גלריה ויטרינה ע''ש ג'וליה מזרחי

תערוכת "תורת המחברים"


תערוכה חדשה "תורת המחברים: מחווה לעמי דרך", תציג בגלריית ויטרינה במכון הטכנולוגי חולון כמחווה למעצב התעשייתי הייחודי עמי דרך שנפטר במפתיע בשנת 2012 • בתערוכה משתתפים מעל 70 מעצבים ישראליים אשר יציגו מחוות אישיות לדרך לקראת יום השנה הרביעי לפטירתו. הכניסה בחינם.

נעילה: יום ראשון, 27.11.16 בשעה 17:00, גלריית ויטרינה

תערוכת 'תורת המחברים' - מחווה לעמי דרך
 
התערוכה ״תורת המחברים: מחווה לעמי דרך״ תפתח בגלריה ויטרינה, HIT מכון טכנולוגי חולון ביום רביעי ה-13 ביולי 2016 בשעה 18:00. במעמד זה יושק קטלוג התערוכה ״תורת המחברים: מחווה לעמי דרך״ ,עם מאמרים וראיונות עם ועל עמי דרך.

פרופ׳ עמי דרך [1963-2012] נתפס בעיני רבים כאחד מהמעצבים התעשייתים המבטיחים ביותר והמוכשרים ביותר שפעלו בישראל, עד לפטירתו בטרם עת בשנת 2012. כעת לקראת יום השנה הרביעי לפטירתו, חברו מעל 70 מעצבים ישראליים, מהטובים שפועלים בארץ ומחוצה לה, לתערוכת מחווה לזכרו של פרופ׳ עמי דרך.
המשתתפים בתערוכה עוסקים בזכרו של עמי דרך תוך אימוץ גישות שונות הכוללים את עולמות התוכן של העיצוב בהם עסק עמי- עיצוב רפואי, עיצוב ניסיוני ועוד. לצד אלו יציגו בתערוכה מחוות אישיות לאיש מיוחד זה, שבהיותו צבר טיפוסי עבר כמה מהשלבים שמאפיינים את ילידי הארץ הזה, הוא נולד בחיפה, שימש כקצין מכונות בחיל הים, למד בבצלאל עיצוב תעשייתי ואף כיהן כפרופ' וראש המחלקה לעיצוב תעשייתי בין 2004 ל-2008 .

פרופ' דנה אריאלי דקנית הפקולטה לעיצוב אוצרת שותפה של התערוכה: ״עמי היה אדם יוצא דופן עם חיוך יוצא דופן. הוא גם היה מעצב מוכשר בצורה יוצאת דופן וכל זה חבר לאתיקה שכבר לא פוגשים. בדיעבד אני מבינה שהוא היה המעצב האולטימטיבי שכן עיצוב, לפי הגדרה, מבקש להציע פתרונות לבעיות של אנשים, ואת זה עמי עשה בצורה טבעית לגמרי. יצאנו לדרך בתחושה שיהיה מרתק ללמוד כיצד עולם העיצוב הישראלי מטפל, ברמה היצירתית, בחוויה של אובדן, בזיכרון של עמי, ובה בעת במעיין היצירה שנבע ממנו בצורה טבעית כל כך. וגילינו, שכמו תמיד, עולם העיצוב הישראלי לא מספיק להפתיע. התערוכה מרגשת כמו האיש שחבל כל-כך שלא נמצא אתנו עוד״

פרופ' עזרי טרזי, אוצר שותף של התערוכה: "המורשת של פרופ׳ עמי דרך אינה רק בסדרות האובייקטים, הסביבות והמוצרים המדהימים שיצר לאורך השנים אלא גם פרקי תורה, ידע וחוכמת הניסיון שטבע במאות סטודנטים שחינך לאורך השנים במחלקה לעיצוב תעשייתי בבצלאל.
 
התערוכה אינה עוסקת ברטרוספקטיבה של עבודתו, שזה תפקיד שרק מוזיאון יכול לעשות, אלא תערוכת מחווה לחבר יקר לליבותיהם של קולגות וסטודנטים רבים, המבטא דרך היבט מקצועי שכל כך אפיין אותו, את האהבה שלהם לעמי. עמי אהב מחברים, ואהב לייצר חיבורים".

עמי דרך אהב לנסוע על ווספה אדומה. העבודה ״האלכימאי״ של דיוויד גוס, 2016 היא אחת מכמה עשרות עבודות מרגשות ויוצאות דופן שיוצגו בתערוכה.

בין המציגים בתערוכה: עירית אבא, שלומית באומן, עידו ברונו, דיוויד גוס, טל גור, דב גנשרוא, חנן דה-לנגה, עזרי טרזי, עינת לידר, עודד פרידלנדר, חיים פרנס, מאיה פרנס, גד צרני, דניאל צרני, יעקוב קאופמן, ציפה קמפינסקי, שמואל קפלן, הילה ראב״ד, אירה רוז׳בסקי, נעמה שטיינבוק, הילה שמיע, תמיר שפר ועוד רבים רבים אחרים.

הפקולטה לעיצוב במכון טכנולוגי חולון נעשתה זה מכבר לפקולטה המובילה בארץ בתחומה. ב-41 שנות פעילותה היא התברכה באלפי בוגרים בעלי הישגים יוצאי דופן שתורמים תרומה מכרעת לעיצוב בישראל. בפקולטה שלוש מחלקות המעניקות תואר ראשון, בתחומי עיצוב תעשייתי, עיצוב פנים ותקשורת חזותית ותואר שני בעיצוב משולב.