סדנת מחקר של הקרן הלאומית למדע: "מטריצות אקראיות ואינטגרביליות: מתיאוריה ליישום"

ב-30-25 במרץ 2009 תיערך ביד השמונה שבהרי יהודה סדנת מחקר של הקרן הלאומית למדע (ISF) בנושא "מטריצות אקראיות ואינטגרביליות: מתיאוריה ליישום".

הסדנה ביוזמת פרופ' יוג'ין קנציפר, מהמחלקה למתמטיקה שימושית בפקולטה למדעים ב-H.I.T. המכון הטכנולוגי חולון, שפרויקט בניהולו בנושא תבנית אינטגרבילית של תאוריות השדה של רפליקות, זכה במענק מחקר מהקרן בשנת 2004. הסדנה תיערך בסיוע מכון וייצמן למדע, האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים (קרן בת שבע דה רוטשילד) וקרן ארה"ב-ישראל למדע (BSF).

מטרת הסדנה לכנס חוקרים פעילים מתחומים שונים בפיזיקה מתמטית ותיאורטית, שבהם אינטגרביליות מהווה פרדיגמה מרכזית או כלי חישובי חשוב. לא פחות חשוב, הסדנה מבקשת לעודד דו-שיח בין חוקרים מנוסים בתחום תיאוריית ההיררכיות האינטגרביליות, לבין פיזיקאים מתחומים רחוקים כביכול, שעשויים להיתרם מהרעיונות הפוריים של האינטגרביליות.

בין הנושאים שיידונו בסדנה:

• תיאוריית האינטגרביליות המתמטית לפיזיקאים
  • אינטגרביליות של תיאוריות שדה של רפליקות עבור מטריצות אקראיות (RMT)
  • מטריצות אקראיות לא הרמיטיאניות, תהליכי גידול ומערכות אינטגרביליות
  • יישומי רפליקה היוריסטיים ב-RMT ומעבר לכך
  • תיאוריות שדה חדשות ב-RMT ומזוסקופיה
בין מארגני הכנס: פרופ' יוג'ין קנציפר ופרופ' אנטולי גולברג מהפקולטה למדעים ב-H.I.T. המכון הטכנולוגי חולון, פרופ' עודד אגם מהאוניברסיטה העברית בירושלים, פרופ' אלכסנדר פינקלשטיין ממכון ויצמן למדע, פרופ' אלכס קמנב מאוניברסיטת מינסוטה ארה"ב, פרופ' ז'ק ורבארשוט מאוניברסיטת ניו יורק ופרופ' פול ויגמן מאוניברסיטת שיקגו.

בין המשתתפים בסדנה מדענים מובילים בתחום מארה"ב, בריטניה, גרמניה, יפן, איטליה, צרפת, דנמרק, רוסיה וישראל.

פרטים נוספים באתר הסדנה