חדשות ואירועים

בואו להכיר את אורי בן צבי, ראש המחלקה לעיצוב תעשייתי

 

אורי בן צבי, בוגר המכון בעיצוב תעשייתי ובעל תואר שני מאוניברסיטת RMIT Australia בה עשה מחקר עיצובי בקיימות בתוך תרבות תרמילאית ביעדי קצה במדינות מתפתחות.

 

 

עם תום לימודיו נסע למזרח ובמשך שלוש שנים תיעד ולמד את סביבות המחייה והתרבות המקומית במדינות מתפתחות בדרום מזרח אסיה.


עם שובו ארצה פתח את הסטודיו שלו והחל ללמד במכון במחלקה לעיצוב תעשייתי. "הגשמתי חלום ישן ופתחתי סטודיו לעיצוב בחומרים ממוחזרים. בזמנו זה היה הסטודיו הראשון בארץ שעסק בנושא הזה ובמסגרתו עיצבנו ריהוט וחלל ללקוחות פרטיים ומוסדיים (מרכזי חינוך למחזור) תוך הקפדה על שימוש חדש בחומרים מהמבנה עצמו" ומאה אחוז חומ"ג".


לפני 5 שנים סגר אורי את הסטודיו והוא מתמקד בפרויקטים למוזיאונים ותערוכות. עבודה שלו (עם מאיה בן דויד) מוצגת בחודשים אלה בביאנלה לעיצוב ואמנות במוזיאון ארץ ישראל בתל אביב.
"אני מעצב שעוסק במערכות ברות קיימא והנושא קרוב ללבי. עם תום 3 חודשי חפיפה עם ראש המחלקה היוצא, לוקה אור, אני נכנס לתפקיד החדש כראש המחלקה לעיצוב תעשייתי בפקולטה לעיצוב. זו המחלקה הגדולה והותיקה ביותר בארץ ואני שואף לראות אותה מסתעפת וגדלה בהתאם לשינוי שעובר תחום העיצוב בכללותו.


בוגר של הפקולטה לעיצוב צריך ארגז כלים מגוון ובעזרת המגוון הזה עליו למצוא את דרכו. אנו במחלקה מציעים "תפריט טעימות" מגוון מאוד ועדכני עם סגל מצוין ומגוון הסדנאות הטובות בארץ. תוכנית הלימודים כוללת היום גם הכשרה בשימוש בטכנולוגיות דיגיטליות מתוך הכרה שזה הכיוון אליו העולם הולך, אולם במקביל ממשיכים לעסוק בחומר. תחום אליו אני חש מאוד מחובר לנושא כמי שבפרויקט הגמר שלו פיתח חומר ועסק בישומו, בעצמו.


אני רואה את תפקידנו כמתווי דרך, מורים ומנחים המאפשרים לסטודנטים לבחון מנעד רחב של תחומים שיאפשרו לבוגרים להשתלב בתעשייה ולמצוא את דרכם האישית. אנו, כאקדמיה צריכים לתת להם כלים, ומתוך הוורסטיליות הזו יצאו אלה אשר יובילו את עולם העיצוב.


הקורונה אתגרה גם את הפקולטה לעיצוב אך אנו ממשיכים לעבוד. בתוך סוף שבוע אחד עברנו להוראה מרחוק, ואף סיימנו את פרויקטי הגמר בהגשות פרונטאליות בהתאם להנחיות. תערוכת הבוגרים, אותה אני אוצר, שומרת על הרמה הרגילה של מידול פרוייקטים ותוצרים איכותיים, מצב, שבהתחשב בנסיבות הנו מקור לא מבוטל לגאווה.


אנו ממשיכים להאמין באופן חד משמעי בהתנהלות ישירה מול אובייקט. חשיבותו של המגע הישיר היא ראשונה במעלה לתחום העיצוב התעשייתי ולתפיסתנו יש לעשות כל מאמץ לשמר את ההתנהלות הפרונטאלית תוך שמירה על כל כללי הזהירות הדרושים כדי לקיימה.

 

 

פורסם: 19/08/20