חדשות ואירועים

"אני מאמין בסטודנטים. זו שליחות לסייע להם להתקבל לעבודה בתעשייה"


ד"ר אמיר הנדלמן הגיע למכון הטכנולוגי מאוניברסיטת תל-אביב, שם למד לתואר ראשון, שני ושלישי בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה. הוא עבד בתחום האופטיקה ועיבוד תמונה ועוסק במחקר. את כל הידע והנסיון שצבר הוא מעביר כעת לסטודנטים שהוא מלמד בפקולטה להנדסה.

ד"ר אמיר הנדלמן (33) מרצה בפקולטה להנדסה בקורסים : הנדסה אופטית, תקשורת אופטית, עיבוד תמונה ומוליכים למחצה א' בעל רקורד עשיר של לימודים אקדמיים, מחקר ועבודה בתעשייה. התואר הראשון, השני והשלישי בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה הוענק לו מאוניברסיטת תל אביב. ניסיונו התעסוקתי כולל עבודה במפעל מל"מ של תעשייה אווירית, ובחברת ווליום אלמנטס. עד לפני כשנה עבד בחברת קלא-טנכור כחוקר ואלגוריתמאי בתחומי האופטיקה.



בתחילת דרכך באקדמיה, מדוע פנית דווקא ללימודי הנדסת חשמל ואלקטרוניקה?
"אני אוהב מאד את תחום הנדסת חשמל. זה תחום מרתק בעיני, מולטי-דיספלינארי, הכולל כמעט כל אספקט טכנולוגי שקיים. ניתן להתפתח ממנו לכיוונים רבים - תוכנה, חומרה, פיזיקה, מתמטיקה ועוד, ויחד עם זאת זהו תחום פרקטי. הרקע המתמטי-פיזיקאלי שלומדים במסגרת התואר הוא עשיר מאד ופותח דלתות רבות. באופן אישי, תחום האופטיקה קסם לי במיוחד, ולשם מנותבים צעדי, הן במחקר והן בתעשייה".

"התוודעתי למכון לראשונה בשנת 2012, כשהשתתפתי בכנס הנדסה אופטית. כבר אז התרשמתי מהמחקר ומהרמה האקדמית הגבוהה, ונוצרה אצלי תמונה מאד חיובית על המכון. לקראת סוף הדוקטורט שלי שלחתי את קו"ח שלי לדקאן הפקולטה להנדסה, ד"ר יוסף בן עזרא, ולשמחתי הרבה באוקטובר 2014 התקבלתי למכון". מספר ד"ר הנדלמן. " אני מעורב במכון בכמה מחקרים הקשורים לאופטיקה ולראייה ממוחשבת. ומנחה מספר סטודנטים מהתואר הראשון יחד עם ד"ר בוריס אפטר מהפקולטה להנדסה במכון ופרופ' גיל רוזנמן מאוניברסיטת תל אביב. אני חוקר ומפתח התקנים אופטיים העשויים מחומרים ביולוגיים, ולא מסיליקון כפי שמקובל כיום. לאחרונה, מאמר שפרסמתי בכתב-העת "Langmuir" נבחר ל"בחירת העורכים המדעיים".

"מהרגע שהגעתי לכאן אני חש שאני מתאים למכון ושהמכון מתאים לי. אני שמח מאד לשתף פעולה במחקרים שונים עם חברי סגל אחרים בפקולטה להנדסה. כמו כן, הרמה הגבוהה של הסטודנטים בקורסים שאני מלמד הרשימה אותי לטובה. אני מאמין בסטודנטים שלנו, ומרגיש שזו שליחות לסייע להם להתקבל לעבודה בתעשייה". חשוב לי לציין את רשות המחקר, ובמיוחד את העומד בראשה, ד"ר רפי ברכאן, שלא רק מסייעת לחוקרים בקבלת מענקים ומקורות מימון אחרים אלא גם יוזמת בעצמה פרויקטים וקשרים בין חוקרי המכון לתעשייה ולמוסדות אקדמיים אחרים.



שאיפות לעתיד?
"יש לי מחשבות, תוכניות וחלומות רבים אותם אני רוצה להגשים במכון. אני שואף להיות שותף בהקמת מרכז אופטיקה ועיבוד תמונה במכון, שיכיל ציוד מתקדם ויאפשר מחקר מעמיק של התחום. אני מאמין שכך נוכל ליצור הכרה בינלאומית של המכון כמוסד אקדמי שמכשיר סטודנטים ברמה גבוהה, וכולל מחקר מדעי מוביל. אני מתכנן להמשיך ולפתח את מעבדת המחקר בתחום האופטיקה, וליצור שתופי פעולה עם חברות היי-טק מובילות בארץ ובעולם, ועם אוניברסיטאות ומוסדות אקדמיים נוספים".

"אני מאמין בתרומה לקהילה, ואשמח לקחת חלק בכל פעילות הקשורה בהנגשת ההשכלה הגבוהה לכלל האוכלוסייה, לדוגמא, ארגון פעילות מדעית לילדים בחופש הגדול, ומתן הרצאות בנושאי מדע פופולרי לאוכלוסייה הוותיקה ועוד."

קוראי כתבה זו בוודאי יופתעו לגלות עליך ש...
"יש לי 3 ילדים קטנטנים. הגדולה שבהם בת ארבע"