מהשגרה הרובוטית היומיומית ומזכירים לנו שאנחנו בני אדם, שמותר לנו לטעות ושיש בכוחנו להתגבר וללמוד מהטעויות... לדעתי משם הדרך להצלחה אינה רחוקה.
 
שיר קצת ישן אבל מעביר יפה את המסר בעיני:

 
פורסם: 25.10.2015