חדשות ואירועים

"ניאולייפיזם (Neolifism): על ביולוגיה רגנרטיבית, אמנות ועיצוב"


הרצאת אורח במסגרת הקולוקוויום של התואר השני בעיצוב משולב
"ניאולייפיזם (Neolifism): על ביולוגיה רגנרטיבית, אמנות ועיצוב"

אורון כץ, המנהל והמייסד של מעבדת SymbioticA באוניברסיטת מערב אוסטרליה, פרת'.

23.12.2014 | 13:45-12:30 | בניין 7, חדר 213


 

"ניאולייפיזם (Neolifism): על ביולוגיה רגנרטיבית, אמנות ועיצוב"
 
אורון כץ, שיישא ב-23.12.2014 את הרביעית בסדרת ההרצאות של הקולוקוויום השנה, "ניאולייפיזם (Neolifism): על ביולוגיה רגנרטיבית, אמנות ועיצוב", ירחיב את הדיבור על הבעיות הפילוסופיות והאתיות הנובעות משימוש בפרקטיקות של הינדוס רקמות מעבר לצורכי המחקר הביו-רפואי.
 
הוא ידגים את דבריו בניסויים שערך במעבדת ה-SymbioticA שייסד באוניברסיטת מערב אוסטרליה, פרת', בגידול רקמות של עור ובשר במבחנה (in vitro meat and leather), וזאת מנקודת מבט של אמנות ועיצוב מוצרי צריכה. בהרצאתו יבחן את האפשרויות שפותחות הטכנולוגיות החדשות, המבוססות על אקטואטורים וממשקי ביו-מכונה (bio-machine interfaces), בפני הפרקטיקות העיצוביות העכשוויות – פרקטיקות המקשרות בין שדות הביולוגיה הסינתטית והמטא-גֶנומיקה.

אורון כץ הוא אמן, חוקר ואוצר, המייסד והמנהל של SymbioticA, מרכז למחקר אמנותי, השוכן בבית הספר לאנטומיה, פיסיולוגיה וביולוגיה של האדם באוניברסיטת מערב אוסטרליה, פרת'. בניהולו קיבל המרכז אתPrix Ars Electronica Golden Nica in Hybrid Art  לשנת 2007 והוכרז "כמרכז למצויינות" ב-2008. בשנת 2009 נבחר אורון כץ לרשימת 60 היוצרים החדשניים שיעצבו את העתיד בספר 60 Innovators Shaping our Creative Future של הוצאת Thames & Hudson, בקטגוריה של Beyond Design.
 
 
כמו כן נבחר על ידי Icon Magazine בבריטניה כאחד מ-20 המעצבים הבכירים "שיכתיבו את העתיד וישנו את דרכי עבודתנו בשנים הבאות". עבודותיו הוצגו במוזיאונים ברחבי תבל, ביניהם MoMA בניו יורק,  Mori Art Museumבטוקיו, ו-National Art Museum of China.
 
כץ היה עמית מחקר בבית הספר לרפואה של הרוורד, ארצות הברית, חוקר אורח במחלקה לאמנות ולתולדות האמנות באוניברסיטת סטנפורד, ארצות הברית, פרופסור אורח ב- Design Interaction ב-Royal College of Arts, לונדון, ופרופסור אורח בבית הספר לאמנות, עיצוב ואדריכלות באוניברסיטת Aalto בהלסינקי, פינלנד, שם היה מופקד על ייסוד המכון Biofilia – Base for Biological Art and Design. עבודתו נחשבת למקור השראה ליוצרים בתחומים רבים ומגוונים, כגון פיתוח חומרים חדשים, טקסטיל, עיצוב, אדריכלות וייצור מזון.