חדשות ואירועים

תערוכת הבוגרים של המחלקה לעיצוב תעשייתי

20-27 באוגוסט
"הסדנה הכבדה", HIT

 

לצפייה בפרויקטים היכנסו לאתר התערוכה

 

 

ראש המחלקה לוקה אור:

"אנו בעיצומם של ימים יחודיים, כאלו שמערערים הרבה ממה שאנו לוקחים כמובן מאליו ומחייבים אותנו לחדד את יכולת הגמישות שלנו כבני אדם. תקופה שמעלה לקדמת השיח והמחשבה שאלות חשובות על ההוויה האנושית והסביבה בה אנו מתקיימים. ימים מעניינים. עיצוב טוב קורה בתוך מגבלות ומונע מהן - בעיצומה של תקופה זו, על שלל מגבלותיה, מוצגת כאן תערוכה המקבצת בתוכה כ-70 (!) עבודות גמר של בוגרי המחלקה לעיצוב תעשייתי מהשנה.

 

עיצוב הוא תוצאה של אמפתיה, עבודה עבור הסביבה האנושית. הפרויקטים שמציגים בוגרי המחלקה הטריים והנושאים בהם בחרו לטפל מציגים בצורה טובה מאוד את תפקידו של עיצוב היום, שרק התחדד בתקופה זו: פרויקטים רבים עוסקים באתגרים אמיתיים, כאלו של היום ושל מחר. בפתרונות ורצון לתת מזור לכאב מסויים או לשפר סיטואציה אנושית, סביבתית או תרבותית. כ-70 פרויקטים, 70 בוגרים בעלי עמדה ודעה, והכלים לעשות משהו בנידון.

 

העבודות המוצגות כאן נעשו בתנאים לא רגילים שהקשו על כל חלק בתהליך העיצוב. התוצרים - רמתם, איכותם, המגוון והעומק - מציגים, מעבר לעבודות עצמן, את רוח המחלקה ורוח השכבה המיוחדת הזו. אנו גאים בהם מאוד".

 

אוצר התערוכה וראש המחלקה הנכנס אורי בן צבי:

"לאורך תהליך העבודה על התערוכה התבהר לי, כי אל מול הנוחות הבלתי מעורערת של המסך שליווה אותנו באינטנסיביות בתקופה האחרונה, יש בפיזיות, בפורמט של תערוכה ומודלים תלת מימדיים, איכויות שנמצאות בלב העשייה שלנו כמחלקה ובמידה רבה גם בלב התחום שלנו בתוך עולם העיצוב.

 

התרגשות וגאווה של יודעי ח"ן על מחבר שצלח, ניסיונות לרבבה הנפרשים לפלטה עמלנית של ניסוי, טעיה, תהיה ודיוק עד לביצועים המיוחלים. מנגנון "עטוף" ביד בטוחה עם פרופורציה מאוזנת ויד מכוונת לפעולתו, כל אלו ספונים במודלים שלפניכם, על מאות שעות העבודה שהובילו לנקודה הזו, שגם בזמנים הללו, אין לה תחליף: מפגש ישיר ובלתי אמצעי עם אובייקטים בני יומם.

 

יותר מכל תחום אחר בעיצוב, עיצוב תעשייתי, עוסק בעיבוד האתגר והמאוויים האנושיים ויישומם בעולם הפיזי, דרך אובייקטים. התקופה הנוכחית על מורכבותה וקשייה מציבה לנו עוד מערכת עיצובית אותה אנו נדרשים לאזן על מנת לחוות את העולם באופן מלא".

 

 

 

פרויקטים מצטיינים


 

Staff | אמיר לובל

מנחה: פרופ' גד צ'רני

 


Staff הוא מקל הליכה המעצים את יכולותיו התפקודיות של המשתמש בו – מסייע בקימה ובישיבה, תומך בעמידה ובתנועה ממושכת ומקנה ביטחון ועצמאות במרחב -כל זאת בדמות מוצר המשדר מראה ספורטיבי ועדכני ומתרחק מהאייקון הקליני.

