שיחות קמפוס

לא לבנים בלבד

מעדיפה שיהיו יותר בנות. שירה גריאני"יש פרויקטים שהמכון מפתח לעידוד נשים בלבד וזו יוזמה יפה מאוד", אומרת שירה גריאני (24.5) מחולון, סטודנטית שנה ד' להנדסת חשמל ואלקטרוניקה ב-H.I.T מכון טכנולוגי חולון. גריאני השתתפה בשניים מתוך שלושת הפרויקטים, "לפרויקט השלישי, בחברת סיסקו, רציתי מאוד ללכת, אבל לא יכולתי כי זה לא הסתדר מבחינת המערכת", היא אומרת.
 
מה עשית במסגרת הפרויקטים המיועדים לקידום נשים? 
 
"במשך שנתיים השתתפתי בקורס 'ליידי טק', פעם כסטודנטית ופעם כרכזת הפרויקט. במסגרת הקורס היינו צריכות לקחת תלמידות תיכון למקומות שונים בתעשייה ולבנות יחד איתן תוכנית עסקית. זה היה פרויקט שמאוד אהבתי. בשנה שעברה, השתתפתי גם בפרויקט של מיקרוסופט. לימדתי תלמידות תיכון וסטודנטיות תוכנות, תכנות מתקדמות ואפליקציות מתקדמות. בנוסף, למדתי בעצמי וכל הפרויקט הזה נעשה תמורת מלגה".
 
מה היחס בין בנים לבנות בפקולטה להנדסה?
 
"אין הרבה בנות, הייתי מעדיפה שיהיו יותר. אולי בנות פוחדות מהתחום. חשוב שידעו שזה לא כזה קשה. בכל אופן, זו חוויה משעשעת להכיר סביבה אחרת. אמנם אין לי חברות מהלימודים, אבל לא נתקלתי במשהו שהפריע לי מהבחינה הזאת. יש לנו עוד שני חברים שהכרנו בלימודים ויחד איתם אנחנו מעבירים את תקופת המבחנים בצורה יותר קלילה ומצחיקה". 
 
גריאני שוברת עוד סטיגמה כשהיא מספרת שבמקביל ללימודי ההנדסה, למדה בשנה שעברה קורס איפור אצל המאפר ירין שחף. "החלטתי שאני רוצה להיות גם מאפרת. אני לא מתכוונת לזרוק ארבע שנים של לימודים לפח, אבל רציתי שתהיה לי האפשרות. אלה היו לימודים של פעם בשבוע, בכיף".
 
אל חשש, הלימודים לא היו מיותרים עבור גריאני, ומזה חצי שנה היא עובדת במשרת סטודנט ב"מטא-לינק", חברת תקשורת שעוסקת בתחום ה-wireless. "אני עורכת בדיקות בצוות אינטגרציה. כלומר, אני כותבת בדיקות ומוודאת שהתוצאות שלהן הגיוניות", היא אומרת. "חשוב מאוד לעבוד בתחום", היא מדגישה. "אם אין לך ניסיון קשה למצוא עבודה. רצוי לחפש עבודה כבר בשנה השלישית, אני התחלתי לעבוד רק השנה כי אני לומדת גם לתואר שני".
 
איך מצאת עבודה?
 
"החיפוש שלי היה קצר. שלחתי קורות חיים לשני מקומות והתקבלתי לאחד מהם. בראיון עבודה למטא לינק חיפשו יותר לראות שאני בן אדם נורמטיבי, זה היה מאוד חשוב להם. מובן ששאלו אותי גם שאלות על הלימודים, לראות שאני לומדת ומתמצאת, וגם שאלות של חשיבה. ביקשו ממני גם גיליון ציונים, ואני בטוחה שממוצע הציונים גם השפיע. בראיון העבודה השני ממש עברו איתי על גיליון הציונים".
 
למה את בחרת ללמוד במכון?
 
"אחותי למדה אדריכלות באוניברסיטת תל אביב וכל הזמן דיברה על כמה שאין לאוניברסיטה תקציב, ומקצצים בתרגולים ואולי יסגרו את המחלקה. אז החלטתי שאני לא רוצה ללמוד שם, המחלקה שם גם קטנה מאוד בשנים האחרונות. חשבתי על לימודים בטכניון, אבל לא ידעתי איך אסתדר מבחינה כלכלית. שמעתי על המכון שהוא מתפתח מאוד וגדל, ואחרי ששמעתי שיש לו שם טוב בשוק העבודה, החלטתי שאני רוצה ללמוד פה".
 
איך האווירה במכון?
 
"אין תחרותיות בכלל. אנשים נחמדים אחד לשני ועוזרים אחד לשני. זה בלט בשלב שכולם חיפשו עבודה וכולם העבירו את קורות החיים של כולם, בלי בעיות. אני יודעת שבמקומות אחרים התחרות קיצונית".
 
השלימי את המשפט: "המכון הוא בשבילי..."
 
"מדרגה בדרך למעלה".
  
טיפ לסטודנט המתחיל במכון?
 
"כדאי להשקיע במתמטיקה בשנים הראשונות כי אחר כך קשה בלי זה. מעבר לזה, לקחת דברים בקלות".