חדשות ואירועים

שני מענקים למחקרים יישומיים פורצי דרך הוענקו לד"ר אמיר הנדלמן מהפקולטה להנדסת חשמל ואלקטרוניקה

במענה לקול קורא דו שלבי של משרד החדשנות, המדע והטכנולוגיה, זכה ד"ר אמיר הנדלמן, מרצה בכיר בפקולטה להנדסת חשמל ואלקטרוניקה וראש המעבדה לאופטיקה יישומית ולימוד מכונה, בשני מענקי מחקר בקטגורית "מחקרים יישומיים פורצי דרך ייחודיים בתחום כלל המדעים". 

 

ד''ר הנדלמן


המענק הראשון ניתן לד"ר הנדלמן עבור מחקר ופיתוח של מעבד בינה מלאכותית אופטי משולב המבוסס על חומרים ביו-אורגניים. "מדובר בפיתוח טכנולוגיה ירוקה ליצירת התקנים אופטיים המיועדים לבצע חישובי למידה עמוקה", מסביר ד"ר הנדלמן. "התקנים אלו מיועדים להשתלב במגוון רחב יישומים, כגון רכיבים רפואיים שניתן להשתילם בגוף, אופטיקה לבישה, חיישנים ביולוגיים, ותקשורת אופטית".


המענק השני ניתן לד"ר הנדלמן יחד עם פרופ' עפרה בני מבית הספר לרוקחות באוניברסיטה העברית בירושלים, על פיתוח טכנולוגיה ייחודית בתחום הבשר המתורבת (בשר המיוצר במעבדה מתרביות תאים במקום מגופם של בעלי חיים). אומר ד"ר הנדלמן: "עיקר הטכנולוגיה היא בניית מערכת של תרביות רקמה המשולבות עם חומרים הרגישים לאור.

 

מטרת המחקר היא לשפר את תהליכי הייצור של בשר מתורבת (וחלבון איכותי) ולהוזילם, מה שיאפשר את חדירתו של הבשר המתורבת לשוק המזון ביתר קלות. כמו כן אנו מקווים שהמחקר יועיל גם לתהליכי ייצור איברים אנושיים להשתלה", מוסיף ד"ר הנדלמן.


"העובדה שמשרד החדשנות, המדע והטכנולוגיה בחר במחקרים שנעשים בHIT  נותנת כבוד רב והכרה במחקר המתבצע במכון בכלל ובפקולטה להנדסה בפרט", אומר ד"ר הנדלמן.