סטודנטים יצרו משחקים דיסטופיים ב-VR על בסיס סדרות טלוויזיה

תערוכת- Dystopian VR המוצגת בימים אלו בפקולטה לעיצוב שבצ'כיה, הינה פרי שיתוף פעולה בקורס בינלאומי בו השתתפו סטודנטים בפקולטה לעיצוב מהמכון הטכנולוגי HIT

הקרנה המשותפת מהצד הישראלי

סטודנטים מהמחלקה לתקשורת חזותית, יחד עם סטודנטים מ- Ladislav Sutnar Faculty of Design and Art, מ- University of West Bohemia, פילזן, צ'כיה, חברו יחד ליצור תערוכה משותפת, במסגרתה מוצגים משחקים המיועדים למשקפי VR אשר נעשו ע"י הסטודנטים בהשראת סרטים וסדרות טלוויזיה. הקורס הועבר בהנחיית איתן ברטל וינון אורן מHIT ומקביליו הצ'כיים, המעצבים יאן קוקוליה ומיכל פוסטיובסקי.

קטע מתוך המשחק שעיצבו תמיר הויזמן ולורין כץ

הסטודנטים עבדו בשתי קבוצות מקבילות בישראל ובצ'כיה על נושא משותף המוגדר כ-Dystopin Remake. תמה זו נחקרה ופותחה בהתייחסות לזירות הטכנולוגיות המתקדמות לייצוג המרחב הווירטואלי והממשי ה- VR. "מרגש לעשות פרויקט כזה עם אוניברסיטה אחרת בחו"ל. שמח מאד לראות את התוצרים שהכנו שמשוחקים על ידי סטודנטים אחרים" מספר תמיר הויזמן, סטודנט שנה ד' במחלקה לתקשורת חזותית.

ההקרנה המשותפת מהצד הצ'כי

הפרויקטים עסקו בחקר סרטים אייקוניים בנושא דיסטופיה, מתוכם בחרו הסטודנטים סצנה בהשראתה פיתחו חוויה אינטראקטיבית אימרסיבית תוך התייחסות רלוונטית למציאות כיום. המשחקים הושפעו באופן ישיר מסדרות טלוויזיה וסרטים מז'אנר האימה ואפשרו למשחק בהם, להיות חלק מהעלילה. הסטודנטים הונחו במשותף ע"י מרצים משני המוסדות אשר בשיחות ועידה שבועיות ושלוש הגשות ביניים משותפות.

מתוך הפרויקט Mind Cloning  שעיצבו הודיה סובול, נוי סיטבון וגבריאלה אביטן

מתוך הפרויקט Mind Cloning  שעיצבו הודיה סובול, נוי סיטבון וגבריאלה אביטן

בסופו של התהליך התקיימה הגשה משותפת של מיצבי הVR, בנוכחות דיקאן הפקולטה בפילזן פרופ' וויטק אוברכט ומרצי המחלקה. תערוכת עבודות המשתתפות בשני הקורסים, מוצגות בגלריה של הפקולטה לעיצוב ואמנות בפילזן צ'כיה.

הפרוייקט הוא תוצר משותף של המחלקה לתקשורת חזותית ב-HIT יחד עם הרשות לחדשנות, יזמות ובינלאומיות בראשות מלה ברסלבסקי. שיתוף פעולה זה מהווה סמן לפוטנציאל עבודה בסביבה וירטואלית הממפה מחדש את המרחב האקדמי ומהווה מצע טבעי לשילוב טכנולוגיה, מדע ועיצוב המבטל את הגבולות הפיזיים בין מדינות.

סטודנטים נוספים שהשתתפו בקורס:

ליטל רז

שובל גלעד