בזכות בוכנה המשולבת בגוף המוצר ומשתחררת ממצב נעול רק בלחיצה על האזור הייעודי – Staff מלווה ומשכך את מהלך ההתיישבות. לאחר שהמשתמש התיישב, המקל נשאר בגובהו המצומצם – גובה המעצים את יכולות הנעזר בו בקימה, שכן ממנו קל ונוח למשתמש להרים עצמו ולהזדקף. לאחר קימה, המקל צומח חזרה לגובה המתאים להליכה ולעמידה וננעל במצב זה.

בנוסף להעצמת היכולות שבקימה ובהתיישבות, במוצר משולבים גם לחצן מצוקה, תאורה קדמית ותאורת סימון. לחיצה של כ- 3 שניות על לחצן המצוקה (או רצף לחיצות המעיד על פאניקה ) שולחת הודעה עם מיקום ומחייגת לאנשי קשר נבחרים. לחצן המצוקה שולב בגוף המוצר מתוך הבנה שכמו מקלות ההליכה, גם לחצני המצוקה סובלים מהסטיגמה השלילית – וגם עליהם מעדיפים המשתמשים לוותר.

 


 

Smoke | זהר סאלי

מנחה: נעמה שטיינבוק

 


פרויקט שמטרתו להעצים את פוטנציאל השילוב שבין טקסטיל וקרמיקה, זאת תוך פיתוח של תהליך חדש המאפשר לייצר אובייקטים בעלי נראות ייחודית בשיטה חצי אוטומטית. הפרויקט החל עוד בקורס קרמיקה של שלומית באומן, שם נתנה יד חופשית לכל כיוון מחקר בתחום הקרמיקה כשהבחירה שנעשתה הייתה לחקור את השילוב שבין הטקסטיל לקרמיקה. אם עד כה עבודות קודמות בחרו להעתיק את הטקסטורה והנראות של הטקסטיל אל תוך הקרמיקה, החלטתי שיש לקחת צעד קדימה ולהשתמש באפשרויות התלת מימדיות של הטקסטיל כדי להשפיע על תהליך היציקה בקרמיקה.

הפיתוח דרש המצאה והתאמה מחדש של מושגים בעולם הקרמיקה, מה שיצר תהליך חדש שבסופו נוצרו אובייקטים בעלי נראות ייחודית, המטעה את הצופה לחשוב שכלל לא מדובר ביציקות קשיחות.

 


 

Biopod | מאור בזנר

מנחה: לוקה אור

 

מאור פיתח טכניקה חדשה ליצירת בתי גידול לביולוגיה ימית בתשתיות בטון. נכון להיום 60% מהאנושות חיה לאורך קווי החוף, 70% מאותן תשתיות דוגמת גשרים, נמלים ושוברי גלים עשויות מבטון. הצבת בטון בתוך הים מפרה את האיזון העדין של המערכות האקולוגיות לאורך קווי החוף.

מאור חבר לחברת אקונקריט, המייצרת תוסף המוריד את רמת ה-PH של הבטון ועיצב שיטה לשלב פני שטח המעודדים צמיחת אקולוגיה ימית בתשתיות ימיות - הן בפני השטח החיצוניים והן בחללים פנימיים בבטון, וכל זאת בשיטה שלא מחייבת לשנות את תהליך היציקה הרגיל של תשתיות אלו. ביחד עם הוספת התוסף ועיצוב נכון של פני השטח של הבטון, הוא יכול לגייס עד פי 11.5 יותר ביולוגיה ימית על פני שטחו. כלומר במקום ליצור תשתיות בטון שמפרות את האיזון של המערכת האקולוגית אשר בה הן מוצבות ניתן בעזרת סט החוקים שיצר מאור להפחית משמעותית את הפגיעה ואפילו לשקם מערכות אשר נפגע מהפרת האיזון. הפרויקט מבהיר את תפקידו של מעצב היום - לזהות בעיה ולמצוא דרכים לייצר שיפור משמעותי בתוך הסכמה הקיימת.

 


 

 

לצפייה בכל הפרויקטים היכנסו לאתר התערוכה

 

 

פורסם: 13/08/2020