חדשות ואירועים

בואו להכיר את אדריכל אודי קרמסקי, ראש המחלקה לעיצוב פנים

 

ראש המחלקה לעיצוב פנים בפקולטה לעיצוב

 

אודי מרצה במכון משנת 2007. בוגר בצלאל בעיצוב סביבתי ובעל תואר באדריכלות מ- Pratt Institute בניו יורק. בפרקטיקה הפרטית שלו הוא מתמחה בתכנון מבני ציבור ומתחמי חינוך, חלק נכבד מעיסוקו הוא עיצוב פנים.

 

"אנו מתייחסים לחלל בהנחה שאנשים הם חלק אינטגרלי ממנו ואילו לחומרים אנו מתייחסים כאל מה שמייצר מקום ידידותי ומשדר איכות למשתמשים במובן מאוד רחב. אנו מייצרים חללים לפי פרוגרמות ועושים את זה מהמבט הפנימי. באדריכלות טהורה זה לעתים נזנח והפנים נותר לא מטופל".

 

אודי הוא חסיד משובע של ניצול הקיים ולדבריו גם בעולם מבינים שיש עוד אופציות מלבד להרוס ולהקים מחדש. "אנחנו נמצאים בתקופה ששואפת לכך שמעצב הפנים יהווה שותף אינטגראלי במערכת העירונית. יש צורך למצוא את הדרך גם לנצל את הקיים ולהעביר אותו לשימוש מחדש - חללי מסחר לחללי מגורים, לדוגמה, ואנו יודעים לנתח את האופן שבו החלל עתיד להיות מנוצל.

 

אודי קרסמקי הוא מתכנן "גלריה ויטרינה" במבואה של בניין 6 במכון, והיה אוצר תערוכת הבוגרים של המחלקה לעיצוב פנים השנה תחת הכותרת "עיצוב פנים כמעשה עירוני". בתערוכה הוצגו פרוייקטים רבים שעסקו בשימוש מחדש של חללים הקיימים למטרות אחרות, כמו חנייה עילית בבנין, מבני תעשייה שהוסבו למבני מגורים ועוד.

 

"מעשה העיצוב הנכון בטיפול בחלל נותן לחומר להיות נוכח ולהראות את הדרך שבה נוצר. זה גורם למשתמש לתחושה של נוחות ואמפטיה לידו. עיצוב חייב לבוא עם תפיסה אישית ואמירה אישית שמחברת תובנה לפעולה".

 

החזון שלו הוא להחזיר את הסטודנטים לחומר, על אף העובדה שמדובר בעידן דיגיטלי ובנוסף לשכלל את היכולות הדיגיטליות בדרך לשם. " החיבור בין ידע דיגיטלי והחזרה לעיבוד ידני בחומר חשוב מאוד. במחלקה זה אחד האתגרים העומדים בפנינו.

 

לדבריו, המחלקה לעיצוב פנים במכון היא מהמחלקות הטובות בארץ, עם אנשי סגל מעולים שכולם באים מתחומי העשייה: עיצוב תעשייתי, אדריכלים, מעצבי פנים, וביחד עם סדנאות משוכללות, המחלקה מהווה מוקד משיכה.

 

ואי אפשר ללא התייחסות לקורונה וכאן אומר אודי כי תקופת הקורונה והתגובה אליה, אפשרה להבין ולתרגל בתקופה קצרה איך ללמוד וללמד אחרת "הצלחנו להעביר סמסטר לא רע", הוא מסכם.

 

 

 

פורסם: 03/09/2020