ניטור המח עם אור וקול- מציל חיים

סמינר מטעם הפקולטה להנדסה, כחלק מסדרת ההרצאות "חלון לחזון"

ניטור המח עם אור וקול- מציל חיים
Sensing the brain with light and sound and saving lives

ד"ר מיכל בלברג, מרצה בכירה ב-HIT, ממקימות חברת אורנים מדיקל בע"מ

3.12.2015 | בשעה 16:00 |בניין 8, אודיטוריום 400

תקציר
המח הוא האיבר החשוב ביותר. הוא רגיש מאוד לשינויים באספקת חומרי מזון דרך זרם הדם, אך קשה במיוחד לנטרו ולטפל בו. בחברת אורנים מדיקל פיתחנו טכנולוגיה חדשנית, לא פולשנית, המאפשרת לנטר את זרימת דם וריכוז החמצן במח. זוהי הטכנולוגיה היחידה, הלא פולשנית, הקיימת היום, המסוגלת לנטר את שני המדדים הללו בו זמנית. מערכות הניטור של אורנים נמצאות בשימוש ביחידות לטיפול נמרץ וחדרי ניתוח ברחבי העולם, ומשמשות לניטור חולים בתרדמת או בהרדמה כללית. בהרצאתי אתאר את הבסיס הטכנולוגי ואת הדרך מרעיון למוצר מסחרי, הכולל אישור ה-FDA, אשר משמש לניטור מאות חולים, ובמקרים מסוימים מציל חיים.

ביוגרפיה
ד"ר מיכל בלברג – מרצה בכירה, המכון הטכנולוגי חולון, ממקימות חברת אורנים מדיקל בע"מ
ד"ר בלברג הינה בעלת תואר דוקטור במדעי המח-חישוביות עצבית, מהאוניברסיטה העברית. מחקרה, בפיסיקה יישומית, התמקד במערכות אלקטרו-הולוגרפיות לחישוב מקבילי. מחקריה באוניברסיטת Illinois at Urbana Champaign, כ- Beckman Fellow  במכון המחקר הרב-תחומי Beckman Institute, התמקדו במיקרוסקופיה הולוגרפית ברקמה, ובמערכות מיקרו-זרימה לחישה של מולוקולות ביולוגיות. בשנת 2004, ד"ר בלברג הקימה את חברת אורנים מדיקל, חברת מיכשור רפואי, אשר מפתחת מוניטור לא פולשני לרקמת המח, המבוסס על האפקט האקוסטו-אופטי, אשר משווק היום בארה"ב ומדינות נוספות. מיכל רשומה כממציאה של למעלה מ-20 פטנטים מאושרים ובקשות פטנט בינ"ל, ופרסמה מאמרים רבים בספרות המדעית בתחומים שונים – אופטיקה, מכשור רפואי, ופיסיקה. תחומי המחקר המגוונים שלה כוללים: חיישנים אקוסטו-אופטיים ומדידת פעילות מוחית.