מעצבים את העתיד שלהם

בפרויקט משותף של הפקולטה לעיצוב ב-HIT, עמותת "הזנק לעתיד" וכפר הנוער ע"ש יוענה ז'בוטינסקי, מכשירים את הדור הבא של המעצבים הישראלים

מימין: גב' טלאור, דר' סהר-ענבר, גב' רוזנטל, גב' אברמצ'נקו
מימין: צביה טלאור, רכזת התכניות של עמותת "הזנק לעתיד", ד"ר לימור סהר-ענבר, דקנית הסטודנטים, יפעת רוזנטל-כהן, סמנכ"לית מנהל אקדמי, טאיה אברמצ'נקו, תלמידת כיתה י"ב

"לא היה לי את מי לשאול בנוגע לעיצוב לפני שהגענו לפה" מספרת בהתלהבות טאיה אברמצ'נקו, תלמידת יב' בכפר הנוער ע"ש יוענה ז'בוטינסקי, בת 17 מרמלה. אברמצ'נקו היא אחת מקבוצה גדולה של תלמידי כיתות י'- עד יב' שלוקחים חלק במיזם ייחודי שמאפשר לנערים ולנערות להיחשף לתכנים מעולמות העיצוב שלא הכירו קודם ואף יותר מכך, לקבל נקודות זכות אקדמיות שישרתו אותם בעתיד. "כל החוויה הייתה מאד משמעותית עבורי. זה גרם לי להבין ולהכיר עולם שלם של עיצוב ואומנות שלא הכרתי. אני ממש רוצה להיות מעצבת בעתיד והמיזם הזה רק חיזק את זה אצלי" אומרת אברמנצ'נקו.

שיתוף הפעולה הייחודי בין המכון לבין העמותה ובית הספר, התאפשר הודות לסיוע משרד דקנט הסטודנטים. "זוהי דוגמא למימוש חזון המכון, לקידום הקשר בין אקדמיה, חברה ותעשיה. התלמידים המוכשרים גם מתנסים במציאת פתרונות לצרכים אמיתיים וגם מקבלים חשיפה וידע לאקדמיה בגיל מאד צעיר ובכך אנו מסיעים ליצירת דור עתיד סקרן יצירתי, שיתרום לשוק העבודה והחברה בעתיד" מספרת ד"ר לימור סהר ענבר, דקנית הסטודנטים במכון.

יפעת רוזנטל-כהן, סמנכ"לית המנהל האקדמי אמרה כי: "אנחנו גאים בשיתוף הפעולה המיוחד הזה עם התלמידים המקסימים. ניכר ובולט הרצון שלהם להצליח ולשאוף גבוה".

"מרגע שפתחו לנו את הדלת כאן ב-HIT אנחנו שמחים לקחת חלק במיזם החשוב הזה שנותן לתלמידים הללו את הצעד הראשון שלהם בעולם האקדמיה הלימודים" מספרת צביה טלאור מנהלת התכניות של עמותת "הזנק לעתיד".

במסגרת הפרויקט, מגיעים התלמידים ממגמת העיצוב בבית הספר התיכון ל-HIT מכון טכנולוגי חולון ואף מתנסים בשלל סדנאות עיצוב מגוונות בתחומים שונים. בנוסף, התלמידים אשר מסיימים מקבלים גם 2 נקודות זכות אקדמיות אשר ישמשו אותם בעתיד כאשר יחלו את הלימודים לתואר הראשון, בכל תחום אשר יחפצו. "החיוך שעולה על הפנים של התלמידים בכל פעם שהיו צריכים להגיע לסדנה לכאן, היה שווה את הכל" מסכמת רכזת מגמת עיצוב בכפר הנוער ז'בוטינסקי, אילנה רוז'נסקי.

פורסם: 30/05/2023