גלריה ויטרינה ע''ש ג'וליה מזרחי

בהשקעה של כמיליון שקל נפתחה מחדש גלריה 'ויטרינה'

 

הגלריה תיקרא ע"ש ג'וליה מזרחי, תושבת העיר ואמם של רוני ואבי מזרחי, מבעלי קבוצת הבנייה 'מזרחי ובניו'.
  
במלאת 20 שנה לרצח ראש הממשלה יצחק רבין, נפתחה תערוכה לזכרו: "אחרי עשרים שנה: עיצוב, זיכרון, רבין".
 
צילום: עומר ביטס ועומר ליפשיץ

להשקת התערוכה, המוצגת בגלריה 'ויטרינה' שהוקמה בחסות תרומה של קבוצת 'מזרחי', הגיעו למעלה מ-200 אורחים.
 
בתערוכה לוקחים חלק טובי המעצבים והאמנים הפועלים בישראל, בין השאר: ניר הוד, עדי נס, דוד טרטקובר, תמיר שפר, עזרי טרזי ועוד - בסך הכל 55 מעצבים ואמנים.
 
אחרי עשרים שנה: עיצוב זיכרון רבין
התערוכה בגלריה, 'אחרי עשרים שנה: עיצוב זיכרון רבין'. צילום: עומר ביטס ועומר ליפשיץ

התערוכה עוסקת בשאלות של תרבות, עיצוב וזיכרון, כמו גם בספרה של האוצרת, פרופ׳ דנה אריאלי, הרואה אור בימים אלה ונושא את שם התערוכה.

הספר בוחן היבטים שונים: כיצד משתקף רצח רבין בעולם היצירה הישראלי, מהם ההבדלים בין יצירות שנעשו מייד לאחר הרצח ב-1995 לבין כאלו שהתהוו עשרים שנה לאחר התרחשותו בפועל, מהם ההבדלים בין האופן בו מטפלים מעצבים - ובעיקר יוצרים מתחומי התקשורת החזותית - ברצח רבין, בהשוואה לאמנים?
 
רוני מזרחי, מנכ"ל קבוצת מזרחי: "המכון הטכנולוגי מהווה מסר לחינוך, למורשת העבר והעתיד, וסמן לפיתוח התרבות בישראל, ובגלריה יוצגו תערוכות מתחלפות מההווי והיצירה של מיטב אמני ישראל, לצד ויוצרים צעירים חדשים. משפחת מזרחי היא ילידת חולון, ויש לנו קשר מיוחד עם העיר. אמנו, ג'וליה ז"ל, הייתה אשת חיל שתרמה בסתר ועזרה רבות לאנשים. אני גאה ומתרגש מפתיחת הגלריה".
 
צילום: עומר ביטס ועומר ליפשיץ
 
פרופ' דנה אריאלי, אוצרת התערוכה ועורכת הספר 'אחרי עשרים שנה: עיצוב זיכרון רבין': ״החברה הישראלית עמוסה בטראומות, ואין כמעט רגע דל.
ובכל זאת, טרור פוליטי מן הסוג שמזוהה עם רצח רבין חריג כאן. הרצח היה לאירוע מכונן בהיסטוריה הצעירה של החברה הישראלית, וטרם נודעו כל השלכותיו.

החלטתי לשוב ולעסוק בנושא הזה, היות שאני מאמינה שהחברה הישראלית סובלת מאמנזיה.
מצד אחד זהו אמנם מנגנון הישרדות הכרחי כאן, ומאידך, לעובדה שהמערכת הפוליטית שלנו שכחה את הרצח הזה ונראה שלא הפנימה את הלקחים, ישנה השלכה מהותית על קיומנו כאן.
 
צילום: עומר ביטס ועומר ליפשיץ

כפי שניתן לראות בתערוכה המרתקת הזו, קהילת היוצרים דווקא זוכרת את הרצח, ומגוון היצירות האדיר הנכלל בה מדגים שהיא מציעה נקודת מבט מרתקת על הטראומה״.
 


 
התערוכה פתוחה לקהל הרחב, ללא עלות, בתאריכים 4/11-5/12

שעות פתיחה התערוכה:
בימים א'-ה', בשעות 10:00-17:00