חדשות ואירועים

"פעם הייתי חבית" - על חוויה של יין, עיצוב ומיחזור

המחלקה לעיצוב תעשייתי, H.I.T מכון טכנולוגי חולון
התערוכה תתקיים בין התאריכים 8-12.7.2012 בנמל תל-אביב
את התערוכה ילווה בר יינות פתוח של מסעדת ה'טאפאס בר' שיציע לאורחים את יינות יקבי רמת הגולן באווירה קייצית

יקבי רמת הגולן, יקב הפרימיום המוביל בישראל, יוצא בשיתוף פעולה ייחודי עם המחלקה לעיצוב תעשייתי ב- H.I.T מכון טכנולוגי חולון ויחד עמו משיק את "פעם הייתי חבית" – תערוכת עיצובי סטודנטים שתתקיים בין התאריכים 8-12.7.2012 החל מהשעה 20:00 בנמל תל-אביב.

התערוכה תציג את גילגולה של חבית יין העשויה קורות עץ אלון צרפתי שהיתה בשימוש של יקבי רמת הגולן ובעברה שימשה ליישון אחד מהיינות המשובחים של היקב, ואת הפוטנציאל הגלום בה, זאת באמצעות עיצובי הגמר של הסטודנטים בפרויקט מיוחד שעוסק בפרשנויות עיצוב ממחזר של חביות יין משומשות, לכלל מוצרים פונקציונליים בעלי קריצה תרבותית, כמו לדוגמא: קורקינט המתבסס על קורות החבית בשילוב מחברי מתכת; סטנד מודולארי לבקבוקי יין ממכסה החבית; שז-לונג (כורסת שכיבה) מתקפל לגן; זמן קצת אחרת – שעון מעוצב; שרפרף עם אזור אפסנה פנימי; סקטבורד לחובב היין; מדף נתלה לכוסות ובקבוקי יין – ועוד.

שיתוף הפעולה בין הגופים משלב שלושה ערכים מרכזיים – יין, עיצוב ומיחזור, היוצרים חווייה תרבותית ייחודית ומרתקת.

במהלך שבוע התערוכה, יתקיים בכל ערב אירוע מרכזי שיעסוק באחד משלושת הערכים המרכזיים סביבם עוסקת התערוכה:
  • 8.7.2012 - ערב פתיחה חגיגי למוזמנים.
    באירוע יישאו דברים גדי גולן, נשיא H.I.T המכון הטכנולוגי וכן ענת לוי, מנכ"לית יקבי רמת הגולן
  • 9.7.2012 - מגמות מיחזור בעיצוב העולמי - אורי בן צבי.
    ערב פתוח לקהל הרחב.
  • 10.7.2012 -  על יצירה. יינות וחביות –
    אירוע ייחודי לשוחרי יקבי רמת הגולן וחובבי יין, שייערך במסעדת 'טאפאס בשוק' בנמל תל-אביב.
    באירוע יוטעמו קומפוננטים של יינות שונים מחביות, כחלק מבחינת תהליך השפעת החבית על יין - בהנחיית ויקטור שונפלד, היינן הראשי של יקבי רמת הגולן. האירוע ילווה בארוחת טאפאסים עשירה בניצוחו של שף ברק אהרוני, ממסעדת 'טאפאס בשוק' (האירוע בתשלום*)
  • 11.7.2012 - שיח גלריה -
    הסטודנטים לעיצוב מסבירים על עבודותיהם, תהליך העיצוב והיצירה
  • 12.7.2012 - ערב נעילה

את התערוכה, המתקיימת בשיתוף ובתמיכת חברת אוצר מפעלי ים המנהלת את נמל תל אביב, תלווה גם מסעדת ה'טאפאס בשוק', שתקים במיוחד לרגל האירוע בר יינות ייחודי של יקבי רמת הגולן, אשר יציע לאורחים יינות באווירה קייצית ותרבותית.

ארנון הראל, מנהל השיווק של יקבי רמת הגולן ציין כי: "כיקב הישראלי המוביל, יקבי רמת הגולן שואף לקדם את נושא תרבות היין, ובמסגרת זו מקדם גם את עולמות התוכן המשיקים ליין. נושא הקיימוּת הוא נושא קרוב לליבנו, וביקבי רמת הגולן אנו משקיעים רבות בפעילויות למען הסביבה. לכן שיתוף הפעולה עם המרכז הטכנולוגי חולון בקורס העוסק במיחזור הוא שיתוף פעולה טבעי הנוגע לערכים המשותפים ליקב ולקורס, דוגמת מצויינות, יצירתיות, מקוריות, חדשנות וחוויית שימוש מהנה ואיכותית".

