חדשות ואירועים

לאסוף את השברים

 
זו השנה החמישית שבה מתקיים פרויקט מיוחד לקראת יום השואה: סטודנטים משנה ד' במחלקה לעיצוב תקשורת חזותית ב-HIT , יצרו עבור "יד ושם -בית הספר הבין-לאומי להוראת השואה ואגף המוזיאונים" סרטונים שעוסקים בנושא השנתי של יום השואה תשע"ו - המאבק לשמירה על רוח האדם -בתקופת השואה.
 
הסרטונים ישודרו במהלך יום השואה בערוץ 10.
 
הפרויקט החל לפני חמש שנים, עם הכרזת יד ושם על מבצע לאומי "לאסוף את השברים" – לאיסוף מסמכים, תעודות, יומנים, תצלומים, חפצים ויצירות אמנות מתקופת השואה, הנמצאים בידיהם של אנשים פרטיים בארץ. דוברת המכון , איריס זילברמן, פנתה ל"יד ושם" והציעה ליצור סרטונים עבור הפרויקט. ומאז הסטודנטים במכון יוצרים עבורם סרטונים המשמשים את "יד ושם" בפעילות החינוכית והנחלת השואה לדור הצעיר. ראש המחלקה תמיר שפר רואה בעשיית הסרטונים חשיבות עצומה עבור הסטודנטים וקהל הצופים כולו.
 
דנה בן דוד, מרצה ומנחת קורס מדיה במחלקה לתקשורת חזותית: " במסגרת קורס שמתמקד בתכנים חברתיים, קהילתיים והיסטוריים, הסטודנטים התבקשו לייצר סרטונים באורך של כדקה שנקודת המוצא שלהם הייתה חפץ שקשור בסיפור גבורה או בסיפור אחר של ניצחון רוח האדם על זוועות השואה. כמו כן סופרו סיפורי גבורה שאינם קשורים לחפצים.
 
השנה, יותר משנים קודמות, סטודנטים רבים התחברו לסיפורים אישיים של בני משפחה והפרויקט לקח אותם למסע אישי. ככל שהסטודנטים נכנסו פנימה לפרטי ולאישי זה הפך להיות יותר מרתק עבורם גם בסיפור וגם בטכניקה.
 
הדרך היצירתית והשונה מאפשרת לנו להביא את הסיפורים לליבם של הילדים והנוער המבקרים ביד ושם, בצורה חווייתית ומהנה שמדברת אליהם באופן מיוחד ומסייעת להם להתחבר לנושא חשוב זה.
 
שירה גרין
במשך כל ילדותי נמנע מאתנו לשמוע סיפורים על השואה. הסיפורים היו קשים וכואבים ואני ואחיותיי היינו ילדות קטנות. הפרויקט הזה נתן לי את האפשרות שניתנה לי בפרוייקט הזהלכבד את סבתי ומשפחתהלאחר פטירתה ולשמוע ולחקור אודות מסעה. המחקר היה כאוב כי הבנתי כמה הפסדנו וכמה היה צורך לתעד את הסיפור. לסבתא באהבה.
 
 
 
רן כהן
הסרטון מבוסס על הסיפור של אנליזה בורינסקי מארנסדורף בגרמניה. אנליזה היתה חברת בתנועת הנוער ״מכבי הצעיר״, ולפני שהיא וחבריה נשלחו למחנות, הם נפגשו פעם אחרונה וחילקו ביניהם את הדגל של התנועה ל-12 חלקים, תוך הבטחה שיאחדו אותו כאשר יעלו כולם לארץ.