תקווה ב-1172 קוביות שוקולד - מחווה לנשיא ארה"ב

שי מרסי ושרי רויז מהפקולטה לעיצוב ב-HIT מכון טכנולוגי חולון, בנו מ-1172 קוביות שוקולד שיצקו והכינו בעצמם את הפורטרט של נשיא ארה"ב : ברק אובמה. הפורטרט של אובמה משוקולד מעורר עניין רב ברחבי העולם ויוגש לאובמה במהלך אחד האירועים.

הסטודנטים הכינו את הפרוטרוט במסגרת קורס פיסול בשוקולד –פרי שיתוף פעולה של הפקולטה לעיצוב ב-HIT ואסטלה כיתת אמן. הסטודנטים שי מרסי ושרי רויז מתרגשים לקראת האפשרות לפגוש את אובמה ולספר על ההשראה בעקבותיה פיסלו את דיוקנו.

עשרות כתבות ברחבי העולם מציגות את הפורטרט של אובמה משוקולד אותו יצרו הסטודנטים שרי רויז ושי מרסי מהפקולטה לעיצוב. הדיוקן המפוקסל מקוביות שוקולד יוגש לאובמה במהלך אחד האירועים בהם הוא משתתף. הסטודנטים שי מרסי ושרי רויז מתרגשים לקראת האפשרות לפגוש את אובמה ולספר על ההשראה בעקבותיה פיסלו את דיוקנו.

פיסול דיוקן אובמה משוקולד
צילם: אריאל שליט

הסטודנטים עברו הכשרה מקיפה במשך עשרה מפגשים בני 5 שעות בכיתת האמן של אסטלה בכל הנושאים שקשורים לשוקולד, החל מתיאוריה, טמפרור, יציקות, מילוי, פיסול, עבודה חופשית וכד'. הפורטרט הוצג במסגרת תערוכה של פסלים שנוצרו בשוקולד במתחם התחנה בנווה צדק בסוף השבוע האחרון.
שי מרסי ושרי רויז בחרו ליצור את דיוקנו של אובמה, הם יצקו 1172 תבניות שוקולד ויצרו קוביות בצבעים שונים, מהן הכינו את דמותו המפוקסלת של אובמה. הפסל הוכן כמחווה לקראת ביקורו של אובמה בישראל.
מצ"ב ההקדשה אותה כתבו הסטודנטים לברק אובמה המוגשת לו יחד עם דיוקן השוקולד :

נוסח המכתב שנשלח לנשיא ארה"ב, מר ברק אובמה:

To the Honorable President of the USA
Mr. Barack Obama

We are privileged to present our sweet chocolate creation which is a joint project of the Estella Master Class and HIT, Holon Institute of Technology. The portrait is composed of 1172 'pixel cubes' of white and dark chocolate, individually prepared by hand.

The students of the Faculty of Design, Sarai Roiz & Shay Mreci, who are freshmen full of dreams and hopes, chose Reverend Martin Luther King's famous words "I have a dream" and President Obama for the theme of their project, as a world leader who has shared his vision for a better world ("Yes we can",2001; and "Hope", 2012).

With best wishes and hopes for peace and cooperation we wish you a pleasant and rewarding visit in Israel and hope that your inspiration will help lead our region to a new era.

Shalom,

HIT, Holon Institute of Technology