חדשות ואירועים

בואו להכיר את המעבדה ל"ממשק מוח מכונה לא פולשני היברידי"

 

בשנת 2012 הושקה מעבדת המחקר "ממשק מוח מכונה לא פולשני היברידי" בפקולטה להנדסה. בראש המעבדה עומד ד"ר רונן שושניק, ראש המסלול לביו הנדסה בפקולטה להנדסה.

 

עומר בן-צור, זוכה פרס הפרויקט הטוב ביותר בכנס פרויקטים מצטיינים בפקולטה להנדסה, עוטה קסדת EEG

 

המעבדה הינה חלק מהמרכז למצוינות בביו הנדסה והיא משמשת הן כמעבדת מחקר והן כמעבדה לפרויקט הגמר של התואר הראשון והשני.

 

ד"ר שושניק:

"מדינת ישראל הינה אחת משני מוקדי המו"פ העיקריים של תעשיית המכשור הרפואי בעולם ויש בה את המספר הגבוה ביותר בעולם (ביחס למספר התושבים) של יזמים בתחום הביו – הנדסה. עקב משבר הקורונה, תחום ההנדסה הביו רפואית אף מושך עניין מיוחד עקב הצורך בניטור מרחוק (telemonitoring), פיתוח מנשמים חכמים, עיבוד נתונים רפואיים, לימוד מכונה ולמידה עמוקה. בוגרי הנדסה המסיימים את לימודיהם בהתמחות זו זוכים ליתרון בולט במקומות עבודה עקב מתן דגש על נושאים "חמים" המצויים בחזית התעשייה (למידה עמוקה, מחשוב לביש ועוד).

 

ייעוד המעבדה הינו לזהות ולאפיין את האותות העצביים שנרשמים באופן לא פולשני מהמוח בזמן דמיון תנועה על מנת לאפשר לחולי שבץ, ניוון שרירים ומחלות ניווניות אחרות לשלוט בהתקנים חיצוניים (לדוגמא, זרוע רובוטית) באמצעות המחשבה. לטכנולוגיה זו שימושים רבים ומגוונים גם עבור שעות הפנאי, וביניהם, משחק באמצעות המחשבה.

 

כמו כן, במעבדה מתקיימים פרויקטים מחקריים הכוללים פיתוח ושימוש בחיישנים אקוסטו אופטיים לזיהוי וטיפול במחלות מוחיות שונות, אימון רשתות למידה עמוקה לזיהוי מדדי זיכרון, ניתוח אותות ווקאליים לזיהוי אוטיזם, שימוש בלמידה עמוקה בניתוח ממוגרפיות לגילוי מוקדם של סרטן השד ועוד.

 

 

פורסם: 17/08/2020