הושק במכון מרכז מצויינות חדש לביו הנדסה

ביום א' 26.4.15 הושק בפקולטה להנדסה מרכז מצוינות חדש לביו הנדסה. בראש המרכז עומד ראש המסלול לביו הנדסה בפקולטה להנדסה ד"ר רונן שושניק.

ד"ר <a class=staff_id1007 href="https://www.hit.ac.il/faculty_staff/רונן_שושניק">רונן שושניק</a> מדגים שיטות ניתוח חדישות לפענוח דמיון של תנועות יד במרחב
ד"ר רונן שושניק מדגים שיטות ניתוח חדישות לפענוח דמיון של תנועות יד במרחב

ד"ר רונן שושניק:  "ביו הנדסה הינו מקצוע רב תחומי המשלב הנדסה, מדעי המחשב ורפואה כדי לספק פתרונות הנדסיים לבעיות רפואיות ולפתח טכנולוגיה מסייעת ואמצעי ניטור. החוקרים במסלול לביו הנדסה בפקולטה להנדסה עוסקים במחקרים הנמצאים בחזית המחקר והפיתוח באקדמיה  ובתעשייה , כגון ממשקי מח-מכונה, מערכות עזר אבחוניות ואלגוריתמים לגילוי סרטן השד, ננו-חיישנים ביולוגיים וכימיים, רפואה מרחוק (טלרפואה), כריית  נתונים רפואיים, פיתוח מודלים ביו-מתמטיים לאיתור מחלות ועוד. המרכז החדש שזה עתה חנכנו הוא בעל ערך רב לקידום מחקרים אלו".

ד"ר יוסף בן עזרא, דקאן הפקולטה להנדסה : "עד כה הושקעו במרכז המצוינות לביו הנדסה כמיליון שקלים. המרכז כבר זוכה להתעניינות ולשת"פ מגורמים כגון: בתי חולים איכילוב, וולפסון, מרכז רפואי שיבא ואסף הרופא ואוניברסיטאות מובילות מהארץ והעולם. החוקרים במרכז  זכו במענקי מחקר של ISF  (הקרן הלאומית למדע) בהם השתמשו בין השאר, לתמיכה במחקר ולהצטיידות במכשור מדעי, המאפשר לבצע מחקרים במרכז בתחום הביו הנדסה".

במהלך ההשקה, הציג ד"ר רונן שושניק שיטות ניתוח חדישות לפענוח דמיון של תנועות יד במרחב. זאת על מנת לאפשר למשותקים לשלוט בהתקנים חיצוניים באמצעות המחשבה.

נשיא המכון מברך על פתיחת המרכז החדש

במעבדה הוצגו מחקרים נוספים של חוקרים מ-HIT : ד"ר דרור לדרמן - מחקר העוסק בניטור סרטן שד בנשים צעירות, ד"ר יוליה עינב - מחקר לפתוח תרופות למניעת קרישיות יתר, ד"ר עמוס בר-דע - מחקר בחישה של חומרים כימיים וביולוגיים החל מגילוי מוקדם של מחלות ועד לפיתוח אפים מלאכותיים "המריחים" סמים וחומרי נפץ, ד"ר רפי ברכאן- טכנולוגיות עזר לקשישים ומשותקים, מחלות אלצהיימר, פרקינסון ועוד....

יצוין, כי במסגרת הפקולטה להנדסה בראשות דקאן הפקולטה ד"ר
יוסף בן עזרא,  נלמד מסלול ייחודי בביו הנדסה.

פרופ' אדוארד יעקובוב  נשיא המכון בירך את אנשי וחוקרי מרכז המצוינות החדש, והביע את אמונו המלא שבזכות המרכז התחום החשוב והחדשני יפותח ויקודם.