חדשות ואירועים

הגשה סופית בתואר שני בעיצוב משולב בשיתוף מוזיאון העיצוב בחולון

 

סטודנטים של התואר השני בעיצוב משולב, בראשות פרופ' חנן קמינסקי, הציגו במסגרת מעבדת עיצוב 3 – הגשה סופית שעסקה בחשיבה מחדש של הממשק שבין המוזיאון והעיר, המוזיאון והקהילה והמוזיאון מול תחומי המדיה השוהים. את הפרויקט הנחו ד״ר סייפן-ג'וליה בורגיניניסן גרייזל ופרופ׳ דוד ראב״ד.

 


פרויקט מס. 1 :  Unified Experience


מגישים: פרחי בר, נועה קרסס, מיכל אריאלי וענת לידסקי

הפרויקט התמקד בנותני השירות במוזיאון.

 

  

"המטרה שלנו בפרויקט הייתה ליצור למבקר חוויה רציפה חוצת פלטפורמות, שמתחילה בתקשורת אונליין ונמשכת בחלל הפיזי ובחללים וירטואליים. זאת באמצעות ממשקים שונים: מערכת סימון, אפליקציה, קירות דיגיטליים וחנות וירטואלית.
עיצבנו מערכת תקשורת חדשה, והראינו כיצד ניתן להגדיל את המרחב המוזיאלי והאוצרותי בכלים דיגיטליים, בתוך שמירה על ערכי המוזיאון. כמו כן, הגדרנו מחדש את תפקיד המדריכים והסדרנים, באופן שיאפשר קשר אישי ומקצועי עם המבקרים".
 


פרויקט מס. 2 :  THE ZONE


מגישים: מירב אוחיון , גיל הרץ-קובו, דוד פייטלסון ושלי שביט.

הפרויקט התמקד במערכת היחסים שבין המוזיאון לקהיליית המעצבים.

 


"בשלב הראשון מיפינו את בעלי העניין ואת האתגרים הניצבים סביב מערכת היחסים שבין מוזיאון העיצוב לקהילת המעצבים. כחלק מתהליך העבודה נפגשנו עם האוצרת של מוזיאון העיצוב בלונדון 'אליס בלייק' להרצאה מרתקת ועבודה משותפת והצגנו בפניה את האתגרים איתם אנו מתמודדים.
'יצרנו פלטפורמה מקוונת ליצירת מערכת סינרגטית המפגישה את כל בעלי העניין ומהווה במה לדיון, שיתוף ודירוג של תוכן. המוזיאון יכול באופן זה לחקור ״מגרש משחקים״ עבור מעצבים, מהנדסים ותעשייה ויכול לרתום למחקר את קהילת המעצבים ואת תעשיית ההייטק. הפלטפורמה שבנינו תשמש את המוזיאון ככלי לניטור מגמות תובנות ולשיתוף מעצבים בתהליך ובפיתרון.

 


פרויקט מס. 3 :  ת-AR-וכה   QR---->AR


מגישות: אינה סטלמך וטניה רויטמן

הפרויקט התמקד בזליגת התערוכות לסביבה הביתית.

 

 


פרויקט המטשטש את הגבול בין המוזיאון לעיר על ידי כניסה הביתה ויצירת קשר ועניין ארוכי טווח עבור המבקר. התערוכה המתקיימת במוזיאון זולגת אל תוך הבית ומאפשרת למבקר להחשף לתכנים על עיצוב, תערוכות חדשות ותכנים נוספים של מוזיאון העיצוב בחולון. 
"יצרנו אובייקט פיזי הניתן למבקר ככרטיס שבקיפול וסיבוב הופך לפסל אינטראקטיבי אסתטי המזכיר בצורתו את המוזיאון ועליו QR. הפסל האינטראקטיבי ניתן לסריקה בעזרת הפלאפון וכך לקבל מיצג AR על גבי הפסל. מיצג AR זה יכול לשמש את המוזיאון כדי להמשיך את התערוכה הקיימת או לתת תכנים על עיצוב לקהל בעיר שעל פי בדיקתינו איננו בהכרח יודע מהו עיצוב. המוזיאון יכול לעדכן מידע לגבי תערוכות חדשות והרחבת תערוכה קיימת למימד AR.

 

 

 

פורסם: 25/03/2019