אירוע ההדגמה של תוכנית מגנ"ט התקיים לראשונה בפקולטה להנדסה

האירוע נחל הצלחה רבה וקיבל שבחים ממנכ"ל התוכנית,  מר אילן פלד ומהאורחים שהוזמנו.

אירוע ההדגמה המסכם של תוכנית מגנ"ט -רשת חכמה, שהתקיים במכון זו הפעם הראשונה,  בניצוחו של ד"ר יובל בק , ראש המגמה לאנרגיה ומערכות הספק בפקולטה להנדסה,  נחל הצלחה רבה וקיבל שבחים ממנכ"ל התוכנית, מר אילן פלד ומהאורחים שהוזמנו. עבור אירוע ההדגמה הותקנו כל הטכנולוגיות השונות והופעלו בזמן אמת.

הדגמת מערכת בזמן האירוע

תוכנית מגנ"ט הינה תוכנית מחקר של המדען הראשי משרד הכלכלה בה משתפים פעולה תעשיות ישראליות ואקדמיות.

בתוכנית זו השתתפו חברות: מוטורולה, ECI, SATEC, POWERCOM, MOBIX ,, ועוד מספר חברות. מטעם האקדמיה השתתפו: הטכניון, אוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת בן גוריון, האוניברסיטה העברית והמכון הטכנולוגי חולון.

במאגד פותחו טכנולוגיות לרשת חשמל חכמה עתידית כגון מערכות שמתחברות באופן אוטומטי לצרכני החשמל הגדולים ולפי הסכמים עם הלקוחות מנתקים אותם, בכדי להקל על הרשת במצבים של צריכה מוגברת  (כמו למשל בעת חמסין או יום קר במיוחד).  כן פותחו מוני חשמל מתקדמים, מערכות תקשורת מתקדמות ומהירות על קווי החשמל ועוד טכנולוגיות פורצות דרך בתחום.

פרופ' יעקובוב, נשיא המכון

פרופ' אדוארד יעקובוב, נשיא המכון אמר בדברי ברכתו כי תוכנית מגנ"ט משקפת נאמנה את ה"אני מאמין" של המכון הרואה יעד חשוב בחיבור הידע שנצבר באקדמיה עם התעשיה וקרא לשיתוף פעולה בין הפקולטות השונות במסגרת הנחיית פרויקטים.