הבוגרים שלנו

שני ברוסילובסקי, בוגרת הפקולטה לעיצוב, המחלקה לתקשורת חזותית, 2013

 

"מעבר למבט־על בכל הקשור לעיצוב ולדאוג למעצבים, זה בעיקר לראות איך מכניסים שפה ותרבות של עיצוב לחברה, שבמהותה היא טכנולוגית". שני ברוסילובסקי, מנהלת העיצוב בחברת "דיאגנוסטיקס רובוטיקס", סיימה את לימודיה במחלקה לתקשורת חזותית ב-HIT בשנת 2013.

 

שני ברוסילובסקי, מנהלת העיצוב בחברת "דיאגנוסטיקס רובוטיקס", בוגרת המחלקה לתקשורת חזותית, 2013

 

המחלקה לתקשורת חזותית ב-HIT  הייתה עבור שני ברוסילובסקי קרש קפיצה אדיר לעיסוקה הנוכחי, מנהלת העיצוב  בחברת "דיאגנוסטיקס רובוטיקס". ברוסילובסקי סיימה את לימודיה בשנת 2013.

כבר במהלך הלימודים עבדה בעיתון כלכליסט במחלקת האינפוגרפיקה. לאחר מכן במקביל לעבודתה כמעצבת, הייתה מעורבת בפרויקטים חברתיים, כמו ״זיכרון בסלון״ או תכנית Pairs Challenge, שמטרתה הייתה להביא חדשנות למדינות מתפתחות. ״הייתי מעצבת ה־UX/UI היחידה שהגישה מועמדות", היא נזכרת. "למדנו על עולם הרפואה בהודו, שם נדלקתי ממש על כל עולמות ה־Healthcare".

 

שני מציינת את חווית חילופי הסטודנטים שעשתה  במהלך לימודיה במכון הטכנולוגי, בברצלונה, ככזו שאיפשרה לה להרחיב את אופקיה, להכיר אנשים מתרבויות אחרות ולשפר את יכולות העיצוב והחשיבה שלה.

בשנתיים האחרונות היא עובדת בחברת דיאגנוסטיקס רובוטיקס ומשמשת שם כמנהלת העיצוב.  לפני כן עבדה בחברת  MobileODT  שמייצרת מכשיר לאבחון של סרטן צוואר הרחם המבוסס על טלפון סלולרי, ועוד קודם בסטודיואים שונים לעיצוב.

על תפקידה כמנהלת עיצוב  והשימוש ברקע הלימודי שלה היא אומרת: "מעבר למבט־על בכל הקשור לעיצוב ולדאוג למעצבים, זה בעיקר לראות איך מכניסים שפה ותרבות של עיצוב לחברה, שבמהותה היא טכנולוגית. הרבה מזה היה ללמוד את המושגים הרפואיים, המדעיים-  אם צריך לעשות אינפוגרפיקה של אלגוריתם מורכב אז לוודא שאנחנו מבינים אותו, לזהות את המקום שבו עיצוב נותן ערך מוסף ולהיות שם".

 

דיאגנוסטיקס רובוטיקס - החזון

 

"הנושא של עיצוב ורפואה עניין אותי מאוד בשנים האחרונות ורציתי להעמיק בו. הכנסתי מתודולוגיות של מחקר, של עיצוב, ולקראת סוף התקופה שלי שם נכנסנו יותר לדאטה־סיינס: לא רק להנגיש מכשיר שעולה המון כסף, אלא  מתוך מחשבה של איך אנחנו יכולים לעזור לאבחן עם כמות המידע שהיה לנו. ככל שהתקדמנו התחלתי להתעניין בזה יותר ויותר. ברור לי שהצעד הבא יהיה איך מעצבים עובדים עם  מדעני מידע (data scientists)״.

 

חברת "דיאגנוסטיקה רובוטיקס", הוקמה לפני שלוש שנים על ידי שלושה יזמים ישראלים וחזונה הוא להשתמש בטכנולוגיות מתקדמות ובבינה מלאכותית, כדי להנגיש רפואה ולעשות אותה טובה, יעילה וזולה יותר, גם לצוות הרפואי וגם למטופלים.

מיד לאחר הגל הראשון של הקורונה, הסבה "דיאגנוסטיק רובוטיקס" את המערכת שלה לשאלון שבעזרתו יכלה החברה לעזור למשרד הבריאות בארץ (ולאחר מכן הארצות הברית והודו), להרכיב מפה אפידמיולוגית לחיזוי ואיתור תסמינים לקורונה.

"המוצר שלנו מחליף את התשאול של הרופאים ועל בסיס התשובות יכולנו להראות קשר בין הקורונה לסימפטומים שלא חשבו עליהם. ביום שישי אחד שלחנו את כל השאלונים בבת אחת למיליוני אנשים ועמדנו פה לוודא שהחללית לא תתפרק. ראינו שהכל עובד, זה היה מאוד מרגש״.

 

דיאגנוסטיקס רובוטיקס - ממשק המטופל

 

״כיום כל תהליכי התיעוד והקבלה בחדרי מיון איטיים ומסורבלים", מסבירה שני "חלק גדול מהמטופלים יכולים למלא מראש שאלון שמקביל למה שהרופא או הרופאה היו שואלים אותם. על בסיס התשובות שלהם אנחנו מכינים את הסיכום לרופא  ומגלים איזה בדיקות הוא צריך לעשות, מה אולי יש לו, מייעלים את כל החלק הזה״.

 

המוצר השני של החברה עוסק ברפואה מונעת ונמצא על המחשבים של הצוות הרפואי. שני מסבירה: "בעולמות של רפואה מונעת אנחנו רוצים לשמור על אנשים בריאים. על בסיס המידע הרפואי של מטופל אנחנו יכולים לחזות מה הסיכוי שלו להגיע לחדר מיון בחודשים הקרובים ולעזור למערכת הרפואית להציע לו לבוא לבדיקה או לטיפול; לא לחכות שהוא לא ירגיש טוב״.

 

דיאגנוסטיקס רובוטיקס - ממשק המטפל

 

שני מציינת כי מה שהוביל ומוביל אותה לאורך כל הדרך היא החשיבה העיצובית יחד עם התשוקה לעבוד על משהו שמביא ערך. גם במהלך לימודיה עסקה בהתנדבויות ובעשייה חברתית.

"בעולם הרפואה יש כיום צמא גדול לעבור מהמבנה המסורתי אל העולם הדיגיטלי ויחד עם זאת ברור שאין כל כוונה להחליף את הרופאים. יש המון דברים שאנו יכולים לעשות בתחום הדיגיטלי על מנת ליעל ולהפוך את התחום לחכם יותר. אנו מחויבים לראות את 'מסע המטופל ', להבין מה הוא מרגיש בכל שלב ולנסות לעזור בדרך הזו".
 

 

פורסם: 08/03/2021