חדשות ואירועים

שבוע סדנאות בינלאומי בפקולטה לעיצוב

מרצים מ-7 מדינות וסטודנטים מחו"ל ב- 11 סדנאות וסדרת הרצאות הפתוחה לקהל הרחב

 

 

תכנית האירוע


הפקולטה לעיצוב מקיימת בין התאריכים 18-22-באפריל שבוע סדנאות בינלאומי בהשתתפות מרצים וסטודנטים מחו"ל.

11 הסדאות שתתקיימנה תועברנה על ידי מרצים מפקולטות לעיצוב במוסדות אקדמיים מקבילים מבריטניה, ספרד, איטליה, גרמניה, שבדיה, אוסטריה, פולין וצ'כיה. הסדנאות מתקיימות במתכונת היברידית כאשר התקשורת עם המרצים מחו"ל מתקיימת באמצעות האינטרנט.


שבוע הסדנאות השנה נסוב סביב הנושא "עיצוב לקיצון נורמטיבי" במטרה לבחון את תקפותן של המערכות, הפרוגרמות ואופני הפעולה במסגרתן פעלו מעצבים עד למשבר הקורונה. מטרתו לנסות ולהבין את טיבו של ה"נורמלי החדש" אותו אנו חווים הנע ונד בין מצב קיצוני אחד למשנהו: במסגרתו מועצמים ומואצים תהליכים בהם אי הוודאות נתפסת כמציאות קיומית והקיצון הופך לנורמטיבי. השאיפה במסגרת הסדנאות הינה להציע אסטרטגיות שונות לשימור חוסנן של המערכות המרכיבות את סביבת החיים הקיימות, ובמקביל, לראות במצב שנוצר הזדמנות לפיתוח פרקטיקות עיצוביות חדשות לעתידים אפשריים שעדיין לא התנסנו בהם.


בין הסדנאות שתועברנה: הסדנה עיצוב לאושר ע"י מרצים מאוניברסיטת זלצבורג בהובלתMichelle Johnson Prof. Gunther Grall, Dr. Michael Ebner,. הסדנה מתייחסת למצב שנוצר כתוצאה ממשבר הקורונה בו אנשים רבים נאלצו להתנתק מאורחות חייהם הרגילים ומהאנשים היקרים להם. מטרת הסדנה, בה הסטודנטים אמורים לתכנן ביתן פיזי, לבחון באיזה אופן העיצוב יכול להוות גורם בכינון אושר; ההכרח בריחוק חברתי וסגירתם של המוזיאונים כתוצאה מכך, חייב את המוזיאונים לחשוב מחדש את אופן ההתנהלות שלהם ואת התפקידים שעליהם למלא. הסדנה עיצוב מוזיאונים חסינים לעתיד שתועבר ע"י מרצות מפולין Dr. Ewa Drygalska ו-Katarzyna Bazylczyk, תבחן כיצד המוזיאונים יכולים לנצל את המשבר שנוצר בכדי להגדיר מחדש את אופני הפעולה שלהם בצורה שתאפשר להם לשמור את הרלוונטיות שלהם גם בעתיד.

 

הסדנה תתקיים בשיתוף פעולה עם מוזיאון תל אביב ותתייחס להקשרים הדמוגרפיים, הכלכליים והטכנולוגיים הייחודיים למוזיאון; הסדנה מניפסטו – עיצוב לאחריות ולסולידריות שתועבר ע"י המעצבת הפולניה Angieszka Ziemiszewska תעסוק בעיצוב מניפסטים המתבססים על ההכרה בכוח של העיצוב לייצר שינוי. במסגרת הסדנה יתבקש כל אחד מהסטודנטים לעצב את המניפסט האישי שלו. 


במהלך ארבעת הימים הראשונים של השבוע (18.4-21.4) תתקיים בנוסף לסדנאות סדרת הרצאות פתוחות לקהל הרחב בין השעות ,18:00-19:00. ירצו מרצי הסדנאות מחו"ל על עבודם המקצועית. בכל יום תתקיימנה 3 הרצאות ובסיומן תתקיים שיחה בה הקהל יוכל להעלות שאלות לדוברים.

 

בין ההרצאות שתתקיימנה: 

Prof. Rama Gheerawo - מנהל מרכז הלן המלין לעיצוב באקדמיה המלכותית בלונדון ירצה על האופן שבו עיצוב יכול להיות מנותב להיבטים חברתים ולהיות בעל משמעות לאנשים הבאים מרקעים שונים בניהם: גיל, מגדר, גזע או יכולות אישיות;

Dr. Oscar Tomico Plasencia - ראש המחלקה לעיצוב והנדסה באקדמיה אליסבה שבברצלונה ומלמד ב- UT Eindhoven בהולנד- ירצה על ביגוד לביש העשוי מחומרים רכים וממשקים אלקטרוניים אינטראקטיביים;

Kate Amstrong - מהמכון לאדריכלות מתקדמת- פאב-לאב ברצלונה, תרצה על סיפור סיפורים (storytelling) כפרקטיקה עיצובית; Prof. Luca Poncellini, ראש מחלקת העיצוב באקדמיה NABA במילנו, ירצה על התפקיד המשתנה של העיצוב בתרבות העכשווית.

 

אנו מבקשים להודות למכון הפולני על תמיכתו הנדיבה במימון השתתפום של המעצבים מפולין


הסדנאות וההרצאות מתקיימות בשפה האנגלית

 

קישורים להרצאות:


18.4  19.4  20.4  21.4


ההשתתפות בהרצאות ללא תשלום