כנס ננו טכנולוגיה: מאקדמיה לתעשייה

ביום א' 19.4 התקיים במכון כנס משותף לפקולטות להנדסה ולמדעים: "ננוטכנולוגיה: מהאקדמיה לתעשייה".  הכנס הפגיש בין אנשי תעשייה לאנשי אקדמיה העוסקים בתחום הננוטכנולוגיה.

במהלך הכנס הוצגו פוסטרים של עבודות סטודנטים

בכנס נשאו ברכות נשיא המכון פרופ' אדוארד יעקובוב, מר רפי קוריאט יושב ראש משותף של ננו ישראל, המוביל את שתופי הפעולה של התעשייה והאקדמיה בתחום הננוטכנולוגיה, דקאן הפקולטה למדעים פרופ' עזרא זאב ודקאן הפקולטה להנדסה ד"ר יוסף  בן עזרא.

פרופ' יוסי רוזנוקס דקאן הפקולטה להנדסה באוניברסיטת ת"א הציג באחת מהרצאות הפתיחה שיטה מתקדמת לשליטה על רוחב תעלות הולכה ומיקומם בטרנזיסטורים, דבר המאפשר גמישות והתאמה של טרנזיסטורים אלו כחיישנים או כמתגים. ד"ר ארווין גוטלמכר מנהלת מו"פ אנרגיה  מאלביט מערכות הציגה יישום ננוחומרים בהפקת אנרגיה ובאגירתה.

ד"ר אירווין גוטלמכר מאלביט מערכות

בכנס התקיימו מושבים בתחום הננופוטוניקה, ננוחומרים, וננוחיישנים.

מר לירון יסמאן מחברת פלסן הציג יצור תעשייתי של יריעות לא ארוגות העשויות מננו-צנוריות פחמן (CNT) . יריעות אלו בעלות תכונות מיוחדות כגון ספיגת חום גבוהה, משמשות כהסוואה מפני מצלמות אינפרא אדום וקרינה אלקטרומגנטית, הן קלות במיוחד בעוד שהן חזקות מאוד, משמשות גם כמצע אנטיבקטריאלי ומונעות זיהומים במשטחים המצופים בהן.

פרופ' עזרא זאב- דקאן הפקולטה למדעים, HIT מכון טכנולוגי חולון
פרופ' עזרא זאב, דקאן הפקולטה למדעים, HIT מכון טכנולוגי חולון

פרופ' רשף טנא מהמחלקה לחומרים ופני שטח במכון ויצמן למדע נתן סקירה על ננוצינוריות שאינן אורגניות ויישומן בתהליכי סיכה.

כמו כן מר דוד לואיס הציג את חברת ננוניקס אימג'ינג  ומגוון יישומה החדשניים לננו דימות.

לסיום הרצו בפני באי הכנס שני חוקרים צעירים מצטיינים: פרופ' פרננדו פטולסקי מבית ספר לכימיה בפקולטה להנדסה באוניברסיטת ת"א שהרצה על ננו חיישנים מתקדמים אולטרה רגישים המבוססים על ננו-חוטי סיליקון
ופרופ' זאב זלבסקי מהפקולטה להנדסה באוניברסיטת בר-אילן שהדגים  האזנה מרחוק המבוצעת ע"י קרינת לייזר.

ד"ר <a class=staff_id43 href="https://www.hit.ac.il/faculty_staff/יוסף_בן_עזרא">יוסף בן עזרא</a>- דקאן הפקולטה להנדסה, hit מכון טכנולוגי חולון
ד"ר יוסף בן עזרא, דקאן הפקולטה להנדסה, HIT מכון טכנולוגי חולון

במהלך הכנס הוצגו פוסטרים של עבודות סטודנטים.
בתחרות הפוסטרים זכה בפרס בסכום של 500 ₪ דוד רחמילביץ סטודנט לתואר שלישי במעבדתו של ד"ר אורן טל מהפקולטה לכימיה במכון ויצמן למדע על עבודתו בתחום האלקטרוניקה המולקולרית.

הכנס הוא  יוזמה משותפת של  הפקולטה להנדסה והפקולטה למדעים וארגנו והעבירו אותו ד"ר עמוס בר-דע מהפקולטה להנדסה וד"ר אלה זאק, ראש המעבדה לננו חומרים בפקולטה למדעים.

פרופ' יוסי רוזנוקס- דקאן הפקולטה להנדסה באוניברסיטת ת
פרופ' יוסי רוזנוקס, דקאן הפקולטה להנדסה באוניברסיטת ת"א

ד"ר עמוס בר-דע: הכנס חיבר בין התעשיות המתקדמות לאקדמיה חבירה שהיא חיונית לזרימת הידע בין הגופים למען פיתוח טכנולוגיות מתקדמות מבוססות ננו מדע וננוטכנולוגיה.

ד"ר אלה זאק:" ישנם הרבה כנסים בתחום של הננו-טכנולוגיה, אך ייחודו של הכנס שלנו הוא באופי המיוחד של HIT – בו גם סטודנטים וגם מרצים מכוונים כבר בלימודים למחקר יישומי ולשילוב המנצח של מדע והנדסה או טכנולוגיה. הכנס אמור לתרום להוראה עשירה יותר, ללימודים מעניינים יותר, להשראה מדעית של המרצים וגם של האורחים שלנו".

לצפייה באתר הכנס הקש כאן