הפרויקט המשותף, הונחה על ידי המרצים אורי בן-צבי ובועז קאהן והשתתפו בו סטודנטים משנה ג' בנתיב "סביבה וחברה" של המחלקה לעיצוב תעשייתי בפקולטה לעיצוב ב-H.I.T. במסגרת הפרויקט ניתחו הסטודנטים את הקסם המאפשר לחבית העשויה עשרים ושבע קורות אלון (בממוצע), שני משטחי עץ עגולים וחמש טבעות ברזל, להחזיק 220 ליטר יין ללא דבק או בידוד, ובמהלך חיפוש מורכב ומאתגר שארך שלושה חודשים הציעו פרשנויות, תכניות וצורניות, עם הרבה עניין לחדש ותוך רצון לשמר את הייחודיות וההקשרים המאפיינים את חביות היין המשומשות.

אורי בן צבי ציין כי "הפרויקט הציע לסטודנטים אפשרות לבחון מחד, כיצד ניגשים לפרויקט מיחזור, תוך בדיקת התהליכים הרלוונטיים לפיתוח אובייקט ממוחזר, ומאידך את עולם ההקשרים התרבותיים של יין והתרבות הסובבת אותו כפי שהיא מתגלמת באובייקטים, בטקסים וברבדי התרבות הרלוונטיים ליין. מאחר והפרויקט הינו חלק משיתוף פעולה מול יקב ספציפי המתנהל בעיקר בשוק הישראלי והינו בעל משקל ותפקיד מהותי בו, הוענק דגש בקורס גם לישראליות ולתחום היין הישראלי".

על העבודות המוצגות בתערוכה:קורקינט המתבסס על קורות החבית בשילוב מחברי מתכת

קורקינט המתבסס על קורות החבית בשילוב מחברי מתכת -  אלכס מקרוב
פרוייקט שעיקרו טיפול מוגבל בקורות והעברת ההדגש העיצובי אל המחברים היוצרים את האובייקט.

דיספנסר לשקיות יין בנות שלושה ליטריםדיספנסר לשקיות יין בנות שלושה ליטרים - רועי גיבור
שקיות יין נותנות פתרון אקולוגי להפליא ליין – הן מבחינת יעילותם בשילוח והן מבחינת טביעת הרגל הפחמנית של האריזה , הפרוייקט מציע מוצר שיגשר בים השקית לבין המשתמש אנין הטעם ומטבחו הביתי

פמוטים המושפעים מהמבניות של החביתפמוטים המושפעים מהמבניות של החבית - וורד וונציה
פמוטים המושפעים מהמבניות של החבית - וורד וונציה, הפמוטים מתבססים על ערימה של חומרי הגלם של החבית וחריטתם באופן החושף את היין הספוג בעץ האלון עם פראפרזה וניחוח של יהדות וטקסים מסורתיים.

סטנד מודולארי לבקבוקי יין ממכסה החבית -  יעל וינוקור
סטנד מודולארי לבקבוקי יין ממכסה החביתהמודול שיעל מציעה יודע להיערם ולהתחבר וליצור בשילוב עם בקבוק היין מעמד פונקציונאלי מחד ובעל עושר ויזואלי מאידך המרמז על תיפקודו הקודם כמכסה החבית.

כלי אידוי בניחוח יין -  וורד גולדשמידט
הכלי מציע שימוש שניוני לפנים החבית הספוג ביין, ובמובן זה מציע שימוש מושכל בעץ ספוג היין באובייקט מורכב בעל אסתטיקה ייחודיתשזלונג (כורסת שכיבה) מתקפל לגן

שזלונג (כורסת שכיבה) מתקפל לגן -  שגיא בן שלום
הרהיט מאפשר שלושה מצבי ישיבהשכיבה תוך יצירת דיאלוג אסטטי מורכב בין חלקי העץ לחלקי המתכת המשתנה בין מצב למצב.

לוח שח מסתובב למשחק שח ליחיד
לוח שח מסתובב למשחק שח ליחיד - עינב בן אשר
לוח השח המסורתי מקבל שינוי מבני ההופך אותו לחוויית משחק ליחיד המציעה פרשנות חדשה גם ללוח וגם לכלי המשחק תוך שמירה על תיפקודיהם המוכרים במעטה (וניחוח) חדשישן

מערכת צפה ליין ופירותמערכת צפה ליין ופירות - גאות גונן
באובייקט זה המיחזור מגיע עד לסיטואציות חברתיות בבריכה – מערכת האירוח הצפה מציעה אפשרות לקחת את כוסות השמפניה פירות ומטבל אל תוך המים ואזורי השיכשוך הנהנתני.

כיסא – רם סטבינסקי
כיסאכסא העשוי מחבית אחת תוך ניצול לא צפוי של מכלול החבית, מיועד לשימוש פנים וחוץ.
 
מערכת תמיכה למטפסים לכרם הביתית -  נדב גן
המערכת לכרם הביתית מיועדת לאפשר תמיכה בשתילי גפן צעירים על ידי חלקי חבית ומחבר מתכת ייעודי שתפקידם להוות את הבסיס לדור הבא של קרשי אוכל ייעודיים לסטייקיםהיקב, מוצר המציע חיבור בין היין, המשתמש והגפן.

