לראשונה במסגרת קורס בעיצוב - מיתוג מחדש לתיכון "מיתרים" בחולון

בפרויקט עיצוב חברתי שהתקיים לראשונה במסגרת קורס עיצוב רב תחומי, במחלקה לתקשורת חזותית, פותח מארז תדמית לבית ספר תיכון במטרה לשפר את תדמיתו כלפי חוץ ולייצר "גאוות יחידה" כלפי פנים.

מארז תדמית לתיכון 'מיתרים' בחולון

הפרויקט נעשה במסגרת יוזמת שיתוף פעולה עם הקהילה בה המחלקה, הפקולטה והמכון תורמים ידע מקצועי ועיצובי על בסיס בריף מסודר, שנבנה עם מנהלת בית הספר,רוית מגר, ראש המחלקה לתקשורת חזותית צחי דינר ומרצה הקורס ארז בכר.

פרויקט המיתוג נבחר למימוש על־ידי הסטודנטים אבנר אדן ובן אזולאי, בהמשך לשת״פ בין המחלקה לתקשורת חזותית ב-HIT ותיכון "מיתרים".
תיכון עמלני "מיתרים" חולון, הינו מסגרת לימודית לתלמידים בעלי לקויות למידה מורכבות, הדוגלת בחינוך אישי לטיפוח אוטונומיה מחשבתית, יצירתית ועצמאית.
במסגרת "מעבדה לעיצוב" במחלקה לתקשורת חזותית בהנחיית ארז בכר, מרצה בכיר במחלקה נקראים הסטודנטים בשנה ד' להתנסות בפרויקטים מורכבים לקראת פרוייקטי הגמר שלהם.

סמלים ייחודיים שעוצבו לייצוג המגמות, משמשים גם כסטיקרים להסתרת פני התלמידים בתצלומים המפורסמים ברשת ובמדיה החברתית

ארז בכר: "זו הפעם הראשונה שנעשה פרויקט כזה שעוסק בעיצוב שימושי, במסגרת קורס. בשותפות עם הנהלת בית הספר מיתרים בראשות רוית מגור, מר אהרון אהרון ממרכז החדשנות של עיריית חולון וצחי דינר ראש המחלקה לתקושרת חזותית.
תהליך הפיתוח החל כשנה קודם לכן, בהשתתפותם כסטודנטים שנה ד' בצוות פיתוח עיצוב מארז תדמית לביה"ס במסגרת סדנת עיצוב רב תחומי. לאורך התהליך צוות הסטודנטים היטיבו להכיר את צרכי בית הספר ולהפליא בדרכם היצירתית בתוצרי תקשורת חזותיים מותאמים. על אף אתגרי הקורונה, הליווי המקצועי של ארז בכר מרצה הקורס, תוך חתירה למקצועיות בלתי מתפשרת וגמישות בהתאמות נדרשות - הובילו לתוצרים איכותיים ומרשימים".

במשך 5 שבועות הציעו הסטודנטים רעיונות מגוונים מהם נבחרו 4 פרויקטים שכללו בניית אתר לבית הספר, בניית אתר ל E-Commerce, מארז תדמית וקמפיין קידום של בית הספר. בסיום התהליך נבחר פרויקט מצטיין להפקה ולמימוש בהובלת אבנר ושי בוגרי הקורס. השניים הפיקו מארז מיתוג חדשני ויצירתי, המבטא את ערכי השוויון והייחודיות של תלמידי בית הספר ותואם את תפיסת הצוות החינוכי.

"היתרון הבולט של הפרויקט הזה, בנוסף לערך החברתי העצום שלו והתרומה לקהילה, הוא בעובדה שהסטודנטים התמודדו עם לקוח אמיתי ביישום של פרויקט בשטח ועבדו ממש כמו בעולם האמיתי", מסכם ארז בכר.

נייר מכתבים מעוצב

רוית מגר, מנהלת בית הספר "מיתרים": "צוות ותלמידי 'מיתרים' גאים לשתף בלוגו ומיתוג מחודש לבית הספר, פרי יצירתם של הסטודנטים אבנר אדן ושי אזולאי, בוגרי המסלול לתקשורת חזותית ב-HIT. תודה גדולה לצחי דינר, ראש המחלקה לתקשורת חזותית ולארז בכר מרצה הקורס, על ההירתמות וההיענות לפניית המרכז לחדשנות חינוכית והנהלת בית הספר. לקבוצת הסטודנטים בסדנת העיצוב ולכל השותפים – תודה על תהליך מיוחד ומרגש ועל התוצאה מרשימה אשר תלווה את בית הספר בהמשך דרכו".

מצגת הפרויקט

פורסם: 13/01/2022