כנס לציון 10 שנים לפעילות ארגון AVIOS בארץ התקיים במכון
בכנס השנה ניתנו על-ידי מומחים מובילים מהתעשייה הרצאות בנושאים של טכנולוגיות עיבוד, דיבור ושפה, ממשקי אדם-מכונה וטכנולוגיות אינטראקציה בתחום הנגישות.

תכנית הכנס
ארגון AVIOS ישראל מציין 10 שנים לפעילותו בארץ, ובמסגרת חגיגת העשור התקיים ב HIT מכון טכנולוגי חולון הכנס השנתי, המאגד תחת קורת גג אחת אנשי אקדמיה ותעשייה בתחום טכנולוגיות עיבוד הדיבור השונות.
בכנס הרצו דוברים מ-3 תעשיות מובילות: ד"ר שרה בסון, אחראית על כל נושא הנגישות בגוגל העולמית ציינה כי חברת גוגל חרתה על דיגלה את תחום הנגישות כנושא שיש לשים עליו דגש, עם טכנולוגיות המאפשרות לאנשים עם מוגבלויות מסוגים שונים להתנהל במערך הדיגיטאלי באופן שוטף ידידות ואפקטיבי.

ד"ר שרה בסון, אחראית על נושא הנגישות בגוגל העולמית
בתחום הרכב, הציגה ד"ר אוטה ווינטר מקבוצת המחקר של חברת ג'נרל מוטורס את הממשקים החדשים המאפשרים אינראקציה נכונה ואדפטיבית לנהגים, כל אחד ע"פ צרכיו הוא. המצגת סקרה את מחקרי השימושיות האחרונים שנעשו כדי לקבוע את ההתנהלות המועדפת על המשתמשים.
מר שי ניסים מנהל המחקר והפיתוח בחברת ההזנק Vivotext ומנכ"ל Kinedio הציג את היכולות שלהם בתחום סינטזת הדיבור ליצור מאגרי מידע קוליים הקיימים באינטרנט של ידוענים (סלבס) ושילובם במוצרי מדף כגון צעצועים, לומדות וכו'.

ד"ר אוטה ווינטר מקבוצת המחקר של חברת ג'נרל מוטורס
AVIOS – Applied Voice Input Output Society הוא ארגון עולמי שהוקם לפני למעלה מ- 30 שנה. בסיס האם של הארגון נמצא בארה"ב בחוף המערבי, ויש לו שלוחות פעילות ברחבי ארה"ב. הארגון הוקם במטרה להוות גוף המאגד בתוכו את המתעניינים בתחום טכנולוגיות עיבוד שפה, ומבקש להעביר את הידע לכמה שיותר גורמים הן באספקט האקדמי והן באספקט העסקי.
ד"ר נאווה שקד, חברת סגל בפקולטה להנדסה, הקימה את השלוחה בארץ בשנת 2005 ועומדת בראשה: "בכל המפגשים השנתיים שנערכו, חשפנו את קהל המשתתפים הן מהתעשייה והן מהאקדמיה לחזית הטכנולוגיה ע"י הבאת מובילי דעה מחו"ל ומתן סדנאות ייחודיות של מומחים עולמיים. עם השנים, בשל איכותו ואודות למפגש הייחודי בין האקדמיה לתעשייה, הפך הכנס השנתי לאירוע עלייה לרגל גם לחברות בינלאומיות."

רון חורי, מנהל טכנולוגיות דיבור במעבדת המחקר של יבמ בחיפה עם ד"ר נאווה שקד
"הגורמים החברים בארגון מגוונים, החל מחברות טכנולוגיות, גופים אקדמיים ומחקריים וכלה בלקוחות קצה המעוניינים להטמיע את היישומים בצורה הנכונה ביותר. מדובר במלכ"ר המורכב מחוקרים באקדמיה המתמחים בתחומים המשיקים לתחום ה-NLP, אנשי תעשיה ולקוחות גדולים".
דקאן הפקולטה להנדסה ד"ר יוסף בן עזרא: "המכון הציע השנה לתת בית לכנס. עבור הפקולטה להנדסה זהו אירוע חשוב המקדם גם את הראייה המולטידיסיפלינארית של המכון והחזון של עבודה משותפת של מרצים וחוקרים מהאסכולות השונות במכון: הנדסה, מדעי המחשב, טכנולוגיות למידה, ניהול טכנולוגיה ועיצוב".

מר שי ניסים מנהל המחקר והפיתוח בחברת ההזנק Vivotext ומנכ"ל Kinedio
"אנו פתחנו סדרה של קורסים שמאפשרים לנו להציע ידע וניסיון בנושאים כגון: תוכנות לעיצוב, מחשוב לביש, עיבוד שפות טבעיות ובניית כלים להתמודדות עם ביג דאטה. הקורסים מיועדים לפקולטות השונות באופן רוחבי ומאפשרים הכרות של התחומים הללו גם לסטודנטים שזה לא תחום התמחותם. אנו מאמינים שהחשיבה הרוחבית הזו היא שתביא את היצירתיות למקומות גבוהים ותאפשר פיתוחים הנדסיים של הדור הבא כמו שאנחנו רואים בחברות הזנק רבות בישראל. זה החזון שלנו ואנו פועלים במרץ להגשמתו."