קרשי אוכל ייעודיים לסטייקים - אסף עציון
דם ויין משלבת בין ההקשרים התרבותיים של אכילת בשר ושתיית יין אדום תוך יצירת טקסים אדמדמים על צלחת הסטייק

שרפרף עם אזור אפסנה פנימי שרפרף עם אזור אפסנה פנימי - אביטל קרנר רוטנברג

זמן קצת אחרת – שעון בעיצוב גיא סימקו
שאלות על זמן, הצורה בה הוא נתפש והדרך לייצגו, באות לידי ביטוי באובייקט העשוי חלקים מדופן החבית שהופכים לאלמנט קיר תלוי המציע התנהלות לא שיגרתית של זמן.סקטבורד לחובב היין

סקטבורד לחובב היין  - קירשנר עינת
הסקייטבורד מציע שילוב של גרפיקה חתרנית עם ניחוח יין איכותי, פרוייקט המביא לחובב היין בעל נטיות השוליים אופציות מפתיעות להתנהל בעיר
כיסא גינה מתקפל - גינדיק קלאקערת פירותודיה
כיסא גינה מתקפל העשוי קורות מהחביות
קערת פירות - הדר גור
קרש פירות בשילוב מתכת ועץ הנע בין האורנמנטיקה לבין ציטוט האשכול ממנו ייצא היין

כיסא נדנדהToys R drunk צעצועים שיכורים בעיצוב – כרם קמינסקי
מה קורה כשהצעצועים מתחילים לשתות - שורה של התנהלויות מרעננות ושונות מתרחשת בבובות עץ הבוחנות התנהגות אנושית בהשפעת יין

כיסא נדנדה - מוטי לוי
מדף נתלה לכוסות ובקבוקי ייןסוס נדנדה המציע פרשנות חדשנית לאובייקט המוכר תוך שימוש מפתיע בקורות החבית

מדף נתלה לכוסות ובקבוקי יין - קורייב אלכסנדר
מגש דקורטיבי הנושא עליו כוסות יין ובקבוקים מיועד כסנטר פיס מעל לשולחן האוכל


 

תערוכה - פעם הייתי חבית

 
 
 
אודות יקבי רמת הגולן

יקבי רמת הגולן הינו יקב הפרימיום המוביל בישראל, השייך לארבעה קיבוצים - אל רום, אורטל, עין זיוון וגשור, וארבעה מושבים -  רמת מגשימים, יונתן, אלוני הבשן ורמות נפתלי, שהם גם בעלי הכרמים.

מאז היווסדו ב- 1983, משווקים יינות היקב תחת שלושה מותגים מובילים: "ירדן", "גמלא" ו"גולן". כיום, נחשב היקב למוביל בישראל באיכות היינות, בטכנולוגיה חדשנית ובאיקלום זנים איכותיים חדשים באזור גידול רמת הגולן.

הערכים של היקב ניבטים ומשתקפים בכל רבדי היצירה והעשייה שלו – החל בכרם וכלה ביין הנמזג אל הכוסות, במטרה לקדם את חזון פיתוח וקידום היין ותרבות היין האיכותי בישראל.

פעילותו שינתה את תפיסת עולמו של הצרכן הישראלי, היוותה נדבך חשוב בפיתוח תרבות היין בארץ והציבה את ישראל על מפת היין העולמית.


אודות המחלקה לעיצוב תעשייתי,H.I.T  מכון טכנולוגי חולון

המחלקה לעיצוב תעשייתי ב-H.I.T  חותרת כל העת להישאר רלבנטית לעולם העיצוב התעשייתי הדוהר קדימה ומשתנה תדיר. הקשב הנדרש והצורך לבסס מסורת על השתנות, הוא מהקריטריונים הנדרשים והמאפיינים את בוגריה.

במחלקה לעיצוב תעשייתי ישנם שלושה מסלולים: תרבות ויצירה,  תעשייה ושיווק  וחברה וסביבה  - במסגרת המסלול חברה וסביבה בהובלתו של אורי בן צבי נערך שיתוף הפעולה עם יקבי רמת הגולן.

על המסלול סביבה וחברה: פועלו של המעצב מונע מתוך מעורבות ואחריות סביבתית וחברתית. המעצב מזהה את תפקידו כבעל יכולת השפעה בעולם שמתמודד עם אתגרים סביבתיים וחברתיים דוחקים. העשייה בתחום מוקדשת לעיצוב בר-קיימא וכן לעיצוב למען אוכלוסיות בעלות צרכים מיוחדים. אופיו של המעצב הוא אופי של מוביל חברתי, רעיוני ומחנך.

* מחיר ארוחה - 200₪. יש להזמין מקומות מראש אצל מיקי שני, בטלפון 04-6963588. מספר המקומות מוגבל.


*** לפרטים נוספים: יקבי רמת הגולן – קרן גרימברג | שטרן אריאלי יחסי ציבור | טל': 03-6122130
HIT מכון טכנולוגי חולון – איריס זילברמן | דוברת | טל': 052-5994155 ***