חדשות ואירועים

דווקא עכשיו - תואר שני בהנדסה

ימי קורונה, תהיות וחישובי מסלול, במקרים רבים תחושה של חוסר אונים וחוסר בהירות ודווקא עכשיו  ובניגוד למה שחושבים - כדאי להחליט ולהשקיע בלימודים לתואר שני בהנדסה.
מבולבלים?  פרופ' יוסף בן עזרא, דקאן הפקולטה להנדסה מסביר מדוע  זה חשוב. 

 

 

בוגרי התואר הראשון בהנדסה מבוקשים מאוד בשוק העבודה ומחזיקים בשורה של כלים מדעיים המאפשרים להם להיכנס אליו,  אולם קיים סט נוסף של מיומנויות שאין להם ושרכישתן יכול להקפיץ אותם מעלה בתוך הארגון ודוקא בימים אלה התואר השני עשוי להיות מה שיהפוך עובד לאטרקטיבי במיוחד עבורו.


לדוגמה, היכולת לקחת נושא שטרם פוצח ומהווה אתגר עבור החברה, לזהות את הגרעין שלו ולהגדיר את הבעיות ההנדסיות הכרוכות בו. על מנת לעשות זאת יש להתמקצע בכלים המחקריים, ביכולת להגדיר בעיות מחקר, להתמודד עם משימות מורכבות ולשלב בין יכולות מסוגים שונים. כל אלה ניתנים במסגרת לימודי התואר השני.


לדברי פרופ' בן עזרא בעולמות היי טק והתעשייה הולכת וגוברת הדרישה לחדשנות, יחד עם הדרישה ממהנדסים לדעת לתת מענה בהתאם לדרישות זמן ותקציב ובתקופה הנוכחית מהווים שני אלה אתגרים רציניים ביותר.


שכבת הניהול בהיאררכיית הבינים היא זו שמביאה לידי ביטוי את היכולות הנרכשות בתואר השני בהנדסה: היכולת לזהות את המגמות הטכנולוגיות העכשוויות, לנתח שרשרת קבלת החלטות באמצעות כלים של בינה מלאכותית, לקחת ולהוביל צוותי פיתוח וכל זאת בסביבה מולטי דיסציפלינרית.
הדרישה הזו חוצה סקטורים והיא קיימת הן בחברות הזנק כמו גם בחברות ממשלתיות מבוססות.   בכך הופכים בוגרי התואר השני לנכס חיוני עבור החברות בהן הם עובדים.


התואר השני מספק העמקה משמעותית בתחומים חדשים ומכיוון שמרבית הלומדים כבר מעורים ועובדים בחברות  שונות, הרי שסט הכלים שהם רוכשים יכול להצעיד אותם למעלה במבנה הארגוני של מקום עבודתם. סגל ההוראה של התואר השני כולל מרצים בעלי תארים מתקדמים ממיטב מוסדות ההשכלה ותשתיות הלימוד כוללות מעבדות מחקר משוכללות.


תקופת המשבר הנוכחי צריכה להוות דווקא מנוף צמיחה והזדמנות להעמקת ידע ולשידרוג היכולות וכתוצאה מכך לטיפוס המעלה הסולם הארגוני .