שיחות קמפוס

מהמכון הטכנולוגי לאינטל

בימים אלה מסיים נדב נגר (31) מחיפה את התואר הראשון בהנדסת חשמל ב-H.I.T  מכון טכנולוגי חולון. כמה שבועות לפני שהוא טס לירח דבש ממושך בדרום אמריקה הוא מתפנה לספר על חוויית הלימודים במכון.
 
ל-H.I.T  מכון טכנולוגי חולון הגיע נגר לאחר שנה של לימודי הנדסה במכללת 'אורט בראודה' שבכרמיאל. במקור הוא ממושב לימן, שליד נהריה, כך שהלימודים בצפון נראו לו דבר טבעי. למרות זאת, החליט בתום שנת לימודים במכללה לעבור ללמוד ב-H.I.T  מכון טכנולוגי חולון. "הלימודים בכרמיאל היו תובעניים ולא יכולתי לעבוד. אחרי זמן מה חשבתי שאין טעם להשקיע בלימודים במקום פחות נחשב". נגר שכר דירה בחולון יחד עם חבר, ושניהם התחילו ללמוד במכון. 
 
מה משך אותך ללימודים ב-H.I.T מכון טכנולוגי חולון?
 
"אני הנדסאי, ואחד הדברים שמאוד קרצו לי במכון היה שהכירו לי בדי הרבה קורסים. השותף שלי עשה קצת עבודת שטח בנושא וככה הגענו למכון. אגב, היום אני יכול להגיד, בדיעבד, שללמוד לתואר הנדסאי זה בזבוז זמן מבחינת הידע בהנדסה שזה נותן".
 
מה אהבת ב-H.I.T  מכון טכנולוגי חולון?
 
"אהבתי את הגישה החיובית, למשל של פרופ' גדי גולן, מהמחלקה להנדסת חשמל, שמאמין שהוא צריך להכשיר אותך לעבודה ומשם הכול תלוי בך. כשלמדתי בכרמיאל, הרגשתי שממש מקשים עלי, שיש מן משטר כזה. במכון מנסים לעזור לך. יש את החוק היבש, אבל אם יש סיבה רצינית לכל דבר ועניין מקשיבים לך. בסיס העבודה יותר אישי, אתה לא רק מספר".
 
איך היתה האווירה בלימודים?
 
"היתה אווירה נהדרת והיו אנשים טובים, והרמה האקדמית היתה גבוהה. כשהתחלתי ללמוד בכרמיאל הייתי מבוגר מכולם. שלא כמו במרכז, בצפון אין מה לעשות, ואם אתה לא מוצא עבודה אתה מתחיל ללמוד. במכון היו סטודנטים מילדים בני 22 ועד חבר'ה כמוני, בני 30 פלוס. היו אנשים שמאוד אהבתי, שאחר כך גם עבדתי איתם בכל מיני מסעדות בתור מלצר וברמן. היתה לנו קבוצת לימוד עם חלוקת עבודה מסודרת. השותף שלי היה מבשל ואני או מישהו אחר מהחבר'ה היינו שוטפים כלים. בהפסקות הלמידה היו משחקים טאקי, כמו כולם, לא?" 
 
נגר צבר ניסיון תעסוקתי כבר בשירותו הצבאי, כאחראי משמרת קשר בחיל האוויר. לימודיו במכון הובילו לכך שכבר בשנה השלישית החל לעבוד במשרת סטודנט באינטל. "הגעתי לאינטל בסיוע של ד"ר חיים מצנר. בהתחלה עבדתי דרך חברת כוח אדם והייתי אחראי הרכבות. אחרי שלושה חודשים הפכתי להיות עובד חברה ועברתי לתחום ה-QA (בדיקות תוכנה) במשרה מלאה. הצוות שעבדתי בו עסק באנליזות למתחרים ובניתוח הביצועים שלהם". לאחרונה החל לשמש כמהנדס בדיקות בחברה. 
 
איך התייחסו אליך באינטל כסטודנט ב-H.I.T  מכון טכנולוגי חולון?
 
"שמחתי לגלות שלמכון יש שם טוב ומעריכים אותו מאוד. המכון ממותג כמוסד האקדמי הטוב ביותר מבין כל המכללות, וכמי שלמד בפקולטה להנדסה, אני יודע שהיא נחשבת לפקולטה טובה ומוערכת. יש מחסור במהנדסים בשוק, כך שברגע שהצלחת עם סטודנט אחד של המכון, אתה אומר 'למה לא להעסיק סטודנטים או בוגרים נוספים'?"
 
ספר קצת על פרויקט הגמר שלך.
 
"בנינו מחולל אותות(Signal Generator)  למעבדה ביתית. המחולל מבוסס על תוכנת FPJA, המייצרת גלים ומשמשת כאות כניסה למערכות מסוימות או לצורכי מדידה. המכשיר קיים בשוק ויש לו ביצועים טובים, אבל הוא גדול ויקר ולא פרקטי למעבדה ביתית או לצורכי הדגמה. הפרויקט נעשה בשיתוף חברת מטא-לינק (Meta-Link), חברה שמפתחת ראוטרים. בשלה זה הפרויקט מוכן, עכשיו רק צריך ללחוץ על הכפתור ולהיבחן עליו". 
 
תן טיפ לסטודנט המתחיל במכון.
 
"שילמד טוב, זה שווה את זה, ומשתלם להשקיע. סטודנטים לא מפנימים שבהתחלה אין לך מה להציע חוץ מממוצע ציונים טוב, זה בסיס טוב מאוד טוב להתחלה".
 
השלם את המשפט "המכון בשבילי הוא..."
 
"התחלה טובה. בזכות העובדה שלמדתי שם יכולתי  גם לעבוד, גם ללמוד, גם להוציא ממוצע טוב וגם למצוא עבודה".